banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 18:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

otici iz Banja Luke???
Glasanje se završava 08 Okt 2005, 13:08
odmah sutra 40%  40%  [ 26 ]
nikad,a mozda ni tad 26%  26%  [ 17 ]
mozda,zavisi 31%  31%  [ 20 ]
nemam misljenje o ovoj temi 3%  3%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 65
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2004, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...bio sam van sest godina , vratio se , otvorio jedno predstavnistvo...tesko ide jer se sve radi stranacki...ne mislim da popustim...ostajem- ko ih jebe...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2004, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
josephine je napisao:
evo ja sam u sloveniji na faksu dosla sam vamo prije 8 dana i banjaluka mi strasno nedostaje to je grad od kojeg se nije lako odvojiti to tek sada shvatam i vrlo mi je tesko :(
bl ne moze svako napustiti treba biti snazan za to

preporucujem:
zwali bar- rozna dolina cesta 27. aprila 31, blok XI apartman 29/30:)

ili orto bar, moze i cental, oz, k4
ima jedan zgodan kafic preko puta zeljeznicke stanice, za bezigradom vodi ga banjalucanka...

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2004, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
....nemam pojma sta da vam kazem. Do prije 2 godine imao sam misljenje tipa-da mi neko bibikne iz busa i kaze idemo vani-ne bi ni razmisljao,usao bi,a da ne pitam ni gdje idemo.
Danas me samo jedna jedina "nagoni" da bjezim vani:Fakultet(ako je AGF fakultet)....a sve ostalo-Ma nema nigdje osim ovdje. Cugas svaku noc,pusis svaku noc(ako pusis),krades svaku noc(ako se drogiras)....po danu se zalis kako je sve sranje,nista ne radis,a navece se veselis ko da si u raju. Imas najljepse zene iz Banjaluke-na svijetu koje se mogu naci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2004, 23:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2004, 05:23
a jel znas ti dali ima neki lokal na florodi u blizini tempe da vobe bosanci ako ne i banjalucani :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 00:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

HAZOOUS mislim da si u potpunosti upravu
e da mi je sad neko ponudi da odem u bl spakovala bi se za 5min. i reka uredu mozemo da krenemo
ali stvar je u tome sto mi niko ne nudi
jjjjjjoooooojjjjjjj hocu da mi se desi nesto interesantno pa da malo zataskam misli o bl ali mislim sa nesto toliko interesantno ne postoji
za novu godinu cu da idem u bl bar se nadam i vjerovali ili ne zivim samo za taj datum ko malo djete sama sebi ponavljam kad ce N.G. :(
nije da je meni ovdje toliko lose ali nije ni dobro dosadno mi je puno i sve do jednog momenta uporedjujem sa bl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 11:07 
Cekao sam malo da vidim kakvi ce biti komentari.Ali vidite li rezultate glasanja.Vise od pola ljudi zeli da ode iz BL...Zalosno je to.A samo 5 posto ljudi zeli da ostane.Ostalih 45 posto bi otislo ako su uslovi dobra...Sta su to dobri uslovi?Dobra plata,dobar posao,dobro auto...San svakog mladog covjeka.Ja cu ako BOG da kuci poslije svoje skole i da se potrudim da se ovaj postotak ljudi koji zele da idu SMANJI.Ne moze nam biti bolje ni u BL,ni u RS,ni u BiH sve dok se sami ne izborimo za to.I to ne slusati ljude koji su na politickoj sceni(neki od njih su tu i 30-40 godina!!!).Sami u borbu protiv kriminala,korupcije,droge,bolesti,gladi,besparice.Protiv svega sto ne valja.A ONDA sjesti u svoju najudobniju fotelju u svom domu i cekati da EVROPA dodje kod nas a ne da mi idemo u Evropu.Ali za sve to treba vremena.A mi imamo sve vrijeme ovog svijeta.Samo nam treba jedinstvo.Niko se sam ne moze boriti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 12:30 
Vrlo delikatno pitanje i odgovor zavisi od čovjeka do čovjeka. Ja sam lično imao nekoliko prilika da odem u inostranstvo i da tamo radim slične poslove kao što radim i ovdje ali nisam mogao da se odlučim za takav korak.

