banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Maj 2013, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
mrakacha je napisao:
old fashion men je napisao:
Možda nisu svi, ali dobrih 70% jesu!

jesi radio anketu ili je odokativna metoda u pitanju?

Ma to je onaj fazon, znam dva Engleza, jedan od njih je peder, znaci 50 % Engleza su pederi. Garant !

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
S obzirom da se ime i prezime Marka Mesifa pominje nekoliko puta u tekstu koji je ofm dao, ja sam bio slobodan istraziti.
Citiraj:
Велико јунско стрељање у Крушевцу
Највеће стрељање у Крушевцу извршено је 29. јуна 1943 . када је на Багдали
изведено 324 лица и стрељано као мера одмазде. Ово стрељање је требало да се
изведе 28. јуна , али како је тога дана био велики српски празник Видовдан,
Недићеве власти су успеле да стрељање помере за један дан касније. Пре стрељања
у Крушевац је допутовао СС генерал Август Мајснер који је потписао плакат и
напоменуо да је ово масовно стрељање лично он наредио. Тада је стрељано 162
припадника Југословенске војске у отаџбини (четници) и 162 припадника НОП -а.
Стрељања су такође вршена и у кругу Казненог завода, а тела сахрањивана на
Багдали.
У Крушевцу су за време окупације и бугарски војници у више наврата вршили
егзекуције, а такође су то чинили и наоружани Арнаути у немачким униформама и
припадници Српског добровољачког корпуса ( Љотићевци ).
После ослобођења (реослобођења, пошто су Крушевац пре партизана ослободили
четници) у Крушевцу је заточено и убијено 1200 припадника четничког покрета, зато
што су неосновано проглашени за издајнике. Овај податак се доста успешно чувао
од јавности, а и данас је табу тема. Ту ликвидацују је извршила Прва југословенска
бригада, на чијем челу је био Марко Месић (брат бившек председника Репиблике
Хрватске Стјепана Месића). Мало је људи успело да побегне овом злочину, будући
да су бегунци по наредби прогоњени и убијани по оближњим селима.

http://sr.wikipedia.org/sr/Слободиште

Prodjes rusku zimu i gulag, ali kada treba Srbe strjeljati, uvijek si raspolozen.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
spijo je napisao:
Odprilike si izguglao ono što sam i ja rekao ,sa tim da te je vjerovatno gugl odveo na hr izvor :D

Čuj vrbovani :lol: :lol:
Sjetih se onih "vrbovanih" hrvata koji se učestvovali u 30 godišnjem ratu između protestanata i katolika.
I dan danas na katedrali u Magdeburgu stoji "spasi nas bože od kuge,gladi i hrvata".Ili možda neko misli da je to napisao neki pokvareni srbin

Kad se spominje taj tridesetogodisnji rat od 1618 do 1648 , on je dobro opisan u romanu od von Grimelshausena 'Simplicius simplicisimus', koji je stampan i kod nas. Nikad mi nije bilo jasno zasto neki ljudi opsjednuto traze bas taj roman, dok mi jedan historicar nije ukazao da se u njemu spominje bas ovo sa crkvom u Magdeburgu i sa ovim natpisom na njoj, samo postoji kvaka koju mnogi ne znaju. Naime kao ispomoc su dosle jedinice iz Hrvatske i vojne krajine, koje su Nijemci po automatizmu zvali Hrvati, iako je medju njima bio i podobar broj Srba i ostalih, i naravno bile su poznate po surovosti , jbg , ratnicka tradicija, i sta je na kraju ostalo ? Na osnovu povrsnog podatka odnosno zapisa, nama Srbima je ostalo da masemo papirom kako su neki ' Hrvati' vec tad u 17 vijeku klali na sve strane, tako da ono od 1941 i ne cudi.Istorija je zajebana stvar, narocito kad se ide u detalje.

Pa šta je tu čudno.Najveći koljači i jesu unijaćeni i pokršteni srbi.
Mislim,kakve veze imaju pravoslavni srbi sa ubijanjem u ime katolika ali ajde,vjerovatno imaš debeo razlog kad tako govoriš.

