banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 03:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Protesti za JMBG!
PostPoslato: 22 Jul 2013, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
ne moras brate djubriti svaku stranicu, odmori malo...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 01:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
budala je napisao:
To sto ste se vi nafurali da devalvirate sve sto dolazi iz Sarajeva, to nema veze sa objektivnoscu.

To možda Vožd radi, ali na forumu možeš se stvarno suočiti sa argumentima, za ili protiv.

budala je napisao:
Ovdje ne smijes proteste organizovati i ako DIJETE UMRE zbog neusvajanja zakona, a da te ne proglase necijim pijunom :roll:

Ja ne volim ovu zajedničku državu, ali sam legalista, poštujem njene zakone, ti vjerovatno voliš ovu državu, ali nisi legalista i ne samo ti, jer ste ubjeđeni da vam je sve dozvoljeno u očuvanju iste. Tako inače nastupate. Kada su presude protiv RS rado se pozivate na njih, a sada je iskočila jedna presuda koja je onako neutralna.

Stvarno mi je žao što je do svega ovoga moralo doći.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
SDA ce blokirati danas zakon kaze Tihic.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А хоће'л и онда да се дигне сарајевска раја на демонстрације? :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Kakvo preseravanje...
Eno sad mitinguju, gledam na TV, jer uvođenje ovog zakona je "priznanje genocidne RS" i onemogućuje povratak bošnjaka i ser ser ser....

nek samo neko iole normalan kaže da nije politički miting....priznajem, ja sam u početku nasjeo i mislio da nema političkih pozadina i da se taj termin koristi samo kako bi ovi naši prikupili glasove pred izbore...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Takodje.
Ali izgleda da u ovoj drzavi ne moze nista normalno

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
budala je napisao:
To sto ste se vi nafurali da devalvirate sve sto dolazi iz Sarajeva, to nema veze sa objektivnoscu.

Sve sto dolazi iz Sarajeva je na direktan ili indirektan nacin negativno po nas sto je i normalno jer Sarajevo je neprijatelj a od neprijatelja logicno ne ocekujes nista dobro. :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/clanovi- ... /130723052

Ima zanimljivih komentara.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 12:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
Džontra je napisao:
Kakvo preseravanje...
Eno sad mitinguju, gledam na TV, jer uvođenje ovog zakona je "priznanje genocidne RS" i onemogućuje povratak bošnjaka i ser ser ser....

nek samo neko iole normalan kaže da nije politički miting....priznajem, ja sam u početku nasjeo i mislio da nema političkih pozadina i da se taj termin koristi samo kako bi ovi naši prikupili glasove pred izbore...

ko mitinguje? 50 članova asocijacije mladih SDA stanke, tako su se predstavili, to ne kriju i tako skupljaju političke poene. kakve oni veze imaju sa protestima u junu?

da konačno stavimo tačku na ovu temu. protesti za jmbg su djelomično uspjeli jer:
1. donijeto je privremeno rješenje koje je omogućilo maloj belimini i ostaloj djeci da dobiju jmb
2. usvojen je zakon u parlamentu što je bio prvi uvjet protestanata

zašto samo djelomično? jer:
1. nisu ispunjeni ostali zahtjevi, tj. osnivanje fonda solidarnosti i smanjenje plata parlamentarcima u korist tog fonda

s druge strane, protesti su doživjeli i ozbiljan udarac prvog jula kad je antidayton ekipa iskoristila slabu organizaciju protesta i počela da promoviše neke svoje ideje koje 90 posto protestanata nije podržavalo. tu je masovnim građanskim protestima bio kraj. dokaz tome je i današnji "miting" koji je skupio 50-tak antidayton pristalica.
da bude jasno: antidayton=prvi mart=sda

kad se sve zbroji, protestima se nešto ipak postiglo ali ne dovoljno. kad smo se dovoljno omasovili, moralo se poraditi na boljoj organizaciji i širenju zahtjeva protestanata, kao i na uvođenju novih (boljih) metoda pritiska. protesti su počeli spontano, ali nisu smjeli ostati neorganizirani do kraja, inače nemaju smisla.