Doduše imam porodicu i nisam želio da im zbog svojih ambicija komplikujem život ali sam isto tako ubjeđen i da sam samac ostao bih ovdje.

Kada sam god išao vani uvijek sam posmatrao dvije stvari i to mogućnost za poslovni uspjeh i mogućnost za porodični život. Činjenica je da su mogućnosti za poslovni uspjeh vani nešto izraženije nego ovdje ali se postavlja i pitanje cijene koja se za takav eventualni uspjeh mora platiti.
Sa druge strane, na zapadu nisam našao ništa što bi me uvjerilo da bi mojoj porodici tamo bilo ljepše, čak šta više.

Čovjek koji je siguran u sebe i svoju sposobnost ima istu priliku da uspije ovdje kao i bilo gdje na svjetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
armando je napisao:
Sami u borbu protiv kriminala, korupcije, droge, bolesti, gladi, besparice. Protiv svega sto ne valja. A ONDA sjesti u svoju najudobniju fotelju u svom domu i cekati da EVROPA dodje kod nas a ne da mi idemo u Evropu

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 12:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
blesava je napisao:
e da mi je sad neko ponudi da odem u bl spakovala bi se za 5min. i reka uredu mozemo da krenemo
jjjjjjoooooojjjjjjj hocu da mi se desi nesto interesantno pa da malo zataskam misli o bl ali mislim sa nesto toliko interesantno ne postoji
za novu godinu cu da idem u bl bar se nadam i vjerovali ili ne zivim samo za taj datum ko malo djete sama sebi ponavljam kad ce N.G. :(
nije da je meni ovdje toliko lose ali nije ni dobro dosadno mi je puno i sve do jednog momenta uporedjujem sa bl.
Ako je tebi na Floridi dosadno, onda stvarno nemam rijeci ...
Onda bi ti vjerovatno bilo dosadno i u Parizu, Berlinu, Becu, Rimu, Londonu ...

Nauci se prilagodjavati okolini i ne budi prezahtjevna. Naravno da ti je dosadno, kad se ne trudis nesto promijeniti. Samo kukas ...

Ja sam dosao u Bec prije 3-4 godine i nisam NIKOG poznavao. Vec nakon 15 dana sam imao i prilicno drustvo (15-ak osoba) i djevojku. Nisam kukao i cekao da mi zabava padne s neba, nego sam se sam potrudio da mi bude zanimljivije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 12:36 
Veteran
Veteran

armando je napisao:
A ONDA sjesti u svoju najudobniju fotelju u svom domu i cekati da EVROPA dodje kod nas a ne da mi idemo u Evropu.Ali za sve to treba vremena.A mi imamo sve vrijeme ovog svijeta.Samo nam treba jedinstvo.Niko se sam ne moze boriti.

Nije nemoguce. Evo npr., kako firme iz Amerike i Evrope glavni izvor outsourcing snage pronalaze u Indiji. Ako bismo se potrudili, mogli bismo i mi uzeti dio tog kolaca. Znaci, da Evropa dolazi nama, a ne mi njima.

Problem je sto vecina politicara sluzi samo kao marionete onima kojima imaju love i daju naredbe kako bi jos vise povecali svoje bogatstvo. U te naredbe spadaju i malverzacije oko carinskih zakona (uvoz/izvoz) i sl., koje ne motivisu domacu privredu i ne izjednacava ju u utrci sa povlastenim uvoznicima.

Ali, bice bolje ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Digresija je napisao:

Stvarno ne razumijem ovakvo razmišljanje.
To da li će se nekome svidjeti na nekom mjestu ne zavisi od imena tog mjesta. Nekome se može svidjeti život u nekom malog gradiću u Bugarskoj a da mu se ne svidi u Parizu. Pa i sami Amerikanci ponekad kritikuju svoje velike gradove za kojima naš svijet uzdiše i mašta, to se može vidjeti i na filmovima, baš ovih dana neko na pomen New Yorka napravi grimasu i reče "to je grad bez duše".

