Након што сам прошао Паприковац, Петрићевац, Лауш, Павловац, Нову Варош, Росуље, Буџак, Дракулић, Шарговац, Туњице, Рамиће и Залужане, тек сада још више цијеним своју драгу Старчевицу. Ова наведена насеља сам прошао уздуж и попријеко и нема шта нисам видио. Од очајне нумерације кућа и зграда, још горег градског превоза па све до људи који тамо живе...
Ајд да кренем од ових градских насеља.
Лауш, то сви мање више знамо каква је ситуација
Паприковац и Петрићевац, за почетак нумерација кућа и зграда очајна и скроз нелогична. Плус на све то, пола људи и нема број на кућама. Кућа на кући, уске улице у брдима, могу замислити како је зими.
Са друге стране Нова Варош и Росуље су ми симпатична насеља, поготово један дио НВ. А тек људи који живе ту, разлика ко небо и земља, у односу на оне са Петрићевца (тамо прави дивљи запад нема каквих појава нема). У Новој Вароши људи доста културнији и љубазнији. Никад нисам правио разлика градска раја и слично, али тачно се види да је у питању скроз другачији профил људи...
Буџак, онај дио гдје су бараке, убједљиво најљубазнији људи на које сам наишао!!! А у сваком насељу сам причао минимално са 200-250 људи. Међутим, градски превоз им је очајан. Пола бусева разваљено, неки чак крпљени по крову али опет прокишњавају, возачи надрндани, безобразни и веома нељубазни, а њихов начин вожње Боже сачувај!? Брзо крећу, нагло стају, ко да возе стоку.
И на све то, још кад сам обишао ова приградска насеља па видио гдје људи живе и још кажу да су у Бањој Луци...
Јесте да се ми зезамо овдје на рачун Старчевице и слично, али када сам гледао већину недостатака других насеља и поредио са Старчевицом, тачно тек сад знам да цијеним мјесто гдје живим.