banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 548 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Sep 2013, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Imas bujnu mastu. Toliko :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2013, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Crna Gora je lijepa zamlje, posebno ovaj kontinentalni dio. Istina je muče muku sa smećem i nedostatkom turističke infrastrukture odn iskustva. Ali, kad se uporede cijene i ono što dobiješ, mislim da je to sasvim OK i rado idem kad god mogu. Izbjegavam Budvu i generalno sva ta komercijalna ljetovališta i najčešće sam na ulcinjskoj rivijeri koja mi savršeno odgovara, posebno Velika plaža ( mislim da sam pisao o tome). Kad uporedim sa drugim zemljama u kojima sam ljetovao, recimo Grčka, Kipar, Egipat, Španija, HR i ostalo, ne bih se baš složio da prednjače u odnosu na cijene. Kada u Larnaki na Kipru moram da platim jedan običan kebab odn giros 9 evra, prevrne mi se želudac jer to nije normalno koliko je skupo. A ništa posebno. Imam osjećaj da naši ljudi imaju kompleks od niske plate od koje jedva odvoje za ljetovanje pa kad odu u CG zakeraju, iako je smještan jako jeftin a cijene usluga pristupačne. Najčešća priča je, "joj nema TV u sobi", " smještaj je daleko od plaže", " čekam na kusur 20 minuta"," Crnogorci ne vole Srbe". itd...
Meni ne treba TV na odmoru i dalje ne mogu shvatiti zašto je nekome, ko ima TV kući, isti potreban tokom jedinog godišnjeg odmora. Ne mogu shvatiti i džaba.
Koliko platiš, toliko klatiš - cijene smještaja od 6 eura po danu sigurno znači neko brdo, 2 km od plaže.Možda ne jedino u Sutomoru.I onda ljudi kao budu iznenađeni. Šta hoćeš za 6 eura? Koliko je smještaj u BL za jednu noć, recimo u februaru??? I zašto je problem šetati 2 km do plaže? Nemamo noge badava. To je najčešće problem baš onima koji svakodnevno šetaju npr iz Piskavice do BL. Još jedan kompleks.
Meni se dešavalo da čekam kusur duže vrijeme i na moje višestruko urgiranje, jedva sam dobio nakon 15 minuta. Iz tog razloga nisam ostavio napojnicu niti više ikada ušao u isti restroan plus sam desetinama ljudi savjetovao da isto ne idu. Poslije sam našao mjesta koja mi odgovaraju i nemam više problema sa tim. Ako vidiš da je gužva u lokalima, naravno da ćeš čekati kusur a ja bježim od čekanja i gužve.
Nikad niko mi nije opsovao srpsku majku ili bilo šta slično. A ljetovao sam ove godine i u kontinentalnom i primorskom dijelu. Biram ljude i mjesta gdje neću nailaziti na takve gluposti i ne znam kako određeni pronalaze načina da im se to desi i onda im kao smeta.
Meni se čini da ljudima smeta što nemaju dovoljno novca a iz nekih njihovih samo poznatrih razloga, svakog ljeta se forsiraju na ljetovanje. Ja sam u mogućnosti da ljetujem svake druge ili treće godine i radije se strpim i odem opušteno negdje nego se cimam sa kešom prije i poslije puta.Stičem utisak da se više ljetuje zbog pritiska, što mi je fuj.
Iskreno se nadam da će CG početi rješavati problem sa smećem na plažama i vodom jer to me jedino može otjerati, iz ove po meni najljepše zemlje u Evropi nakon Austrije.
Za sada, nastavljam da idem dole jer to sebi mogu priuštiti bez većeg cimanja i ima još puno mjesta koje nisam obišao a želio bih.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2013, 13:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Dobro je dobio si skočka...Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2013, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
klauss je napisao:
Crna Gora je lijepa zamlje, posebno ovaj kontinentalni dio. Istina je muče muku sa smećem i nedostatkom turističke infrastrukture odn iskustva. Ali, kad se uporede cijene i ono što dobiješ, mislim da je to sasvim OK i rado idem kad god mogu. Izbjegavam Budvu i generalno sva ta komercijalna ljetovališta i najčešće sam na ulcinjskoj rivijeri koja mi savršeno odgovara, posebno Velika plaža ( mislim da sam pisao o tome). Kad uporedim sa drugim zemljama u kojima sam ljetovao, recimo Grčka, Kipar, Egipat, Španija, HR i ostalo, ne bih se baš složio da prednjače u odnosu na cijene. Kada u Larnaki na Kipru moram da platim jedan običan kebab odn giros 9 evra, prevrne mi se želudac jer to nije normalno koliko je skupo. A ništa posebno. Imam osjećaj da naši ljudi imaju kompleks od niske plate od koje jedva odvoje za ljetovanje pa kad odu u CG zakeraju, iako je smještan jako jeftin a cijene usluga pristupačne. Najčešća priča je, "joj nema TV u sobi", " smještaj je daleko od plaže", " čekam na kusur 20 minuta"," Crnogorci ne vole Srbe". itd...
Meni ne treba TV na odmoru i dalje ne mogu shvatiti zašto je nekome, ko ima TV kući, isti potreban tokom jedinog godišnjeg odmora. Ne mogu shvatiti i džaba.
Koliko platiš, toliko klatiš - cijene smještaja od 6 eura po danu sigurno znači neko brdo, 2 km od plaže.Možda ne jedino u Sutomoru.I onda ljudi kao budu iznenađeni. Šta hoćeš za 6 eura? Koliko je smještaj u BL za jednu noć, recimo u februaru??? I zašto je problem šetati 2 km do plaže? Nemamo noge badava. To je najčešće problem baš onima koji svakodnevno šetaju npr iz Piskavice do BL. Još jedan kompleks.
Meni se dešavalo da čekam kusur duže vrijeme i na moje višestruko urgiranje, jedva sam dobio nakon 15 minuta. Iz tog razloga nisam ostavio napojnicu niti više ikada ušao u isti restroan plus sam desetinama ljudi savjetovao da isto ne idu. Poslije sam našao mjesta koja mi odgovaraju i nemam više problema sa tim. Ako vidiš da je gužva u lokalima, naravno da ćeš čekati kusur a ja bježim od čekanja i gužve.
Nikad niko mi nije opsovao srpsku majku ili bilo šta slično. A ljetovao sam ove godine i u kontinentalnom i primorskom dijelu. Biram ljude i mjesta gdje neću nailaziti na takve gluposti i ne znam kako određeni pronalaze načina da im se to desi i onda im kao smeta.
Meni se čini da ljudima smeta što nemaju dovoljno novca a iz nekih njihovih samo poznatrih razloga, svakog ljeta se forsiraju na ljetovanje. Ja sam u mogućnosti da ljetujem svake druge ili treće godine i radije se strpim i odem opušteno negdje nego se cimam sa kešom prije i poslije puta.Stičem utisak da se više ljetuje zbog pritiska, što mi je fuj.
Iskreno se nadam da će CG početi rješavati problem sa smećem na plažama i vodom jer to me jedino može otjerati, iz ove po meni najljepše zemlje u Evropi nakon Austrije.
Za sada, nastavljam da idem dole jer to sebi mogu priuštiti bez većeg cimanja i ima još puno mjesta koje nisam obišao a želio bih.