jesu li protesti imali političku dimenziju? jako glupo pitanje. svako okupljanje građana koji imaju bar jedan zahtjev upućen vlastima je politički akt. i uvijek će političke partije tražiti korist u tome, one na vlasti kroz nepodištavanje, one u opoziciji kroz podršku protestima. tako je bilo uvijek i svugdje.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Zasto imam utisak da ti je ostao gorak ukus u ustima poslije svega. 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:

možda zato što sam to i sam napisao :roll:
Citiraj:
kad se sve zbroji, protestima se nešto ipak postiglo ali ne dovoljno. kad smo se dovoljno omasovili, moralo se poraditi na boljoj organizaciji i širenju zahtjeva protestanata, kao i na uvođenju novih (boljih) metoda pritiska. protesti su počeli spontano, ali nisu smjeli ostati neorganizirani do kraja, inače nemaju smisla.

ps
danas su bošnjaci u domu naroda potegnuli vitalni nac. interes što znači da će zakon pričekati na implementaciju dok ne prođe sve te silne procedure. ali, nema šanse da bude oboren. tačnije nema pravne osnove...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znaci Bosnjaci su (jer je njihovo Sarajevo) pokrenuli proteste, a sad kad je donesena odluka zele da je ospore jer je to protivno njihovim interesima? Zanimljivo :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
mrakacha je napisao:
veteran 1987 je napisao:

možda zato što sam to i sam napisao :roll:
Citiraj:

ps
danas su bošnjaci u domu naroda potegnuli vitalni nac. interes što znači da će zakon pričekati na implementaciju dok ne prođe sve te silne procedure. ali, nema šanse da bude oboren. tačnije nema pravne osnove...

:roll:
Ma neznam cemu sad to. Usvojeno je sve sto su demonstranti trazili osim tog fonda.
Zakon je usvojen i to na drzavnom nivou.
A kad se vrati onaj `spontani` iz obilaska golden gejta i alkatraza bice jos akcija ima on ideja.
Dok je ovaca bice i vune.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 14:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Znaci Bosnjaci su (jer je njihovo Sarajevo) pokrenuli proteste, a sad kad je donesena odluka zele da je ospore jer je to protivno njihovim interesima? Zanimljivo :)

ne, ne i još jednom ne. proteste su pokrenuli ljudi, građani, stanovnici sarajeva. ne svi, nego oni ponajbolji u njemu.
pitanje vitalnog nac. interesa su pokrenule stranke koja smisao svog postojanja vuku iz zaštite nekakvih nacionalnih interesa bošnjaka. te stranke i pokretači protesta nemaju nikakve veze.

veteran 1987 je napisao:
Ma neznam cemu sad to. Usvojeno je sve sto su demonstranti trazili osim tog fonda.
Zakon je usvojen i to na drzavnom nivou.
A kad se vrati onaj `spontani` iz obilaska golden gejta i alkatraza bice jos akcija ima on ideja.
Dok je ovaca bice i vune.

usvojen je 1 od 4 zahtjeva (ili od 3, ako uzmemo u obzir da je četvrti bio pro forme). opet ponavljam, da je bilo bolje organizacije moglo se postići više, puno više.
ko je spontani? štukan?
za ovce se slažem, samo ne znam zašto i dalje pristaješ da budeš u toru?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
@mrakacha

Kakve ti gluposti pises ? Privremeno rjesenje je usvojeno prije nego sto su poceli protesti (dan prije).

Ako ti se cini da zivis u toru, vjezbaj malo gimnastiku, mozda ces preskociti ogradu. Psi cuvari su svejedno u nekoj hladovini.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Aha, spontani protesti...Ko ovi jutros što su spontano se okupili...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mrakacha je napisao:
skeva je napisao:

ne, ne i još jednom ne. proteste su pokrenuli ljudi, građani, stanovnici sarajeva. ne svi, nego oni ponajbolji u njemu.
pitanje vitalnog nac. interesa su pokrenule stranke koja smisao svog postojanja vuku iz zaštite nekakvih nacionalnih interesa bošnjaka. te stranke i pokretači protesta nemaju nikakve veze.

Zasto onda ti pokretaci danonocno ne protestvuju zbog loseg ekonomskog stanja, zbog velike korupcije, sto vam se grad pretvara u Teheran gdje su napadi vjerskih ludaka sasvim normalni, sto je nezaposlenost ogromna, sto ljudi gladuju. Zasto niste isli protestvovati protiv tih SDAovaca koji sada koce taj zakon zbog koga ste protestvovali, zasto njih ne bi drzali kao taoce dok promjenu misljenje? Ako cete to uraditi imacete podrsku vecine ljudi iz RSa a to je i bio prvenstvani cilj, da se ujedinimo u borbi protiv bahatih politicara, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
@mrakacha

Kakve ti gluposti pises ? Privremeno rjesenje je usvojeno prije nego sto su poceli protesti (dan prije).

http://media.ba/bs/magazin-mreze-i-web/ ... -aktiviste

protesti nisu počeli onog trena kad je aleksandra pandurević zatvitala, ni kad je rtrs počeo izvještavati, već ranije. upravo dan ranije...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
mrakacha je napisao:
http://media.ba/bs/magazin-mreze-i-web/ ... -aktiviste

protesti nisu počeli onog trena kad je aleksandra pandurević zatvitala, ni kad je rtrs počeo izvještavati, već ranije. upravo dan ranije...