Ljudi olako podliježu marketingu koji se daje na razne načine, kroz filmove i serije gdje se sve na zapadu prikazuje divno i krasno, travnjaci, baštice, sve sređeno i uređeno, Beverli Hils i slični fazoni. A tu i tamo bude kroz neki igrani ili dokumentarni film prikazana druga strana medalje, jad i bijeda na ulicama tih velikih i "bajnih" metropola.

A baš je Florida nešto bajna, pa nju su nedavno u mjesec i po dana "pomazila" četiri uragana, milioni ludi su morali napustiti domove, mnogi su ostali bez tih domova i druge imovine. A ni to vjerovatno nije kraj.

A tek bi se moglo o svemu ovome pisati i sa drugog aspekta, duhovnog, da "nije sjano sve što sija", ali nećemo o tome jer ovo nije mjesto za to.

Digresija je napisao:
Nauci se prilagodjavati okolini i ne budi prezahtjevna. Naravno da ti je dosadno, kad se ne trudis nesto promijeniti. Samo kukas ...

Koliko god ovakav komentar možda mogao biti na mjestu, isto tako uopšte ne mora biti na mjestu.

Moraš shvatiti, ustvari ne - moras spoznati (dubinski shvatiti), da su ljudi različiti. I moraš to poštovati i odnose prema ljudima graditi počev od toga. Neki su prilagodljiviji od drugih i tu nema šta, to je tako i gotovo. A opet se stvar i dodatno komplikuje kad se vidi da nije uvijek možda ni dobro biti prilagodljiv na taj neki način. Šta recimo ako je neko negdje odselio a ne može da se snađe i skrasi jer mu duša na taj način poručuje da mu tu nije mjesto i da treba da se vrati odakle je došao ili ode na neko drugo mjesto? Nije li onda ta njegova "neprilagodljivost" dobra za njega, jer mu je govorila nešto?

Ako ti imaš neke osobine ili si ih imao u određenom trenutku (kao npr. ta prilagodljivost) to ne znači da svi i u svakom trenutku moraju imati te osobine, jer ne znaš šta je za druge i u kom trenutku dobro.

Za tebe je možda dobro što si u Beču, i to svakako treba da poštuju oni koji recimo ne bi otišli u Beč, jer je to tvoj izbor i bar kako pišeš za sada se pokazao kao dobar. Ali ne znači da bi za sve bio dobar, pa i to treba poštovati.

Na ovakvim temama je ponajbolje samo iznijeti svoj stav po pitanju otići ili ne otići iz Banjaluke, i iznijeti poneke argumente ili neka svoja lična objašnjenja i razloge, ali ne nagovarati druge da usvije taj stav, pogovoto ne žusto i oštro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 13:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
blesava je napisao:
Onda bi ti vjerovatno bilo dosadno i u Parizu, Berlinu, Becu, Rimu, Londonu ... DA ZIVIM U TIM GRADOVIM NA MJESTU GDJE ZIVIM NA FL I DA IMAM OVAKVE USLOVE VJEROVATNO DA BI MI I TAD BILO DOSADNO

Nauci se prilagodjavati okolini NEMAM OKOLINE i ne budi prezahtjevna. HVALA DRAGA SAVJE-TA Naravno da ti je dosadno, kad se ne trudis nesto promijeniti. NARAVNO DA SE TRUDIM ALI UZALUD Samo kukas ... KUKAM JER MI JE SAMO JOS TO PREOSTALO

Ja sam dosao u Bec prije 3-4 godine i nisam NIKOG poznavao. Vec nakon 15 dana sam imao i prilicno drustvo (15-ak osoba) i djevojku. Nisam kukao i cekao da mi zabava padne s neba, nego sam se sam potrudio da mi bude zanimljivije. I VJEROVATNO DA SI TO DRUSTVO IMAO GDJE DA TRAZIS E U TOME JE RAZLIKA JA NEMEM GDJE NI DA TREZIM BLQABLANBLA MA DUGA JE TO PRICA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 13:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Digresija je napisao:

Stvarno ne razumijem ovakvo razmišljanje.
To da li će se nekome svidjeti na nekom mjestu ne zavisi od imena tog mjesta. Nekome se može svidjeti život u nekom malog gradiću u Bugarskoj a da mu se ne svidi u Parizu. Pa i sami Amerikanci ponekad kritikuju svoje velike gradove za kojima naš svijet uzdiše i mašta, to se može vidjeti i na filmovima, baš ovih dana neko na pomen New Yorka napravi grimasu i reče "to je grad bez duše".

Ljudi olako podliježu marketingu koji se daje na razne načine, kroz filmove i serije gdje se sve na zapadu prikazuje divno i krasno, travnjaci, baštice, sve sređeno i uređeno, Beverli Hils i slični fazoni. A tu i tamo bude kroz neki igrani ili dokumentarni film prikazana druga strana medalje, jad i bijeda na ulicama tih velikih i "bajnih" metropola.

A baš je Florida nešto bajna, pa nju su nedavno u mjesec i po dana "pomazila" četiri uragana, milioni ludi su morali napustiti domove, mnogi su ostali bez tih domova i druge imovine. A ni to vjerovatno nije kraj.

A tek bi se moglo o svemu ovome pisati i sa drugog aspekta, duhovnog, da "nije sjano sve što sija", ali nećemo o tome jer ovo nije mjesto za to.

Digresija je napisao:

Koliko god ovakav komentar možda mogao biti na mjestu, isto tako uopšte ne mora biti na mjestu.

Moraš shvatiti, ustvari ne - moras spoznati (dubinski shvatiti), da su ljudi različiti. I moraš to poštovati i odnose prema ljudima graditi počev od toga. Neki su prilagodljiviji od drugih i tu nema šta, to je tako i gotovo. A opet se stvar i dodatno komplikuje kad se vidi da nije uvijek možda ni dobro biti prilagodljiv na taj neki način. Šta recimo ako je neko negdje odselio a ne može da se snađe i skrasi jer mu duša na taj način poručuje da mu tu nije mjesto i da treba da se vrati odakle je došao ili ode na neko drugo mjesto? Nije li onda ta njegova "neprilagodljivost" dobra za njega, jer mu je govorila nešto?

Ako ti imaš neke osobine ili si ih imao u određenom trenutku (kao npr. ta prilagodljivost) to ne znači da svi i u svakom trenutku moraju imati te osobine, jer ne znaš šta je za druge i u kom trenutku dobro.

Za tebe je možda dobro što si u Beču, i to svakako treba da poštuju oni koji recimo ne bi otišli u Beč, jer je to tvoj izbor i bar kako pišeš za sada se pokazao kao dobar. Ali ne znači da bi za sve bio dobar, pa i to treba poštovati.

Na ovakvim temama je ponajbolje samo iznijeti svoj stav po pitanju otići ili ne otići iz Banjaluke, i iznijeti poneke argumente ili neka svoja lična objašnjenja i razloge, ali ne nagovarati druge da usvije taj stav, pogovoto ne žusto i oštro.

DA JEDNAKO TAKO I JA RAZMISLJAM
SVAKA CAST

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 13:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Sep 2004, 12:39
Otici da ili ne?

Dosta teško pitanje, sama kada sam imala mogućnost, mogla sam kako sam htjela i nije mi palo na pamet. Sada kada imam porodicu, ponekad se pitam šta bi bilo bolje, ostati ili otići, ne zbog sebe nego zbog svoje djece.

Lično znam mnogo naših ljudi koji cijelu godinu "šparaju" kako bi se ovdje hvalili i pokazivali kao velike gazde, djeca im u inostranstvu ne jedu ovo, ne jedu ono, a onda kada dođu ovdje pričaju o "obećanoj zemlji" same bajke, te kako su "puni kao brod".