Pa ko zeli da hoda do plaze 2 km? Imas li djecu? Da li bi sa njima hodao po vrucini uz jos punu torbu stvari, npr 15-20 min?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 15:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Nemam djecu ali imam iskustva ljetovanja sa djecom bliznjih.
Da, hodao bih 2 km sa djecom, bilo da ih malo nosim, vozim u kolicima ili polako sa njima ali samo ujutro i predvece kad je i normalno da malu djecu izvedes na plazu bez obzira gdje si smjesten a ne kao sto vecina radi pa vuce djecu u top sunčani dio dana kada gori zemlja pod nogama. To mi je tek potpuno neodgovorno ali sasvim druga tema. Neki dan sam u vozu Budimpešta - Beograd vidio holandski par sa biciklima i jako malim djetetom ( 3 godine) kako utovaraju bicikle i sve te stvari negdje u balatonskoj nedođiji. Prišao sam i pomogao im, sve je ok i sve je moguće ukoliko se organizuješ i radiš na nečemu. Kao roditelj, mislim da je odgovornije strpati djecu u voz i na miru putovati nego strpati djecu u neki krš i rizikovati živote na zamornom putu do CG, što većina radi. Pošto nisam roditelj, stvarno se ne bih usuđivao komentarisati ovu temu sa te strane, ne vjerujem ni u šta osim ličnog iskustva. Ali da ti kažem - da sam vlasnik apartmana pored plaže i da mi dođeš sa djecom kao opravdanjem za smještaj od 6 eura, zalupio bih ti vrata, tipa odmah.
Ljetovanje nije obavezno, ako ne možeš da sebi i djeci priuštiš, nemoj ni ići ili idi kad možeš a budimo realni - ako već imaš porodicu i radiš, možeš priuštiti kvalitetno ljetovanje sa djecom svake druge ili treće godine a ne sankati se svakog ljeta sa brigama, dugovima, niskim budžetom pa ti kriva cijela CG.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 21:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Ne idem uopste u Cg niti naljeravam ici. Radim, imam dijete i znam sta znaci tegliti hrpu stvari na plazu i zato cu radije platiti malo vise al da je blize i otici i doci sa plaze kao gospodin a ne ostaviti dusu dok sidjem i popnem se do apartmana. Ipak idem na more da se odmorim i opustim. Mislim da tako radi vecina porodica, a i to kilometarsko pjesacenje do plaze je licno tvoje misljenje a ne vecine pa ne vrijedi diskutovati o tome.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ima li ko kakav sajt za pregled ponuda u CG?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 21:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2012, 11:24
Bila dva puta u CG - drugi put sam samo prenocila jer sam vozila bratice na more i nikad vise, to mi je bilo dovoljno. Dok nismo dobili klince, mm i ja smo bili u Turskoj i Tunisu, a Hr nam je sluzila za vikend opcije - petak poslije posla do nedelje navece. Medjutim, kako su klinci rodjeni tako smo se drzali HR- veoma blizu, imali doktore za nepredvidjene situacije (ko je ljetovao sa klincima zna o cemu pricam), a prosle i ove godine na prvo ljetovanje u junu idemo u Neum, a krajem avgusta u HR. I prosle godine, kao i ove da li zbog Ramazana ili vec prisutne krize - sami smo na plazi, cisto, ljudi ljubazni, cijene po restoranima i kafanama kao u BL ili cak i manje. Nalazimo se u apartmanima otprilike 2 km od centra, vlasnik je sjajan, pravo uzivanje. Ne znam kako ovde izgleda kad je guzva, ali vec drugu godinu za redom se odmaramo fenomenalno - plaza je preko puta apartmana, kafana i restoran su takodje na par koraka, na ulici ne vidis auto, cijeli mol koristimo samo mi. Do sad je bilo "Jel' idete u Neum ili na more", ali poslije nas, na nasu preporuku je otislo jos nekoliko parova u iste apartmane i svi su se super proveli...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 21:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta je mm u svemu ovom?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ah neumska rivijera...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 21:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2012, 11:24
The_new_Statesman je napisao:
Sta je mm u svemu ovom?

