Citiraj:
Sto se Jake tice, momak ima odlican ulaz, brz je, ima sut za 3, mozde iskreirati sebi, moze raditi sve sto rade dvice i pri tom ce napredovati.
Slažem se sa skevom... Inače mislim da je doveden da prve sezone dijeli minute sa Igorom, a naredne, ako Igor ode u upravu na mjesto SD, da preuzme mjesto prvog beka. Imaće čitavu sezonu da unaprijedi neke elemente, kao što su konstantnost u šutu, izlaz iz bloka, onda šut sa poludistance i naravno odbrana. Za posljednje se, pored Radonjića na mjestu trenera, ne brinem, a prve dvije stavke će morati da popravlja individualno. Mada mislim da neće biti problema, jer ima volju za radom. Što se negovog ulaza tiče, pravi odličnu prednost u prvom koraku, što je bilo sasvim dovoljno za ABA ligu, pa pretpsotavljam da je zato i forsiran na trojci. Tim prvim korakom, mogao je pored sporijih igrača na krilu, konstantno da ulazi pod koš i poentira. S obzirom da Olimpija i nije imala neki raskošan napadački potencijal, jasno je zašto je izdominirao, kad je lopta uglavnom bila u njegovim rukama. E sad, za Evroligu, moraće da radi puno, ali zato kažem da i neće biti prva opcija na beku, već će dijeliti minute sa Igorom, a od njega može da skine dosta stvari, pogotovo što se tiče šuta...
Citiraj:
Silb i Simon su bas razliciti. Silb voli da ima loptu, sam sebi moze iskreirati sut, ima asistenciju itd., Simonovic to nema.
Plus je Šilb slabiji u odbrani, a Simonović baš može da je odigra dobro, što će reći da na trojci imamo dva krila različitih karakteristika, što je jako dobar izbor.
Ostaju pozicije 1,4 i 5. Ma koliko ja gotivio igrače tipa Radivojevića i Lazića, pojačanja koja pristižu, govore da za njih dvojicu jednostavno neće biti mjesta. Radivojević sa 30 godina, nema mjesta za napredak i nije kalibar za Evroligu. Lazić možda može da napreduje, ali jednostavno je napadački limitiran i pravljenje bekovskog para od njega i Cvetkovića, koji bi bio upotrebljiv u dogledno vrijeme, luksuz je koji sebi Zvezda, naredne sezone, ne može da dopusti. Prosto za tako nešto neće biti prostora... Lazić je prenizak za trojku, jako slabe kontrole lopte za beka i u ovakvoj ekipi, nije upotrebljiv...
Ovaj pominjani Dilejni mi se ne sviđa. On je, što bi se reklo, u stvari undersize bek, odnosno neka evropska (daleko lošija) verzija Ajversona. Nedovoljno plej da bi igrao keca i nedovoljno visok za beka, uzima šuteve i kad treba i kad ne, što govori u prilog da, kao i 90 odsto američkih igrača na toj poziciji, u stvari samo nabija statistiku. Plej koji na utakmici postigne 20 poena i za to potroši isto toliko lopti, nije ono što treba Zvezdi i pored očitog projektovanog manjka poena sa pozicije jedan, sve zbog dosta bezopasnih šutera Nelsona i Cvetkovića. Najbliže onome što Zvezdi tu treba, da je domaće rješenje, jeste Miljan Pavković, odnosno taj tip igrača. Naravno Pavković, i pored solidne karijere, nije taj kalibar. Pitanje za nekog ko bolje prati od mene... Šta je sa Vladom Ilievskim?