banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Avg 2025, 10:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jan 2014, 18:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Dec 2010, 19:10
http://www.imdb.com/title/tt1510938/

The Sunset Limited (2011)
Isprva sam cekala kad se pokrenuti iz sobe ali je do kraja filma to bilo totalno nebitno.
Licno meni je film drzao paznju zbog interesantnog dijaloga. 7/10

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Shine (1996)

Biografski film o australijskom pijanisti Dejvidu Helfgotu, u cijem je centru odnos izmedju njega i tradicionalno-posesivno-opsesivnog (na momente neshvatljivog) oca poljsko-jevrejskog porijekla, koji ga ocigledno mnogo voli, ali mu ne dozvoljava da uspije, jer bi se to sukobilo sa njegovim misljenjem o zivotu- da je tezak i surov, te bi svaki uspjeh vjerovatno bio nezasluzen i neprirodan. Scene sa ocem, iako desavanjem upecatljive, cini mi se (mozda i grijesim) nisu dovoljno emotivno snazne. Geoffrey Rush je gotovo savrsen, za sta je nagradjen i Oskarom...

Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Jest Simic Tv forsirao Shine,znao sam ga napamet,nek` je nama kablovske

edit
Bad Grandpa me je u mnogim scenama nasmijao do suza,al nije do piva...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Bad Grandpa po meni 9/10

Ovo je film za ljude koji gotive Jackass ekipu i Knoxville-a tako da kome nisu dragi neka zaobidje, mene je odusevio na par trenutaka, stvarno ima preludih scena.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2014, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Slika

Gluma je daleko od savrsene. Rezija je daleko od savrsene. Scenario je daleko od savrsenog. Generalno, najbolji momenti su skoro svi u traileru. A opet, meni je film bio odlican. Prelijepa fotografija i savrseno ukomponovana muzika. Sa pozitivnim utiskom bih izasla iz kina sve i da sam zmirila dva sata i samo slusala muziku. Naklon za Theodora Shapira i Jose Gonzaleza. I pored milion klisea kojim obiluje, film mi je uspio izgledati ljudski i mangupski dirljiv... savrsena bajka za odrasle 8/10.
Spoiler:
scena kada se skejtom spusta niz ulice na Islandu je fantasticna :love7:

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2014, 02:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
The Wolf of Wall Street - jest da je zora i pijetao samo sto nije poceo sonatu, skupio sam i posljednji atom snage da kazem nesto o filmu..odlucih da sa jednom recenicom iznesem moje misljenje

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2014, 17:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2012, 14:04
12 Years A Slave
http://www.imdb.com/title/tt2024544/?ref_=amzn_sr_tt

Slika

Kakav je majstor ovaj McQueen.
Besprekorna rezija i fotografija od koje zastaje dah, bio sam transportovan u vremenu i prostoru...svaka mu cast.
Izuzetan film, izuzetan.
Koliko samo zla u ljudima, za nepoverovati.

Happy NY za filmofile svih vrsta.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2014, 19:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
VUK SA VOL STRITA
Ziceraske scene, mtv kadrovi i poneka dobra scena. Nista vrijedno gledanja nema u filmu. Scene su ok, prikaz gladnih ljudi sa berze u ekstazi i kamera koja priolazi izmedju njih je zanimljiva ali poznato, kao i prikaz jahte, zurki, bogatstva. Da bi klise bio potpun tu je i najlosiji dio filma - nekorumpirani policajac koji zadovolji pravdu, naravno. Toliko je sve to naskodilo filmu. Di Kaprija nikada nisam smatrao dobrim glumcem. Da li je samo meni on isti bilo da trci na brodu koji tone ili vozi avion ili je na berzi? Meni je to ista gluma. Ovdje je jos i najbolji ali mnogo su bolji svi oni oko njega. Recimo, M. Mekonahju je prijatno iznenadjenje. Mala ali efektna uloga.

Jedan od onih filmova koji se zaborave za nekoliko dana.

POZICIJA DJETETA
Opet dobar film iz Rumunije. Jedna od onih tema u koje je lako upasti u zamku sazaljevanja zrtve jer kako ne biti tuzan na smrt djece?! E ovaj film izbjegava tu prostiuciju emocija. Nema scena mrtvog djeteta, sudjenja i zadovoljavanja pravde. Film ide u pravcu odnosa majke i sina, novih problema, nebitnih za samu tragediju, vec jednu drugu tugu, koja je u filmu dominantnija, tako da osnovni motiv baca u drugi plan do samog kraja gdje se preklapaju. Odlicna, savrsena glavna uloga majke.
Prepruka!

P.S. Ko nadje dobar torent za Philomena neka javi. Gleda mi se film!

