Naprotiv, jako sam zadovoljan rumunom, jedino bih volio da je malo veci ekran i uz to naravno malo veca rezolucija. Telefon je teski krs na fabrickom softveru, ima jako dosta laga. Pustio sam ga da radi jedan dan onako sa fabrickim softverom da se uvjerim da je sam hardver telefona ok, procunjao ga tako uzduz i poprijeko. Zatim sam zatim pukao root, poslije toga instalisao CWM i ostavio ga opet tako da malo radi. Poslije toga isprobavanje raznih romova. Sto se tice romova na ovaj isti model mogu se instalisati romovi i sa sledecih telefona:
Fly IQ446 Gionee GN708W Xolo Q800 AllView P5 QUAD Symphony w125 QMobile Noir A20 Polytron W7450
Gore su samo razlicita imena, a sve je isti hardver, svi imaju iste specifikacije kao i p5 quad. Probao sam prvo nekoliko obicnih romova i nisu bili losi, ali su bili slabi za gaming , zatim port od samsungovog galaksija S4 i note-a 3, rade bez imalo laga, solidno. Zatim sam instalisao xperiaUltimate ROM (takodje port neke sonijeve xperia) i na njemu ostao, malo ga preuredio i sada imam odluican telefon, otprilike u rangu HTC one X-a, jedino sto je manji displej i slabija rezolucija. Stavljao sam vec snimke baterije, 5:22 onscreen time sa normalnim koristenjem, osvjetljenje na pola (koliko mi je potrebno za normalan rad), uglavnom radio sam sve normalno, wifi i data ukljuceni, whatsap ukljucen, najvise surfanje, nesto malo gaminga i gledanja filmova i to je to. Da, kapacitivne tipke su mi bile stalno iskljucene, u roku od dva dana se dobije osjecaj gdje je koja tipka i nema problema sa tim, sada mehanicki vec pritiskam kada nesto trebam. To je to ksto se tice baterije, presavrsena je za tu cijenu. Nemam neke vece zamjerke na telefon, ne svidja mi se sto ima jos dosta telefona oko ekrana, najvise volim kada ima ekran, i iznad njega i dole tek za za mikrofon i slusalice i to je to, ali boze moj, za tu cijenu se ne moze ocekivati savrsenstvo. I za kraj sto mi je jako smetalo je to sto nema LED notifikacije, ali i to se da rijesiti, jednostavno se skine program koji se zove ButtonLED i vase kapacitivne tipke se pretvore u notifikaciju, probao i radii zaista odlicno. Sto se tice gaminga od zahtjevnijih igrica probao Real Racing 3 i radi bez proglema, nema lagova i ostalog. Antutu benchmark pokazuje oko 14000 uvijek, gore dole 100-200 bodova. Quadrant pokazuje oko 4800 bodova. To je to u manje-vise kratkim crtama...
|