Cekati da Evropa dodje u BL ( Balkan)
Svasta se ovdje moze procitati
Citiraj:
Ja sam dosao u Bec prije 3-4 godine i nisam NIKOG poznavao. Vec nakon 15 dana sam imao i prilicno drustvo (15-ak osoba) i djevojku. Nisam kukao i cekao da mi zabava padne s neba, nego sam se sam potrudio da mi bude zanimljivije.
Hvalite me usta moja dok se ne poderete
Priznaj da si malcice slagao

Bas NIKOG?? Dosao na slijepo?? Ma daaaaj
Citiraj:
armando ::
A ONDA sjesti u svoju najudobniju fotelju u svom domu i cekati da EVROPA dodje kod nas a ne da mi idemo u Evropu.Ali za sve to treba vremena.A mi imamo sve vrijeme ovog svijeta.Samo nam treba jedinstvo.Niko se sam ne moze boriti.
Nasoj zemlji i jeste jedan od glavnih problema - Imamo vrijeme citavog svijeta

Nikome se ne zuri, niko ne tezi ka boljem , niti doprinosi poboljsanju.... A pojedinci??? Ko njih cuje i slusa?? Bili o ostaju POJEDINCI
Citiraj:
Nije nemoguce. Evo npr., kako firme iz Amerike i Evrope glavni izvor outsourcing snage pronalaze u Indiji. Ako bismo se potrudili, mogli bismo i mi uzeti dio tog kolaca. Znaci, da Evropa dolazi nama, a ne mi njima.
Indija,Tajvan i ostala sirotinja kupi kolac??

Radna snaga placena ispod svakog moguceg nivoa

Mene su u skoli ucili da je to eksploatisanje a ne kupljenje kolaca
Da bi nas narod HTIO da radi imao bi posla. Da se ukine MITO i KORUPCIJA opet bi posten svijet imao posla ... Vec sam pisala na ovu temu - kao medicinski radnik citavih godinu dana sam obilazila sve moguce konkurse od pedijatrije do hirurgije, interne i infektivne... Ali nisam nosila nikakvu kovertu niti upakovani poklon - jer nisam htjela... Niko se nije ni jednom pocesao a kamoli me pozvao na kakav razgovor.. Covjeku koji hoce da radi taj sistem kad tad zasmeta...
Citiraj:
Takođe znam da gorih ljudi od naših u inostranstvu nema...iz ličnog iskustva , jer su mi uvijek pomogle "neke druge osobe", dok se sa našima sve svodilo samo na "razgovaraćemo, vidjećemo..."
Glavno i osnovno pravilo - NE GENERALIZOVATI

Smeca ima ali se pronadje i pokoji vrijedan komad

A sto se pomoci tice - u se i u svoje kljuse
Citiraj:
Pa opet vazem, i izvagala, e necu ja nigdje ici!! Bolje mi je ovde...
Stara

kada bi drugi radili pola kao ti , ne bi stigli kukati

Lakse je ispijati 6 kafa dnevno u parkicu i Haniotiju ( il ko zna na kom "IN" mjestu) nego zapeti.. Koliko ti putujes i gdje te sve nema

Zato i imas to sto imas i ne cekas da ti neko tupne u ruku
I nadji vremena u januaru za