LOL
I ti pricas o torovima ?
"GarDZani i graDZAnke".
Povraca mi se od takvih.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Zasto onda ti pokretaci danonocno ne protestvuju zbog loseg ekonomskog stanja, zbog velike korupcije, sto vam se grad pretvara u Teheran gdje su napadi vjerskih ludaka sasvim normalni, sto je nezaposlenost ogromna, sto ljudi gladuju. Zasto niste isli protestvovati protiv tih SDAovaca koji sada koce taj zakon zbog koga ste protestvovali, zasto njih ne bi drzali kao taoce dok promjenu misljenje? Ako cete to uraditi imacete podrsku vecine ljudi iz RSa a to je i bio prvenstvani cilj, da se ujedinimo u borbi protiv bahatih politicara, zar ne?

je li u republici srpskoj jednako loša situacija? je. ima li protesta? nema.
ja upravo o tome pišem u prethodnim postovima da su se protesti trebali proširiti i nastaviti, ali nisu zbog loše organziacije.
ma kako situacija bila loša na svim poljima, za protest je potrebna neka iskra koja će zapaliti rulju. kao što je u turskoj bio gezi park. ovdje je to bio belminin slučaj. druga faza je omasovljenje. treća proširenje zahtjeva, organiziranje metoda i načina borbe... kod nas je zapelo na trećoj, mnogi nisu željeli nikakvo proširenje, da sve ostane samo na početnim zahtjevima, da ostane spontano, da ne bude krivo protumačeno kao rušenje jednih političara i promocija drugih, itd...
tako je bilo ponajviše zato što su u među pokretačima protesta bili mahom novinari, glumci, muzičari, pisci... izostala je podrška profesora, intelektualaca i ostalih koji su mogli kreirati i nadopunjavati ideje oko kojih bi se građani okupljali..

Citiraj:
LOL
I ti pricas o torovima ?
"GarDZani i graDZAnke".
Povraca mi se od takvih.

nisi odgovorio, kad su ono počeli protesti?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2013, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mrakacha je napisao:
skeva je napisao:

je li u republici srpskoj jednako loša situacija? je. ima li protesta? nema.
ja upravo o tome pišem u prethodnim postovima da su se protesti trebali proširiti i nastaviti, ali nisu zbog loše organziacije.
ma kako situacija bila loša na svim poljima, za protest je potrebna neka iskra koja će zapaliti rulju. kao što je u turskoj bio gezi park. ovdje je to bio belminin slučaj. druga faza je omasovljenje. treća proširenje zahtjeva, organiziranje metoda i načina borbe... kod nas je zapelo na trećoj, mnogi nisu željeli nikakvo proširenje, da sve ostane samo na početnim zahtjevima, da ostane spontano, da ne bude krivo protumačeno kao rušenje jednih političara i promocija drugih, itd...
tako je bilo ponajviše zato što su u među pokretačima protesta bili mahom novinari, glumci, muzičari, pisci... izostala je podrška profesora, intelektualaca i ostalih koji su mogli kreirati i nadopunjavati ideje oko kojih bi se građani okupljali..

Odgovori ti meni na pitanja, pusti Republiku Srpsku, vi ste pokretaci tamo, zasto ne drzite kao taoce tih 50 ili 500 ljudi koji su dosli protestvovati protiv zakona ili sta vec. Oni su evo sada glavni krivci sto ce zakon opet zakociti i ko zna kad i hoce li se usvojiti. Zasto njih ne rastjerate i pokazete da ste protiv SVIH politickih opcija koji usporavaju usvajanje zakona?
Znaci ne tvoje zelje, cestitke i pozdrave nego konkretno zasto nije nastavljen protest. Prica o organizaciji je glupa jer sam si rekao da je krenulo spontano bez politicke pozadine ali da si se politicari pokusali okoristit oko toga a da nisu uspjeli.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]