Prema knjizi Europska pozornica koja datira iz tog razdoblja, svirepost Hrvata bila je užasna:
Citiraj:
"Tada je zapravo počelo i pljačkanje, otimanje, mrcvarenje, sramoćenje djevojaka i žena, i postupalo se preko svake mjere užasno i grozno. U crkvi Katarine oni su pedesettrojici, uglavnom žena, sasvim nemilosrdno odrubili glave, tu su one pronađene mrtve sa savijenim i preklopljenim rukama. Neke su žene prilikom porođaja od tiranskih vojnika pogubljene. Uopće ne može da se opiše ni izreče kakav je to bio jad, kakva bijeda i žalost… Oni su, ipak, pored konja i nešto stoke, odveli sobom u logor mnogo žena i djevica sa nešto muškaraca, povezane lancima. Ženske su tu zloupotrebljavali u njihovoj đavolskoj požudi na bijedan način, da su mnoge, naročito male djevojčice od deset ili dvanaest godina, koje takođe nisu poštedjeli, morale platiti glavom…”
Sa svim gore navedenim povesnim izvorima o sudbini Magdeburga nakon ulaska hrvatske vojske u njega slažu se i knjiga pod naslovom Švedsko oružje iz 1631. godine kao i istorijski dokumenti koji se uobičajeno štampaju zajedno i poznati su pod naslovom Pisma iz Cerbsta od 11. januara te iste 1631. godine. Na kraju da iz knjige Švedsko oružje citiramo samo jedan detalj: „Dva vojnika su našla jedno malo dete gde dreči ležeći na ulici, svaki ga je od njih uzeo za nožicu i po sredi raščupao.”.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:

Pa šta je tu čudno.Najveći koljači i jesu unijaćeni i pokršteni srbi.
Mislim,kakve veze imaju pravoslavni srbi sa ubijanjem u ime katolika ali ajde,vjerovatno imaš debeo razlog kad tako govoriš.

ides brale tamo gdje te posalju, iako s tim ratom nemas veze ali za cara ili kralja , kolji ! nisi cuo za pricu kad je bio rat u sjevernoj Italiji, pa su austrijanci poslali svoje trupe kao ispomoc, naravno poprilican broj nasih krajisnika. bilo je zapelo u Milanu , kod nekih barikada , linija fronta sta vec, i sta se dogodilo. stvar su rijesili krajisnici , Licani ( u ovom slucaju kako sam saznao mahom Srbi ), koji su kad je pao mrak , tiho sa nozevima odradili posao, da je ove druge jeza uhvatila, eto sta je istorija.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kako kazu 30godisnji rat je ujedno bio kraj za Sveto Rimsko Carstvo, od tada austrijski carevi samo formalno nose tu titulu.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za cara ili kralja mogu da shvatim ali zbog druge vjere......???
Po tvojoj teoriji Hrvati su zadužili Njemce Srbima koji su se borili u 30godišnjem ratu i otuda povjerenje u Hrvate i Hrvatsku. :confused4:
Kako bilo,što reče Zoka,svi smo mi ista govna ,kako ovi "čisti"Srbi tako i ovi otpadnici.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Za cara ili kralja mogu da shvatim ali zbog druge vjere......???
Po tvojoj teoriji Hrvati su zadužili Njemce Srbima koji su se borili u 30godišnjem ratu i otuda povjerenje u Hrvate i Hrvatsku. :confused4:
Kako bilo,što reče Zoka,svi smo mi ista govna ,kako ovi "čisti"Srbi tako i ovi otpadnici.

gdje sam ja napisao da su po tebi tu bili maltene sve Srbi !? bilo je tu razne vojske, ko zeli nesto zakljuciti neka samo cita, cita, bez gledanja televizije, a ko nema volje za citanje , sta da mu kazem ? ..dakle Spijo , ako nema druge guglaj :D

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U pravu si ,rekao si da je bilo i Hrvata.....u stvari rekao ti je to tvoj prijatelj istoričar .
Umorio si me Jovo,odoh spavati.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guglaj Spile, guglaj....

