banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2013, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Trebaće ti 9-12 verzija. Ako ćeš 1/48 mislim da je najbolje da uzmeš GWH kao što je Željo donosio na izložbu (9-12 late type), jer je bolji od Academyja a u kutiji dolaze i metalni dijelovi. Nije jeftin, ali ako budeš kupovao Academyja pa posebno dodatke, kontam da će te izaći ista cijena, a GWH plastika je klasa iznad Academy. Dekali imaju Lift-here.
To je ova maketa, samo čini mi se da je u zadnje vrijeme nema u proizvodnji, pa traži po ebay i slično:
http://modelingmadness.com/scott/mod/previews/gwh/l48011.htm

1/72 je još uvijek najtačniji Italeri, iako je maketa dosta gruba i s malo detalja (LINK); kokpit, izduvnici i naoružanje su najslabije tačke. Istu maketu pakuje Tamiya. Ja imam Italerija i radiću ga sa SFRJ oznakama, staviću mu višak naoružanja i sjedište od Su-27, a izduvnike ću pokušati u samogradnji.

Airfix nije loš, detalji su ljepši, ali su krila veća nego što bi smjela biti i ima neki problem s nosom (LINK). Kalup je takođe dosta grub, ali su izduvnici i naoružanje mnogo tačniji nego kod Italerija.

Hasegawa (koju je pakovao i Revell) je totalno netačna, to izbjegavaj. Takođe izbjegavaj Fujimi, Kondor, Smer i posebno izbjegavaj Zvezda. ICM je sličan Italeriju, ali oni imaju samo verziju 9-13 koja nije bila u upotrebi u SRJ pa i to otpada...

Znači, što se tiče 1/72 ostaje ti da izabereš između Italeri i Airfix. Ni jedna nije vrhunska, a ja bih dao blagu prednost Italeriju jer mislim da je overall tačnija. Ako ćeš ulagati u detalje za doradu, najbolje da se koncentrišeš na izduvnike, kokpit, naoružanje i nosače naoružanja.

Lift here radi dekale za sve SRJ mašine. Siva boja je Humbrol 127, a zelena se pravi miješanjem Humbrol 127 i revell 360. Eto, nadam se da sam ti pomogao :D

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 17:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Braco znao sam ko ce to meni fino izdetaljisati braco svaka ti dala lol. Izgleda da mi ne gine 48 ica haha paprena je bas al sta je tu je malo se mora uloziti ako hocu da na nesto to lici

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 18:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Maj 2009, 20:34
Mozes mozda iskombinovati Italeri i Airfix u 1/72, npr airfix naorizanje i sl, ili mozda najbolje, kupi onaj casopis borbeni avioni gde dodje Mig-29 i samo ga prefarbas i ostairs i i udaris dekale ;-)

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad nešto kontam da bi se mogli iskombinovati 1/72 Airfix i ICM, bez obzira što je ICM druga verzija. Znači, od ICM uzeti krila (kod kojih je rasklop jednostavniji nego kod Italeri), naoružanje i nosače (koji su kod ICM odlični), stajni trap i točkove, poklpce kabine, nos i pitot cijev, pa sve to nakalemiti na Airfix :D

U svakom slučaju javi šta si odlučio :)

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 19:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
posto ti je warrior reko sve ja cu samo dodati.....moj savjet(nadam se da ces ga prihvatiti i druge opcije odbaciti :D )
za 1:72 iskljucivo ITALERI uz koji dolaze dekali za
za SFRJ ne i za SRJ(jeftina maketa :wink: )
za 1:48 iskljucivo GWH(ali trebas kupit dekale i veoma je skupa mene izasla s onom carinom oko 130KM,+ dekali +plus boje :roll: )
ali je maketa vrh najbolja 29-ka do sad izlivena

e sad radim i ja nesto tj sad vec 4 makete...sam da ne bude da ni jednu ne stignem uraditi do izlozbe :evil3:
-mig 23-98
-tornado GR3
-restauracija mig-25 u 1:144
i pored svega sam dobio sinoc da za kolegu uradim tj nastavim drvenog orla(on je to valjda u ovom stanju dobio od nekog a ja trebam nastaviti i dovrsiti i ofarbati)koji je enormno velik po men oko 1:20-24.....dugacak 63cm i raspon krila 42cm...ogroman je :lol: iako nije teh.tacan bice to dobar rad na kraju kad zavrsim nadam se sto pre :wink:

ev koja slika da zanate sta pricam
Slika
Slika

SUSKA I MOJ ORLIC ZA PREDSTAVU O VELICINI GRDOSIJE :D
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Au kolika palija taj "Oro" :D
Vidim da ima early-type krila, hoćeš li to dorađivati, ili ćeš ga raditi kao SFRJ ranu verziju?