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2014, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
taksi je napisao:
Di Kaprija nikada nisam smatrao dobrim glumcem.

E jebi ga sad.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2014, 21:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Oblivion (2013)

Slika

Poslije fijaska od filma Battlefield Earth http://www.imdb.com/title/tt0185183/ sa Travoltom, stiglo je ovo ostvarenje sa Tomom Kruzom....sajentološka prolupavanja sa ovoga puta obučenom Olgom Kirilenko. Film je živi očaj :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 00:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Slika

Odlican film! Kao i svaki u kojem dvoje psihopata i nimfomana pokusava seksualno probuditi bljutavog engleza.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 00:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ako neko naleti na torrent za Blood ties ili za Filth nek' javi. Hvala unaprijed.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 02:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Pogledala Hunt.

Prvo, film mogu svariti samo ako tema nije Pedofilija, Stav prema pedofiliji, Mogucnost lazne optuzbe za pedofiliju, nego Ljudska "samoodbrambena" sklonost za olako osudjivanje drugih, Okrutnost jedne male sredine prema pojedincu i tome slicno. Dakle, ako taj (lazni, ali svejedno) pedofilni momenat shvatim samo kao jak indikator za to kolektivno osudjivacko ludilo, mogu trezveno da se bavim drugim utiscima o filmu. A taj indikator je izabran veoma provokativno, naime-ne vjerujem da postoji vece zgrazanje nad nekim tipom zlocinca nego nad pedofilom. Nad ubicom, nad kradljivcem, nad piromanom...se ne zgrazavamo bas toliko. Zato je jako tesko fokus odatle pomjeriti na pravu srz filma, a to je upravo jedna velika usamljenost pojedinca. Doduse, ne i potpuna usamljenost jer nas lazno optuzeni lik ima podrsku sina i kuma, i to ga dobrim dijelom odrzava do kraja.
U filmu zapravo i nema "dobrih" i "losih" momaka. Glavni lik je zrtva spleta okolnosti. Citav zaplet proizilazi iz ne bas skladne porodicne atmosfere u kuci Djevojcice. Posto ne dobija od roditelja potrebnu paznju i njeznost, Djevojcica se na neki svoj nacin "zaljubi" u Vaspitaca. Vaspitac joj u svemu izlazi u susret, dok ona ne predje "granicu". Da bi mu se na neki nacin osvetila zbog distance koju je napravio prema njoj, ona koristi vulgarne rijeci koje je cula negdje u prolazu da bi jednoj od vaspitacica predstavila svoj odnos sa Vaspitacem na najgori moguci nacin. Prica se razvija u tom smjeru, Vaspitac biva izolovan i pod istragom. Sudska pravda na kraju ipak pobjedjuje, a nju prati i drustvena pravda. Malo cudno...
Dakle, tu nema negativaca, imamo samo tu malo nategnutu atmosferu u porodici.
Djevojcica nije negativac, ona je dijete koje je zeljno njeznosti. Ona kao dijete nije mogla znati kakve ce posljedice imati njene rijeci izgovorene u ljutini.
Djevojcicini roditelji nisu negativci. Jeste da nisu bas sjajno vodili racuna o njoj do incidenta. Ali to ipak nije neki presedan, u svakoj porodici ima nekih problema. To sto su odbacili Vaspitaca kao prijatelja je po meni sasvim razumljivo. Sumnja je dovoljna u takvim slucajevima.
Komsije, prijatelji, kolege...nisu negativci, oni su samo prirodno odreagovali na mogucnost da je prica o zlostavljanju tacna. A mogucnost je u takvim slucajevima dovoljna.

Jedino nepoznati ubica psa je zaista negativan lik.

Sretan kraj bi izgledao krajnje neubjedljiv da nema one scene kada Vaspitac u narucju prenosi Djevojcicu na drugi dio prostorije. I one u sumi kada Vaspitac vidi kako (opet) nepoznati puca i nisani na njega.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 09:53 
Veteran
Veteran

Mislim da je indikator dobro izabran da bi pokazao osudjivacku osobinu ljudi. Svaki drugi bi bio neuvjerljiv jer je to Danska. Mnogo toga se tolerise, mnogo toga je ili prihvaceno ili zakonski rijeseno.

Dok sam gledao film meni je surovost ljudi potpuno zasijenila taj glavni okidac, uz sjajne scene sa jelenom, odlicnu glumu glavnog glumca i sl.

