Post sa RSB koji otprilike docarava stanje u nasem KK i stanje prosjecnog navijaca KK CZ.
Forumas Ljuba73
Citiraj:
Koliko smo samo jadni u ovom sportu možemo najbolje videti po onom slavlju na Malom Kalemegdanu za osvajanje kupa. Ej, slavlje, ludnica, za osvajanje kupa. Barem tad da smo dostojanstveno ćutali, lakše bi mi palo ovo rašrafljivanje kad je došlo vreme za borbu za stvarne trofeje u sezoni. Ovako, baš smo, ono, bedni, mukice...
Poslednji košarkaš Crvene Zvezde na kojeg sam bio ponosan bio je Mileta Lisica (nešto kao Raško, samo još bolje i čestitije) Ovi stariji znaju kad je to bilo, mlađi neka guglaju.
Kako je moguće 20 celih godina selektovati isključivo luzere?
Kako je moguće da i oni koji su drugde bili veliki pobednici kod nas opet postanu luzeri? Gurović? Rakočević?
Ili oni koji su kod nas bili luzeri negde drugde odmah postanu pobednici? Vujanić? Skuni? Kuk? Pero Antić?
Kako je moguće da 20 celih godina na prste jedne, možda obe ruke, možeš da nabrojiš derbije u kojem je naš tim više želeo pobedu od ovih drugih?
Kako je moguće da i klinci koji procvetaju u našoj bašti pređu kod njih i GINU za njih?
Kako je moguće da se žalimo (opravdano) na sve što komšijska duševna bolnica radi ispod žita, kad sreću i pravdu tih 20 celih godina nismo ni zaslužili? Te dve lutke idu sa hrabrima, mudonjama, onima koji ZAHTEVAJU sreću i pravdu svojim stavom, a ne da ih čekaju *****stim, beživotnim...postojanjem.
Što se ovog trenutka tiče, samo nekoliko zapažanja:
Radonjića ova situacija u kojoj se našao prevazilazi. Vidi mu se po faci da nije pobednik (došao je na pravo mesto). Ne vidim u njemu nikakav potencijal da ovu seriju izvuče svojim nekim znanjem, autoritetom a najmanje energijom.
Neverovatno, ali ne-jebeno-verovatno je da smo uspeli opet, sa mnogo više uloženih para, da budemo inferiorni pod košem, protiv pazi sad: Muslija tablu-pogađam-samo-ako-mogu-daje-dohvatim-rukom i Gagića artikulacija-pokreta-opasna-po-sebe-samog. Kako je uopšte moguće od respektabilnih para kakve su uložene u Brauna i Samardžijskog ostati samo sa Raškom Katićem jedinim centrom? Kako? Ako smo imali viška para mogli smo sa ovog foruma da iskoristimo poznavaoce da skautiraju nekog ko će na ovakvoj utakmici barem zagraditi sopstveni reket, ako ne već unositi u koš ove totalne, totalne indijance.
Tim je popio šamarčinu, pukao 30 razlike od lošije plaćenih, mlađih, nekvalitetnijih igrača najljućeg rivala. Uopšte se ne nadam da to u njima proizvodi bilo kakav osećaj poniženja kojem treba uzvratiti. Ne. Oni će i u petak biti kao izvešane gaće na štriku.
Posebno: ja sam po svojoj kući u poslednje 3 decenije zbog košarkaškog kluba polomio stvari da se opremi jedna garsonjera. Ponosan ako sam bio par puta. Na primer, eto sećam se one polufinalne serije protiv Cibone sa Draženom. Teško onima među nama koji košarku stavrno vole, ja sam fudbalski navijač, košarka mi je 5% značaja u odnosu na fudbal. Kako li je bratu Dabi, NMP-u, ovim junačinama iz partera B koji prkose stoci i na -30, kad sam ja izlomio sve po kući svih ovih godina gledajući ovaj klub, ovu višedecenijsku sramotu našeg sportskog društva? Kako li oni sve ovo podnose, odakle im snaga više?