:D Mm-moj muz - skracenica koju koristim na nekim forumima
E da - Neumska rivijera - prosle godine smo kao jedno vece otisli u setnju do Neuma - nis za vidjeti, skroz bzvze- tako da ove godine nismo ni pokusali. Ovo o cemu pricam je odmor tipa- plivanje, spavanje, dobra klopa, bez vecernjih izlazaka - klinci se komiraju oko 21h smoreni od boravka u vodi, a mi ostanemo sa vinom i vecerom na balkonu uz more. NEkome se ne svidja ovakav "penzionerski " odmor, ali meni je bas takav potreban da napunim baterije

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 21:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Caca... Pitaj za Fejs :lol:

Salu na stranu, ni na kraj pameti. Mora da je iscurila danas.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Još samo da pojasni kako to Neum može da bude bolji od čitave crnogorske obale.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 06:09 
elektra777 je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Sta je mm u svemu ovom?

:D Mm-moj muz - skracenica koju koristim na nekim forumima
E da - Neumska rivijera - prosle godine smo kao jedno vece otisli u setnju do Neuma - nis za vidjeti, skroz bzvze- tako da ove godine nismo ni pokusali. Ovo o cemu pricam je odmor tipa- plivanje, spavanje, dobra klopa, bez vecernjih izlazaka - klinci se komiraju oko 21h smoreni od boravka u vodi, a mi ostanemo sa vinom i vecerom na balkonu uz more. NEkome se ne svidja ovakav "penzionerski " odmor, ali meni je bas takav potreban da napunim baterije

I meni ovo odgovara kada se ide na more, doduse nemam jos djecu, ali na isto izadje...

Ko hoce kafane i nocni provod eno Beograda...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 09:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Za to je cini mi se najbolja Hrvatska mirno, tiho nema toliko dnevnih zurki i techno muzike cijeli dan laganica uz Olivera Dragojevica i dalmatinske pjesme. Pogotovo neka manja mjesta tamo imas osjecaj kao da je zivot stao.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Gdje je zivot stao?? U Hr koja je par svjetlosnih godina ispred CG kad je turizam u pitanju??

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma ne u tom smislu vec u smislu laganog opustenog odmora bez narodnjaka i cajki ;-) a naravno da su ispred i meni je puno bolje dole otici a i blize je.

Naravno imaju i oni mjesta gdje se partija 24h tj. za svakog ponesto.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma da bolje slusati Magazin Rozgu i danijelu Martinovic, veci je kvalitet nego narodnjaci... Tekstovi primereni deci od 12 godina

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I Olivera Dragojevica... Pa izbudalio bih nakon 15 minuta njegove muzike. A klapama svaka cast... Ali nije moja furka, mozda doktor Jovina.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ma da bolje slusati Magazin Rozgu i danijelu Martinovic, veci je kvalitet nego narodnjaci... Tekstovi primereni deci od 12 godina

Rekao sam i cajke ;-)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 548 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]