Takođe znam da gorih ljudi od naših u inostranstvu nema...iz ličnog iskustva 8) , jer su mi uvijek pomogle "neke druge osobe", dok se sa našima sve svodilo samo na "razgovaraćemo, vidjećemo..." Ne znam da li ste čitali, ali ovo je najbolje opisao Vladika Nikolaj Velimirović u svojoj knjizi "Iza tamničkog prozora". (Čast izuzecima!)

Na kraju krajeva, kada je duša na mjestu, ne nedostaje ništa, zar ne...očito ljudima u inostranstvu mnogo toga nedostaje, posebno stvari koje se ne mogu platiti niti nadoknaditi materijalnim, tj. da je sve tako obećano, ne bi toliko tugovali za rodnom grudom....

Na kraju krajeva, neko treba ostati i ovdje i stvarati kritičnu masu :D zar ne...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 14:05 
Veteran
Veteran

Izvinjavam se zbog svog misljenja. Na trenutak zaboravim da nismo svi isti. Ali onda ni ovo pitanje nema bas previse smisla, jer ipak je svako misljenje individualno i zavisi od mnogo faktora, koji nisu konkretno navedeni u pitanju.
Ovako mozemo samo subjektivno sagledati faktore ZA ili PROTIV.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 14:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Mar 2004, 21:48
Ja bih vama svima dala mogucnost da odete kad bih mogla...kontam nekako mlad chova treba otici vani, ako ima zelju, i pokusati. Cisto da vidi da li mu/joj to odgovara, malo se nakupiti raznih iskustava, prosiriti vidike...
Vlastito iskustvo: bila dugi niz godina, zavrsila 'skole', odbila ponudjen posao, spakovala 'prnje' i vratila se..HTJELA! I naravno, svi me gledali sa cudjenjem : 'vidi idiota, vratila se'. Bilo mi je super, da me neko ne shvati pogresno, ali nekako ...

Razlozi: Necu da bude uvijek stranac, necu da utrosim zivotni vijek da bih otplatila garsonjeru u polupristojnoj cetvrti u nekoj tamo metropoli kad u BL to mozes sa manje muke (ne kazem da je lako ali JESTE lakse)
Hocu da dam svoj maksimum ovde, pa ako mi se i ide malo 'na zapad' onda malo 'radim i ne spavam i ne kukam' pa odem na 'odmor' ali ne duze od 15 dana...

A i kontam kad bi 20% nas razmisljalo slicno i nesto uradilo ovde mozda bi i bilo nade za nas ... ja ne odustajem :)
A imam krize naravno, k'o i svi... 'Dosta mi ovog i onog i la la la'

Ako ste iz IS/IT svijeta, tople preporuke da odete malo, na par godina, jer je to najbolje placeno zanimanje, fakticki za krace vrijeme mozete se vratiti i ovde uzeti 'kuca-stan-auto' :)

Pa opet vazem, i izvagala, e necu ja nigdje ici!! Bolje mi je ovde...

I nervirate me vise sa kukanjem, svima nam je manje ili vise kriza, ali vecina ne odustaje od 'cijeli jebeni dan po kafanama' (excuse my French) 'ne zelim posao koji nije u struci' 'prenisko je placeno - a ne, nemam nikakvo radno iskustvo' bolje idite i bar cistite stan ili ne znam, neki doprinos necemu dajte ... 40% min mladih ljudi u vrhuncu snage spava do podne BLJAK, neko ce im nuditi posao na kucnom pragu valjda(idem dok se nisam naljutila) :mad: ajd u zdravlje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 15:25 
Veteran
Veteran

A_Girl: Da, to i mene rezignira i nervira. Ta pasivnost i navika da se samo kuka, bez imalo motivacije i optimizma ka napretku. No, ne bih da idem dalje offtopic. Svako neka gleda gdje mu je bolje za zivot. Ja sam svoju odluku donio, no to ne znaci da se necu nikad vratiti u BL. Sad mi se u glavi vrti plan da odem na 2-3 godine u Melbourne, jer su tamo za IT strucnjake jos bolji uslovi, a usavrsio bih i engleski.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 15:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Cekati da Evropa dodje u BL ( Balkan) :lol: :lol: :lol:

Svasta se ovdje moze procitati :roll:

Citiraj:
Ja sam dosao u Bec prije 3-4 godine i nisam NIKOG poznavao. Vec nakon 15 dana sam imao i prilicno drustvo (15-ak osoba) i djevojku. Nisam kukao i cekao da mi zabava padne s neba, nego sam se sam potrudio da mi bude zanimljivije.

Hvalite me usta moja dok se ne poderete :-? :D

Priznaj da si malcice slagao :wink: Bas NIKOG?? Dosao na slijepo?? Ma daaaaj :lol:

Citiraj:
armando ::
A ONDA sjesti u svoju najudobniju fotelju u svom domu i cekati da EVROPA dodje kod nas a ne da mi idemo u Evropu.Ali za sve to treba vremena.A mi imamo sve vrijeme ovog svijeta.Samo nam treba jedinstvo.Niko se sam ne moze boriti.

Nasoj zemlji i jeste jedan od glavnih problema - Imamo vrijeme citavog svijeta :( Nikome se ne zuri, niko ne tezi ka boljem , niti doprinosi poboljsanju.... A pojedinci??? Ko njih cuje i slusa?? Bili o ostaju POJEDINCI

Citiraj:
Nije nemoguce. Evo npr., kako firme iz Amerike i Evrope glavni izvor outsourcing snage pronalaze u Indiji. Ako bismo se potrudili, mogli bismo i mi uzeti dio tog kolaca. Znaci, da Evropa dolazi nama, a ne mi njima.

Indija,Tajvan i ostala sirotinja kupi kolac?? :roll: Radna snaga placena ispod svakog moguceg nivoa :( Mene su u skoli ucili da je to eksploatisanje a ne kupljenje kolaca :-?
Da bi nas narod HTIO da radi imao bi posla. Da se ukine MITO i KORUPCIJA opet bi posten svijet imao posla ... Vec sam pisala na ovu temu - kao medicinski radnik citavih godinu dana sam obilazila sve moguce konkurse od pedijatrije do hirurgije, interne i infektivne... Ali nisam nosila nikakvu kovertu niti upakovani poklon - jer nisam htjela... Niko se nije ni jednom pocesao a kamoli me pozvao na kakav razgovor.. Covjeku koji hoce da radi taj sistem kad tad zasmeta...

Citiraj:
Takođe znam da gorih ljudi od naših u inostranstvu nema...iz ličnog iskustva , jer su mi uvijek pomogle "neke druge osobe", dok se sa našima sve svodilo samo na "razgovaraćemo, vidjećemo..."

Glavno i osnovno pravilo - NE GENERALIZOVATI :wink: Smeca ima ali se pronadje i pokoji vrijedan komad :wink: A sto se pomoci tice - u se i u svoje kljuse :wink:

Citiraj:
Pa opet vazem, i izvagala, e necu ja nigdje ici!! Bolje mi je ovde...
Stara :wink: kada bi drugi radili pola kao ti , ne bi stigli kukati :D Lakse je ispijati 6 kafa dnevno u parkicu i Haniotiju ( il ko zna na kom "IN" mjestu) nego zapeti.. Koliko ti putujes i gdje te sve nema :wink: Zato i imas to sto imas i ne cekas da ti neko tupne u ruku :wink:
I nadji vremena u januaru za :drinking: :wink:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 16:44 
Veteran
Veteran

