kako protumačiti ovaj srpski poriv da se smanjuje broj žrtava jasenovca,da se piše da se pretjeruje sa tim brojkama i da ti koljači nisu "pobili baš toliko ljudi"?
ajd da neko zna tačno,npr,ubijeno je 146 725 ljudi,pa da piše,ali ovako nagađati i smanjivati,pisati o naduvavanju broja ubijenih,ne razumijem...
da se povede ovakva rasprava o broju ubijenih srebreničana,ja vas uvjeravam da se nije rodio bošnjak koji bi pisao da je 8000 ljudi prenaduvano,ili hrvat za blajburg,doduše tu bi se i našao možda pokoji...
zašto smo mi takvi?
da li je to naša prednost što nismo kao oni,ili naš usud i prokletstvo?
a i inače,kod bošnjaka nema nijedna nataša kandić,borka pavićević,biljana srbljanović,čedomir jovanović,sonja biserko,srđa popović,vesna pešić i ostala bulumenta,a kod hrvata ima jedan ili dva (zoran pusić i puhovski,vedrana rudan).....u čemu je fazon?
Ovo je klasicno zavodjenje za Goles planinu. Kao svi lazu , sto ne bi smo i mi, pa makar malo, a ovdje pricamo o razlici od pola miliona !? Ljudi ne zele da shvate da je takvo laganje degradiranje samih realnih zrtava i da se tu krije nesto puno opasnije ( ovdje sad ne mislim samo na Jasenovac), a to je pogonsko gorivo za neke buduce ratove , obracune bez kraja, jer se sa ovim pricama ( ma sa koje strane dolazile) truju buduce i sadasnje generacije , koje ce mozda, AKO , na bazi osvete ispravljati krive Drine po svom nahodjenju, kao nismo mi njih pobili koliko su oni nas, znaci cekamo da neko opet zapuca iz startnog pistolja.E brale meni je toga dosta , kao sto mi je dosta necijih lagarija i mastarija , pogotovo nekih sumnjivih intelektualaca koji jos uvijek predaju na fakultetima i gostuju po tv studijima raspredajuci oprobane seme. Dokle ?