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2013, 21:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ma neznam ni sam (i ja sam je tek dobio)...problem ce bit boje...tj.mozda cu ga farbati autosprejevima mada od njih nemam odgovarajuce boje vidjecu jer bi trebalo jako puno maketarske boje a nemam bas neku zalihu...il cu kombinovati obe sta znam...dekale probati kistom naslikati i tako..uglavnom u hodu cu to pokusati resiti.....i sta znam mozda i u bojama rs iako je rani tip,posto maketa nije 100% konturno tacna tj daleko je od toga dozvolicu sebi i tu mogucnost :D

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 17:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

O Zeljo brate sta je ovo ovoliko haha.Treba ce ti 100 kg boje ja ti mogu dati AB i kompresor a za boje se snadji hahah.
E evo da i ovde postavim par slika one Merkave sto sam je radio nekad ljetos.Rijec je o diorami kao fazon u pokretu sa dosta prasine iza i oko nje same.U radio sam osnove prasine i pijeska sad samo treba detaljisati sa bojama moram prasinu da dovedem u red.Planiram da odozgo bude svetlije dosta a dole da ostavim ovako a a a a sta vi kazete???
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Naravno jos nisam nasao prokleti punjac od fotoaparata jbg

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 21:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Uhhhhhhhhhhh, kako pogana ideja, jojjjjjjjjj.
Javlja mi se da ce ovo na kraju da bude pravi hit

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Auu odlična ideja. I sad izgleda prejako, pogotovo zadnja slika - na njoj baš liči na oblak prašine.

Nego, upravo sam sastrugao zadnje kapi boje sa dna moje konzerve Humbol 53 Gunmetal... pa samo da priupitam ima li neko ovu boju, dakle uljanu Humbrol 53 (nebitno ako nije puna). Ako ima, dao bih u zamjenu potpuno novu, neotpakovanu Model Master Gun Metal metalizer. Boja je potpuno ista (tamna metalik) ali mi je Humbrol neuporedivo lakši za četkarenje.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 22:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hvala raja hvala.Ja Humbril nikad nisam koristi niti sam imao ako ti moze pomoci neki Revell javi

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2013, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne može Revell nažalost, nemaju ništa slično toj boji. Doduše padalo mi je napamet da miksam njihovu 91 steel sa gloss crnom, ali nisam siguran da bih postigao traženi efekat. Eto, ako će neko možda uskoro do BG (recimo na onaj Novogodišnji kup :D ) da se dogovorimo da mi kupi jednu Humbrol 53 :)

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2013, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno, može i zamjena za pare ili za neku drugu boju (ako je imam :D )

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2013, 15:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
.....jeb te se! Ocu kuc da pocnem i ja da radim!!! :/

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 17:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pozdrav za nenu nostalgicara.. :D

darijane ovo premocno izgleda jedva cekam da vidim uzivo :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2013, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nabavio sam traženu boju, hvala puno Slobodanu :)

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2013, 19:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

OOOO mornar sad ces ti se tivrati a nista ne propustas niko nista ovde ne radi haha.Jedino Zeljo manijak ima avion od 10 metara drva.Hvala Zeljo uzivo ne znam dal ces ga vidjeti posto izgleda da cu je pokloniti.Prijatelj kad je vidio odmah je zapikirao jbg.Ja se jos cupam da nisam je jos zavrsio ne znam cim da oblozim ovaj bijeli dio stiropora dole.Ima li ko kakvu ideju??
E da jos nesto mi palo na pamet sto se tice izlozbe za iducu godinu hocemo li raditi neke majice sa nekim logom ili nesto tako??

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nenobl je napisao:
Slika

Ajme, sad naletih na sadržaj ove kutije :o pa šta je ovo jbt :o
http://www.model-making.eu/products/MiG-21MF-Profipack.html
http://www.eduard.com/store/Eduard/MiG-21MF-1-48-1.html
:o :oops:
Kontaš raditi neku od šema iz kutije ili ćeš tražiti JRV dekale?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 20:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
ne, necu JRV! radim ovaj sa slike! bar planiram! mislio sam slovacku (crno-sivo-bijelu) ali sam se predomislio! ipak idem na ovu egipatsku! stigla su mi kolica za naoruzanje i rocket luncher za njega! kutija sadzi.. da se najezis! :) a da, jos mi je stigao i radar za F-16.. :) pa cockpit za F-14... pa osoblje u 1/48.. :) al jos ima 29 dana da gulim ovde majku mu...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

29 dana, ma sad će to :D Odlična je ta šema sa slike... sve šeme za koje dolaze dekali u toj kutiji su odlične, meni bi bilo teško da se odlučim kad bih ja to radio. Koliko znam, maketa je jako dobra, još uz tu gomilu dodataka (i tvoj odličan rad, naravno) to će da bude odlično 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]