banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Avg 2025, 17:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Prodajem - JAGODE
PostPoslato: 20 Maj 2013, 19:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Maj 2013, 16:43
Nema potrebe za teskim rijecima. Tacno je da je konkurencija u to vrijeme bila manja, ali su se sve maline prodavale u BL, ja koliko znam (mozda grijesim) sad ima vise proizvodjaca ali sad se veci dio izvozi, tako da ti dodje na isto. Posto znas dosta poslasticara pitaj Mirka koji drzi slasticarnu Slavica koliko je placao maline u to vrijeme, i da li su mu ljudi nudili po upola manjoj cijeni.

Znam da smaramo.

Posto se u skoro svakom oglasu mora naci neko da kaze da ono sto se nalazi u oglasu vrijedi puno manje ili da se na ebayu moze naruciti po upola manjoj cijeni ili nesto slicno kao u ovoj temi, molio bih moderatore da kaznjavaju ovakve clanove na neko vrijeme, pa i mene.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
meni diskusija ne smeta tako da nema potrebe za bilo kakvim sankcionisanjem, samo nastavite. ako ništa ono da mi držite oglas na prvoj stranici :)

evo spijo je kolega proizvođač čim zna razliku između teldora i switcha. što se tiče ubeđivanja, znam da je sizifov posao ali neko mora i to započeti. pokušavamo priču podići na malo viši nivo, zato potenciramo brendiranje, poštovanje karenci, uvođenje novog sortimenta.
spijo kao lijevčak sigurno može potvrditi postojanje praksi poput proizvodnje "za kuće" i "za prodaju", pojačavanja doza, prskanja zabranjenim preparatima, prskanja pred prodaju... kad bismo bili upoznati sa celom pričom niko od nas ne bi više nikad ništa pojeo. mislim da je vreme da se polupismeni ljudi sa diplomama seoskog fakulteta prestanu baviti proizvodnjom hrane i da to trebaju početi raditi ljudi koji su za to školovani. e pa mi to radimo i želimo da naplatimo. a pošto svaka roba ima svog kupca (pa i pileći parizer od 1 KM), na kupcima je da odluče vredi li to tih para.

ssaassaa je napisao:
upravo ne bih hteo da moje dijete jede te jagode,prskano je prskano ma koliko taj preparat kostao

a na ove(ništa lično), koji misle da se zdravo hrane ako kupuju od baba na tržnici i da karcinomi nastaju zato što je mile dodik na vlasti, sam oguglao, nisu mi ciljna populacija :)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ja se ne razumjem u jagode(osim sto ih volim jesti),po zanimanju sam ekonomista i bavim se prodajom...nisam htio kvariti oglas,samo sam primjetio preveliku razliku u cijeni izmedju ovih jagoda i na pijaci(postojala je najbolja zelja da kupim gajbici jagoda preko foruma,medjutim kad sam izracunao cijenu po kg..malo sam se sokirao) ...

Zalazem se za domacu proizvodnju,cak sam uvijek spreman dati koji dinar vise za domace jer znam da je kvalitetnije(kupujem na selu teletinu,sir,prsut,vino,rakiju) ...medjutim,kao ekonomosti,iznenadila me je ta razlika u cijenu jagoda,a to je 70% ...svaka cast ako se moze prodati po toj cijeni,zelim sve najbolje u poslovanju...

A ako cu povlaciti neku paralelu.. .npr kupujem livanjski sir koji je duplo bolji od sira sto mozete uzeti u merkatoru,konzumu itd...a jefti iji je prilicno(domaci je 15km,a ovaj je preko 20km) ...znaci...domace moze biti i bolje i jefti ije ako se iskljuce kanali distribucije(tj proizvodjac i potrosac ce priblize)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2013, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
wizzy_bl je napisao:
tj proizvodjac i potrosac ce priblize)

naravno eliminise se trgovacka marza i dobije se prava cijena,a sto se tice ovog gore ja ne kupujem na pijaci kod baba,nego direktno sa svog sela od svojih rodjaka,meso,jaja,sir,povrce ...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2013, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
I kako prodje sezona?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]