Little angel je napisao:
Možeš staviti primer samo na T zonu, ako ti je masna.
Mesečeva, odgovara li taj Nivea primer za masnu kožu?
Ja sam koristila nekoliko puta neki oriflame ( bijela tuba - ljubičasti čep), ne znam imaju li još, bio mi je ful okej.
Imam sad alverde zeleni ( stavljala sam sliku ovdje ja mislim nekad) za ublažavanje crvenila, ali nisam oduševljena njime ( nekad se stvaraju valjuškice od njega ili se peruta), a treba mi neki koji će mi i matirati lice i popuniti pore i ublažiti crvenilo koje imam doduše povremeno samo ali...
Joj, nemam pojma zaista. Glupo mi je da govorim ljudima za kakav tip kože koja stvar odgovara, jer svaka od nas ima različite potrebe, želje i navike održavanja. Ja sam ovaj Nivea kupila u adrenalinskom napadu "šopingovanja" i bila je čista sreća što se poklopio sa mojim potrebama tad, a nisam znala ni koja mu je svrha.
Meni je koža sad normalna, bez packe na licu, ali sam se u pubertetu borila sa suhom kožom (tako da sam čula ono kššššš kad pređem rukom preko obraza), pa je bila samo masna neko vrijeme, pa su me snašle bubuljice, pa je opet bila suha i sad je nekoliko godina već normalna. Tad kad je bila suha počela sam da koristim prajmer čisto jer imam obrnut redosljed spremanja i hidratantna krema mi je išla na živce. Jako je lagan, tako da ne vjerujem da može škoditi bilo kom tipu, ali svaki brend ima svoj prajmer pa je možda najbolje da kupiš marku pudera koji koristiš. Ili kupi ovaj pa pokloni nekoj drugarici ako ti se ne dopadne.
Taj oriflame je fin, njušnula sam ga kod sestre. Dala mi je Dior bronzer (u tubi, ja sam mislila da to dolazi u prahu), ona dobila dva, pa dala meni svjetliji, ali ja ne znam šta raditi sa tim ...nije ni puder, nije ni krema.
Alverde je meni izgovor za kozmetiku, šta god sam kupila sve je nekako poluproizvod.