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
filozof sa vrbasa je napisao:
у Крушевцу је заточено и убијено 1200 припадника четничког покрета, зато
што су неосновано проглашени за издајнике. Овај податак се доста успешно чувао
од јавности, а и данас је табу тема. Ту ликвидацују је извршила Прва југословенска
бригада, на чијем челу је био Марко Месић

Pa o ovome ja govorim, ustaše koje su palile oko staljingrada, i tamo zarobljeni, vraćeni su Joži i ubijali srpske patriote u sred Srbije, naravno uz pomoć srpskih izdajnika koji su služili zločincu Titu i njegovoj zločinačkoj komunističkoj partij.
Srbi su neviđeni ološ, ustvari ja se divim Hrvatima, nevjerovatno kako nas svaki put izjebu i razjebu ko mlade majmune. Nakon svega što su nam uradili, ne preostaje mi ništa drugo nego da im se divim i da im čestitam, očito su kao narod inteligentnij od nas.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Bez zajebancije al' cifra od 700k pobijenih u Jasenovcu je najvjerovatnije preduvana, baš u cilju stigmatizacije ustaša.

Srpski lobi koji želi da što više ocrni ustaše uticao je na međunarodnu komisiju za istinu u Jasenovcu :roll:

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ma.sr.html

Citiraj:
На једном састанку у Њујорку саопштио сам да смо дошли до имена 371 католичког свештеника који су клали, убијали, мучили, силовали жртве и чинили свакојака друга зверства. Тада ми је чувени амерички научник Мајкл Бернбаум, који је био и у комисији за истраживање геноцида у Руанди, рекао да се у Србији и бившој Југославији ништа не ради, пошто они имају имена 1.400 католичких свештеника, несумњивих починилаца злочина. У овом тренутку МКИЈ је утврдила да је 1.371 католички свештеник чинио грозне, просто невероватне злочине у НДХ. Ако се зна да их је било око 2.000, то значи да су од три католичка свештеника двојица били кољачи. А готово сви су били припадници фрањевачког реда.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 05:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2013, 07:33
old fashion men je napisao:
Srbi su neviđeni ološ, ustvari ja se divim Hrvatima, nevjerovatno kako nas svaki put izjebu i razjebu ko mlade majmune. Nakon svega što su nam uradili, ne preostaje mi ništa drugo nego da im se divim i da im čestitam, očito su kao narod inteligentnij od nas.

NDH nije tvorevina Hrvata vec Njemaca, a Jasenovac osveta za prvi svjetski rat.
Na koncu lider NDH Pavelic je Bosanac koji je dao Dalmaciju Vatikanu. Da su Hrvati inteligentniji od nas nebi napustili svoju ideju Jugoslavije na nagovor Slovenaca. Citava ova tema se pogrešno pripisuje Hrvatima.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 06:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Kr'u te jebo :-? :confused2: :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 07:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spijo je napisao:
_зока je napisao:

Bez zajebancije al' cifra od 700k pobijenih u Jasenovcu je najvjerovatnije preduvana, baš u cilju stigmatizacije ustaša.

Srpski lobi koji želi da što više ocrni ustaše uticao je na međunarodnu komisiju za istinu u Jasenovcu :roll:

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ma.sr.html

Potraži malo na forumu, imaš postove gdje je Milanko matematički (čovjek je valjda matematičar) dokazivao da je 700 000 previše, tj u odnosu na tadašnji broj stanovnika gotovo nemoguć....

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol:
Zoka,idi samobanuj se.
Ne pada mi na pamet da tražim Milankove postove i da ih držim za relevantne.Osim toga matematikom se može dokazati i da je 2+2=5

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
:lol: :lol:
Zoka,idi samobanuj se.
Ne pada mi na pamet da tražim Milankove postove i da ih držim za relevantne.Osim toga matematikom se može dokazati i da je 2+2=5

