banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16975 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 849  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jul 2013, 22:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ja sam ovo koristio da izjednačim razliku u nijansi kod novolakiranog blatobrana (nije lakiran cijeli, pa se primjetilo), kao i za odstranjivanje laka što mi je neka budala ostavila u amanet kada je svojim vratima obilježila moja, i za te svrhe je i više nego dobra. A ako hoću da poliram cijelo auto, platim čovjeka koji se profesionalno bavi tim, on sretan, ja sretan, svi sretni.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2013, 22:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
za te neke sitnice moze posluziti,malo dobiti sjaja,pogotovo na akril boji,ali uzeti trljati rucno sonaxom citavo auto nema smisla,trositi snagu bezveze :lol:

ako su ogrebotine dublje,neces to moci izvuci sonaxom,bolje otidji kod damjana na tranzitu,imas uzeti 3m-a na grame,uzmi malo grube i fine i opleti,auto obavezno da bude u hladu...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2013, 22:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Nisu duboke onako jako malo kao zamuceno staklo izgleda pa hocu to da rijesim. Probacu pa cu vidjeti sta ce ispasti.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2013, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ogrebotine pod uslovom da nisu prosle skroz kroz lak (do baze) je najjlakse finom smirglom odraditi pa onda ispolirati. Naravno nije lako i jos je lakse napraviti sranje :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 19:45 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Gajba pive, parkirati kola u garažu, uzeti pravu pastu na grame, dobru krpu i lagano... :)

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jos ako smirglas sam ogrebotinu pa onda poliras ima da nastane vrhunsko sranje :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 20:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Imam ja polirku pa ako ko hoće da se upušta u tu avanturu nek se javi posudiću mu je ja ali Sehxor je dobro rekao ko nema iskustva napravit će sranje.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 20:14 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Wrangler je napisao:
Imam ja polirku pa ako ko hoće da se upušta u tu avanturu nek se javi posudiću mu je ja ali Sehxor je dobro rekao ko nema iskustva napravit će sranje.

Imam i ja nekih sitnica na Golfu (jest' da je nov, al' izgleda da im se omaklo u proizvodnji :scratch: ) koje ću kod majstora odraditi, pa javim kako je ispalo. Malo lak matirao na par mjesta i ima ogrebotina i kojekakvih gluposti koje su se prilijepile uz lak (slično smoli). A kad to sredim, onda ću ja lagano nabaciti šminku i ostalo. Bitno mi je da uklanjanje nedostataka prepustim nekome ko zna, a tamo gdje je sve ok i gdje se nema toliko za zasrati mogu i ja laganini... :)

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 21:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Jun 2008, 15:44
Zna li neko moze li se na neki jednostavan nacin provjeriti stanje akumulatora?

Desilo mi se jednom, nakon sto nisam palio auto duze od 24h, da se sat resetovao na 00:00. Kada upalim svijetla osvjetljenje na radiju (LCD mislim oko 7") se drasticno smanji. Danas sam primjetio da su mi i brojevi koji pokazuju predjene kilometre mnogo bledji. Medjutim auto pali bez problema.

Hvala :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nakon gasenja auta multimetrom izmjeris, treba biti 12.19 - 12.30+ V sve ispod ce se patiti sa paljenjem i resetovati komp, mozda ti je losa masa? Mozda ti neki potrosac vuce struju? Sve ovo moras provjeriti :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 22:02 
Pripravnik
Pripravnik

Da, procitao sam to negjde, medjutim kazu da akumulator moze pokazivati 12V i ako je muerto :) tj, kapacitet mu je drasticno opao. Mislio sam mozda postoji neki drugi nacin, pouzdaniji. Ovo za masu i potrosace ne znam sam kako provjeriti.