Ljepota filma je i u tom kraju, mozda cak i laznom zaboravu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
taksi je napisao:
POZICIJA DJETETA

si vidio kada izadju tek iz Bukuresta na selo koliko smo isti cigani :lol: Luminita me podsjetila na Jasnu Djuricic, konkretno kod Novkovica u Belom Belom Svetu. Prvenstveno pozorisne glumice (s tim da je Luminita igrala u nekima od najboljih filmova rumunskog novoga talasa) koje su se pojavile i pojele film. Razvan Radulescu se ovim zacementirao kao lik kojeg zoves u Rumuniji kada treba pisati film.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Уђи Ниђе (Enter Nowhere, 2011)

Троје странаца се нађу заглављени у шумској колиби, након што су им аута остала без бензина/слетјела с пута и сл. Покушавајући да преживе, и нађу пут из шуме, полако откривају невјероватне чињенице једни о другима, те о себи и мјесту гдје се налазе. Сваки додатни детаљ би био и "кварилац" радње, зато толико о њој.

Ово је "индијанско" остварење, тако да ништа није врхунско, али не одаје ни онај нискобуџетни осјећај чест за овакве филмове. Мушки протагониста ми је све вријеме личио на некога, на крају сконтам на кога и зашто - лик се зове Скот Иствуд, и мало је познати син легендарног револвераша и инспектора.

Ко је гледао одређен број филмова у сличном штиху, једном кад сконта правац којим се исти креће, релативно ће лако предвидјети крај. Опет, варијација на тему овдје није лоше урађена, иако, што се више приближавамо крају, прича постаје све траљавија. Што је штета, да је сценариста имао више маште и храбрости да смисли неки паклен обрт за крај, имали бисмо "индијански драгуљ", овако је само ок филм, за љубитеље Зоне сумрака и сличних серијала.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 15:18 
Veteran
Veteran

gnusni_snjesko je napisao:
taksi je napisao:
POZICIJA DJETETA

si vidio kada izadju tek iz Bukuresta na selo koliko smo isti cigani :lol: Luminita me podsjetila na Jasnu Djuricic, konkretno kod Novkovica u Belom Belom Svetu. Prvenstveno pozorisne glumice (s tim da je Luminita igrala u nekima od najboljih filmova rumunskog novoga talasa) koje su se pojavile i pojele film. Razvan Radulescu se ovim zacementirao kao lik kojeg zoves u Rumuniji kada treba pisati film.

Sve vise potvrdjujem teoriju da smo kao ljudi svi isti - stoka. Isti policajac kojem treba usluga, isti uticaj novca, pa cak i rijeci kad dijete pogine su iste...Razlika je samo da li je drzava bogata i ima malo sredjeniji sistem pa ti komsija ne moze pustati glasnu muziku kad pozeli. Ljudi su stoka. Za Rumuniju mi je jasno. Vise sam se iznenadio osudjivacki nastrojenim Dancima u Hunt, i Parizanima u Blue is the warmest color, posebno roditeljima one jedne kada ovoj drugoj pricaju kako bi trebala naci bogatog muza ako se misli baviti umjetnoscu.

Da, donekle je to ta gluma, te gestikulacije i mimika. Jasna Djuricic je apsolutno najbolja srpska glumica. (Vesna Trivalic je u novim Otvorenim vratima pokazala da to vise nije). Ne bih se slozio da je prvenstveno pozorisna. Nema vise srpskog filma bez nje. I uglavnom briljira i u pozoristu (Galeb je vrhunac) i na filmu. Moram pomenuti blago razocarenje u Krugovima. Preglumljivanje je ocigledno i unistilo joj je ulogu.

Citao sam o tom scenaristi. Vidim da je napisao i 4 mjeseca, 3 sedmice i 2 dana. I jos neki film ciji sam naziv zaboravio, a nisam ga ni gledao. U tom clanku, cini mi se Jutarnjeg lista, je takodje pomenuta interesantna cinjenica - da ovi filmovi, tj. novi rumunski nisu gledani na domacem trzistu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
nepokoreni je napisao:
Oblivion (2013)

Slika

Poslije fijaska od filma Battlefield Earth http://www.imdb.com/title/tt0185183/ sa Travoltom, stiglo je ovo ostvarenje sa Tomom Kruzom....sajentološka prolupavanja sa ovoga puta obučenom Olgom Kirilenko. Film je živi očaj :-?

Kakva sajentoloska prolupavanja?
:oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
kakva obucena Olga?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 16:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ledao ovo. Ništa specijalno ne bih istakao ni kao dobro ni kao loše. Jedino što mi je sad već mnogo zanimljivije gledati kosooke u filmovima s ovakvim temama, pratiti njihovu gestikulaciju i facijalnu ekspresiju koja me zbunjuje i drži u neizvijesnosti za razliku od providnih i predvidivih holivudskih faca.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GCPRkTzYMko[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]