Znaci i ti si od onih koju su nesto 'naucili' u skoli i to primaju zdravo za gotovo ? Svako ko zna zbrajati i ko je pri sebi, dakle prosjecne inteligencije , mogao je zakljuciti u vezi Jasenovca sasvim suprotno od onoga sto smo ucili na casovima istorije o broju stradalih, ali jbg , u ovom slucaju nakaradna mitologija ima politicke pokrovitelje i jako dobro prolazi i dan danas. Dakle, Jasenovac je bio uzasan logor, gdje su se hrvatske ustase bestijalno izivljavale, od broja poginullih vecina su bili Srbi.Broj ubijenih je okvirno oko 120 do 130 000 max., ovo je cak neki dan u intervjuu rekao direktor muzeja genocida u Beogradu, i sad mene zanima cemu fantazije, zar ovo nije stravicna cifra ?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 13:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
700.000 LJudi pobijenih u Sistemu koncentracionih logora Donje Lonjsko Polje je vjerovatno i manji broj od stvarne cifre.
Naime kada su vršena istraživanja u potkozarskim selima, netom poslije WWW2, utvrđeno je nepobitno da nije moguće popisati sve žrtve.
Primjer sela Svetinja koje se nalazi na tromeđi sela Draksenić-Demirovac-Bijakovac pokazao je da su stvari mnogo komplikovanije nego što se činilo na prvi pogled. Ubijeno je čitavo selo. Raspon starosti od djeteta starog četiri sata do odraslih ljudi starijih od devedeset godina. Problem je nastao kada je utvrđeno da su okolna sela pobijena u rasponu od 85% do 98 % sveukupnog stanovništva (selo Draksenić 98%).
Naime, prilikom utrđivanja broja smrti, pošto su matične i crkvene knjige spaljene sve bez izuzetka, utvrđeno je da je jasno utvrđeno da je nekoliko preživjelih u Drakseniću moglo da potvrdi da provjereno po prezimenu poznaju 25 porodičnih imanja, a da je pregledom terena utvrđeno da je selo imalo najmanje 130 lokacija na kojima se nalazilo porodično imanje. Prosjek stanovnika takvog potkozarskog porodičnog imanja-zajednice brojao je između 8 i 60 djece i ljudi. Ovaj mali segment može pomoći u razumjevanju onima koji su obrazovani i žele da istinu vide kroz činjenice. Na primjer u selu Demirovac u dvorištu zajednice porodice Pavković stradalo je 47 ljudi i djece prvog dana ofanzive na te prostore. Svi stradali su pripadali porodici Pavković. Preživjelo je dvoje Pavkovića dječak Božidar i njegova strina.
Pogledate li popis stanovništva u hrvatskoj iz 1931 godine možete vidjeti da je omjer broja stanovnika bio gotovo jednak. Srba je bilo nešto malo više od 2 miliona, a onda pogledajte popis iz 1961 pa će da vam bude jasno sve. Kada dodate popis stanovništva iz BiH iz tog perioda, odnosno kada vidite koliko je ljudi sa teritorije današnje Vojvodine, Mačve i Crne Gore odvedeno u Jasenovačke logore smrti onda će slika biti potpunija.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cooltura je napisao:
700.000 LJudi pobijenih u Sistemu koncentracionih logora Donje Lonjsko Polje je vjerovatno i manji broj od stvarne cifre.

Pogledate li popis stanovništva u hrvatskoj iz 1931 godine možete vidjeti da je omjer broja stanovnika bio gotovo jednak. Srba je bilo nešto malo više od 2 miliona, a onda pogledajte popis iz 1961 pa će da vam bude jasno sve.

Nakon ove dvije gluposti koje si naveo , ne znam da li ti ima smisla bilo sta reci , a da izvor nije vikipedija :confused2: :confused2: :confused2:

Koliko je Srba bilo na teritoriji danasnje Hrvatske 1931, a koja je procjena za 1941 ? Kad to pronadjes, popi nesto za smirenje i udahni duboko.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Koliko je bilo 1931?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

633 256 pravoslavnih , s time da od ovog broja pravoslavnih treba odbiti nesto Rusa, dok je procjena za 1941 ( na teritoriju danasnje Hrvatske) da je bilo nesto preko 700 000 Srba i oko 15 do 20 000 Rusa.Nemoguce da ti kao istoricar ne znas ove podatke.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]