indijanka je napisao:
Hvalite me usta moja dok se ne poderete :-? :D

Priznaj da si malcice slagao :wink: Bas NIKOG?? Dosao na slijepo?? Ma daaaaj :lol:
A sto tebi smeta sto sam ja iznio svoje dozivljaje? :)
Pod pojmom NIKOG sam mislio nikog od drustva s kojim bih se mogao druziti, izlaziti, zezati i tako to. Dosao sam sa ujakom, koji inace radi na gradjevini, jer je obecao da ce me preporuciti u jednoj firmi da radim kao IT asistent (ne znam ni sam kako je on to zamislio, jer ta firma nije primala radnike na crno), ali se medjutim to izjalovilo. Mogao sam birati izmedju povratka u BL ili "snadji se" ostanka u Becu. Ja sam izabrao ovo drugo i nisam se pokajao. Od drustva nisam imao nikog, osim ujaka, starijeg 15 godina od mene. U pocetku sam radio mjesec i po dana s njim na gradjevini, pa zatim mjesec dana u tvornici lijekova, dok nisam upoznavajuci nove ljude sreo jednog tipa koji mi je dao posao (na crno) sa kompjuterima. Da sam samo sjedio u stanu, ne bih nista postigao. Bio bi mi neminovan povratak u BL.

Citiraj:
Indija,Tajvan i ostala sirotinja kupi kolac?? :roll: Radna snaga placena ispod svakog moguceg nivoa :( Mene su u skoli ucili da je to eksploatisanje a ne kupljenje kolaca :-?
Eh, kamo srece da i Bosnu neko hoce onako eksploatisati... Ocito ne baratas informacijama, u kojem procentu se povecala informaticka pismenost u Indiji, koliko je ljudi naslo posao zahvaljujuci outsourcingu, sto samim tim dovodi i do povecanja standarda, barem u vecim gradovima. Kamo srece da neka firma iz Evrope ili Amerike hoce da koristi outsourcing radnu snagu iz Bosne i neka placa radnika 5-10 evra po satu (umjesto 50-100 evra u svojoj zemlji), opet je to vise nego da ne radi niko nista. Je l' znas ti koliko je love u igri?
Prema Forresteru (http://www.forrester.com/), internacinalnom istrazivacu trzista, ocekuje se "Outsourcing-Boom" do 2008. godine, usljed kojeg ce vrijednost IT-outsourcinga skociti sa trenutnih 85 milijardi evra na cak 130 milijardi evra. Takodje jos jedna priznata firma IDC (http://www.idc.com/) prognozira rast od 7 do 10 % godisnje. Zar ne bi htjela da Bosna dobije makar krisku tog "kolaca"?
Meni se jede slatko i cak licno planiram osnovati outsourcing firmu sa sjedistima u Becu i u BL.
Citiraj:
Da bi nas narod HTIO da radi imao bi posla. Da se ukine MITO i KORUPCIJA opet bi posten svijet imao posla ... Vec sam pisala na ovu temu - kao medicinski radnik citavih godinu dana sam obilazila sve moguce konkurse od pedijatrije do hirurgije, interne i infektivne... Ali nisam nosila nikakvu kovertu niti upakovani poklon - jer nisam htjela... Niko se nije ni jednom pocesao a kamoli me pozvao na kakav razgovor.. Covjeku koji hoce da radi taj sistem kad tad zasmeta...
Bravo! I nek im nisi dala nista. Kamo srece da hoce i ostali tako da postupe, pa da se odviknu od tog principa "plave koverte".

Citiraj:
I nadji vremena u januaru za :drinking: :wink:
Kad mene ne zovete, popijte i za mene koju :) :roll:

Poslednji put menjao Digresija dana 11 Okt 2004, 16:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 16:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Digresija je napisao:
Izvinjavam se zbog svog misljenja. Na trenutak zaboravim da nismo svi isti

Ma u redu je kolega. Svi mi to s vremena na vrijeme zaboravimo, počev od mene.

Digresija je napisao:
Ali onda ni ovo pitanje nema bas previse smisla, jer ipak je svako misljenje individualno i zavisi od mnogo faktora, koji nisu konkretno navedeni u pitanju.
Ovako mozemo samo subjektivno sagledati faktore ZA ili PROTIV

Pa da, tako ispada, to sam i ja vidio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]