Icu majstoru za koji dan, pa neka on to pogleda, trebao bi to znati pregledati bolje od mene u svakom slucaju :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ne moze isporuciti fabricku struju onda moze imati 12V i crko je, ovo za potrosace mozes provjeriti tako sto skines klemu + na nju stavis kraj sijalice tinjalice a drugi kraj na klemu akumulatora, ako sijalica svjetli vuce ti negdje, onda cupas osigurac po osigurac dok ne prestane svjetliti i vidis koji je i onda znas sta trazis, isto mozes multimetar spojiti isto tako na kleme i acu, stavis na 20V domet i lagano :) Sto se tice mase mozda je samo dio gdje se spaja za sasiju malo korodirao pa se gubi, samo ocistis/odsmirglas...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 22:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Može akumulator pokazati i preko 13 V kada je bez opterećenja. Isto tako, neki dan kolegi crkao akumulator, prije pokušaja paljenja je pokazivao 12.5 V, što bi trebalo biti OK, međutim ni kruga da okrene...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 22:18 
Pripravnik
Pripravnik

Sehxor, ti i ja smo trebali na neki chat veceras :D

Vidis, ovo sa tinjalicom je odlicna ideja, probacu ovo za vikend kad odem kuci na selo. Medjutim, upravo sam skontao da sam postavio pogresno pitanje... valjda. Ovo sa osvjetnjem na radiju se desava i kada je auto upaljeno, to onda ne moze biti do akumulatora?

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moze biti i do alternatora, pregledaj remenje, remenicu itd... mozda ti opada napon. Ili je jednostavno do radija, jel ti svjetla rade normalno i ostala elektronika? Pogotovo sto ti imas elektricni servo jel on radi normalno ili se gasi? poslao sam ti pm za chat ako hoces da tamo nastavimo raspravu :P

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 23:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Ovaj Sehxor neki djavo. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 23:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pa sta da ti kazem, realno ja od auta ne znam nista, ovo mi je prvo, znam samo ono sto sam procitao na netu, po meni sve radi OK, nemam nikakvih problema sa autom osim sto mi nekad malo pocne trzati, ali mislim da je to do moje neiskusne voznje, tj. nisam vozio par godina do neki dan :lol: Dobro lazem, gume su mi lose, to sam uspeo sam skontati... jedva :)

Evo sta se desilo, napisao sam vec negdje da puno citam, nekada i previse, i procitam ti ja tako da u stilu, a i u nekim drugim autima, elektronika/senzori pocnu luditi kada je slab akumulator, obicno se desava da prijavljuje greske koje ne postoje, ili ti izmislja. I kako to obicno biva, ne prodje par dana pisti on meni kaze ne radi sijalica na tablici, ja izadjem ono radi, i tako skoro svaki 5-6 kontakt. Posle par dana ujutru u pola osam sjeo da krenem na posao, dam kontakt ono kazaljka temperature se zakuca, izvadim kljuc vratim sve normala, sutradan kaze nema ulja izvucem sipku iz motora vidim ima, jednom upaljen cruse control (tempomat) pogledam nije, ... sta je jos bilo, da senzor goriva, dam kontak kazaljka se podigne i odmah spusti, ispise crko senzor i posle 2 sekunde vrati kazalju u normalu. Znaci sve radi, samo sto pri svakom 4 - 5 kontaktu prijavi neku gresku koja ne postoji. Kada sam ga kupovao, pre 20 dana, bio je na dijagnostici, nasli su da je otisao senzor airbag-a i da klima ne radi, sve ostalo je bilo OK.

Posto on meni ispisuje svakojake greske koje ne postoje sumljam na akumulator. Znam znam trebam ici majstoru, problem je sto sam trenutno bez para, skoro sam resavao neke stvari na njemu posle kupovine i sad mi se ovo pocelo desavati. Zato sam mislio da ispitam sam akumulator ako kako mogu. Iskreno sam sebe sam isprepadao misleci na najgore, tj. da je crkao ECU pa boga molim, i ako u njega ne vjerujem, da nije :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kod JTD varijante rjetko crkava ecu, ali kazem ti da ti je los alternator servo bi ti se gasio konstantno, on ti je najveci potrosac na tom autu i najosjetljiviji sto se tice padova napona.

Znam po svom puntu koliko sam imao problema oko tog serva, tehnologija je identicna osim sto stilo ima par releja na drugim mjestima :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Wrangler je napisao:
Ovaj Sehxor neki djavo. :D

I gore nadimke su mi davali, mozes ti to bolje :P

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 12:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2012, 22:32
Mozete li mi preporuciti neku firmu u Banjaluci koja se bavi mat folijama?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16975 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 849  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]