banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 08:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Maj 2013, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Након што сам прошао Паприковац, Петрићевац, Лауш, Павловац, Нову Варош, Росуље, Буџак, Дракулић, Шарговац, Туњице, Рамиће и Залужане, тек сада још више цијеним своју драгу Старчевицу. Ова наведена насеља сам прошао уздуж и попријеко и нема шта нисам видио. Од очајне нумерације кућа и зграда, још горег градског превоза па све до људи који тамо живе...
Ајд да кренем од ових градских насеља.

Лауш, то сви мање више знамо каква је ситуација :D
Паприковац и Петрићевац, за почетак нумерација кућа и зграда очајна и скроз нелогична. Плус на све то, пола људи и нема број на кућама. Кућа на кући, уске улице у брдима, могу замислити како је зими.
Са друге стране Нова Варош и Росуље су ми симпатична насеља, поготово један дио НВ. А тек људи који живе ту, разлика ко небо и земља, у односу на оне са Петрићевца (тамо прави дивљи запад нема каквих појава нема). У Новој Вароши људи доста културнији и љубазнији. Никад нисам правио разлика градска раја и слично, али тачно се види да је у питању скроз другачији профил људи...

Буџак, онај дио гдје су бараке, убједљиво најљубазнији људи на које сам наишао!!! А у сваком насељу сам причао минимално са 200-250 људи. Међутим, градски превоз им је очајан. Пола бусева разваљено, неки чак крпљени по крову али опет прокишњавају, возачи надрндани, безобразни и веома нељубазни, а њихов начин вожње Боже сачувај!? Брзо крећу, нагло стају, ко да возе стоку.
И на све то, још кад сам обишао ова приградска насеља па видио гдје људи живе и још кажу да су у Бањој Луци...

Јесте да се ми зезамо овдје на рачун Старчевице и слично, али када сам гледао већину недостатака других насеља и поредио са Старчевицом, тачно тек сад знам да цијеним мјесто гдје живим.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
какав је то лауш? ај сад да те чујем :)
и ја сам током сличних послова за вријеме студија прошао добар дио града

баш бих волио да нас упоредиш са другим насељима, да ли смо највећи сељаци и најгори шљам, и да ли смо тоооолико удаљени од града у односу на остале

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Лауш није толико удаљен од града, поготово онај први дио је баш близу и за часак се дође у центар. То бих могао узети као једину позитивну ствар. Друго ништа не видим. Оно што сам написао за Паприковац и Петрићевац да је кућа на кући и уске уличице, то је на Лаушу још више изражено. По мом мишљењу не баш привлачно насеље за живот, само куће које су скоро једна на другој, нигдје паркова зеленила, великих дворишта. Људи који живе, онако, није баш толико лоше мишљење. Више сам непријатних ситуација имао на Петрићевцу, мада сам Петрићевац читав обишао, а Лауш онако можда половично.

а за Лаушанере то је нешто што се од прије зна :D мислим има клошара у сваком насељу, али са Лауша знам највише шабана, али оних правих шабана. и то не што ја знам, него и из прича других људи. можда је све преувеличано мало, али сигурно нису фини људи и мирно насеље као нпр. Нова Варош или бараке у Буџаку :)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ццц, само то позитивно, ал добро и ја имам слично мишљење о старчевици :Р

шалим се, очекивао сам да ћеш мало разбити предрасуде кад видиш фактичко стање, али изгледа да то нису предрасуде. већ сам ја огуглао, и контам да лауш не бих мијењао за менхетн.

колико су те пута људи опсовали са "бог те убио", "*ебо ти своју сестру" исл? :Д

а сагласан сам да је нова варош право фино насеље, а и сагласан сам за петрићевац. док за паприковац имам нешто другачије искуство

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

знаш како, насеље и град у којем се родиш и одрастеш логично је да ти прирасту срцу и да би ту најрадије живио :)

да морам живјети негдје друго мој избор би једино била Нова Варош или евентуално Росуље и један мањи дио Мејдана. ова остала насеља ме слабо чиме привлаче, а без љутње Лауш је једно од задњих насеља у којем бих изабрао да живим. на страну људи и слично, него једноставно урбанистички изглед насеља ми се никако не допада.

И да још једна ствар. У Шарговцу има Мала улица и Нова улица. Толико има људи који су задужили овај град и ову државу, а они мајмуни из општине дају оваква глупа имена улицама?!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ма знам, зезам се. све ок, све на мјесту ;)

а ово за нову улицу ништа чудно, јбг

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 23:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Šajin ne seri.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 06:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Шајин je napisao:
да морам живјети негдје друго мој избор би једино била Нова Варош или евентуално Росуље и један мањи дио Мејдана. ова остала насеља ме слабо чиме привлаче, а без љутње Лауш је једно од задњих насеља у којем бих изабрао да живим. на страну људи и слично, него једноставно урбанистички изглед насеља ми се никако не допада.

Šteta ovaj što nikad nisi bio u Boriku. Možda bi te to naselje zaintrigiralo! Prave sada i Novi Borik.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 07:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Шајин je napisao:
без љутње Лауш је једно од задњих насеља у којем бих изабрао да живим. на страну људи и слично, него једноставно урбанистички изглед насеља ми се никако не допада.

Urbanizam i Laus nemaju ama bas nista zajednicko :D. To je stihijski nastalo naselje, dobar dio gradjevina nije jos uvijek legalizovan.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
Шајин je napisao:

Šteta ovaj što nikad nisi bio u Boriku. Možda bi te to naselje zaintrigiralo! Prave sada i Novi Borik.
е бем му миша, живим на Старчевици, Борик, Мејдан, Центар, то су насеља у којима сам стално. најбоље да никад нисам био у Борику а живим читав живот у БЛ :D није ми Борик ништа посебно. За Нови Борик видјећемо шта ће испасти, мада имам неки осјећај да ће бити бетонско насеље као и оно тамо иза градског стадиона

Wrangler je napisao:
Šajin ne seri.
ђе гори?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 09:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Шаја шта један дио НВ ваља, а други не ? Ало бре, институција у сваком смислу.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 09:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
U pravu si...NV je u kompletu bezze :P

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oklen si ti Zoks?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 09:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Najveći dio života sam proveo u Boriku. Sad živim na selu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 09:32 
Ne bih ono nazvao selom...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Нова Варош je napisao:
Шаја шта један дио НВ ваља, а други не ? Ало бре, институција у сваком смислу.

Cekaj ti ako sam ja skontao po tvojim postovima zivis u tarasa sevcenka

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
chils je napisao:
Cekaj ti ako sam ja skontao po tvojim postovima zivis u tarasa sevcenka

jel to onaj tamo dio gdje je elektrifikacija stigla prije par godina a toplifikacija nece jos za 20.....

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 11:09 
Administrator
Korisnikov avatar

To je između Petra Preradovića i Franje Kluza (Slobodana Jovanovića). Ubjedljivo najružniji dio Nove Varoši...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 11:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slobodana Jovanovića sam ja. Kakav taras.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2013, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
_зока je napisao:
To je između Petra Preradovića i Franje Kluza (Slobodana Jovanovića). Ubjedljivo najružniji dio Nove Varoši...

Ma znam gdje je...iza Gavranoviceve kuce,gledao ja neki stan da kupim....iznenadilo me da tamo nema gradskog grijanja

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]