Juliette je napisao:
spavac je napisao:
......
kako sad covjek da vodi nekakav kvalitetan razgovor..pogotovo kad osoba ne konta da posta mora voditi racuna u vezi bilo sta da si poslao i kad ti predas nesto u posti ta stvar ima kod i prati se..
ja valjda zivim na nekoj drugoj planeti

ako nesto posaljem obicnom postom, bez da doplatim 1.40KM, posta ne odgovara za to sto sam poslala, niti mogu da znaju gdje je. eto, meni su tako rekli i sto god sam slala kome god sam slala tako je bilo, vec 5 godina, tako da ono, ne znam stvarno o cemu vi pricate. moje iskustvo je ovakvo.

ti pricas o nasoj glupoj posti koja vara svoje musterije jer u ovoj glupoj Bosni jos uvijek su debili direktori koji zaposle sisate sluzbenice il neku rodbinu..kakav direktor takvi su i radnici..mogu da znaju gdje je i ako posaljes obicnom ali ne zele jer te prepadnu sa tipom "mi ne znamo al ako doplatis e onda ti sve garantujemo"..cisti debilizam..znaci 1000 ljudi dodje u postu u BL, preda svoje pakete, pisma pod obicnom posiljkom i ovi debili ne zavode ni pod kojim brojem vec zovu milana tarota da im gata gdje i kud posiljke trebaju icu, koliko posiljki je primljeno, koliko novca je uslo td...
ja tebi pricamo o UK i royal mail..ja sam ti posalo paket standard delivery (jer si ti mozda na dorothy izbrala tu opciju kako bi ustedila neku kintu posto £22 kosta tracking delivery dok £6 standar il ja na ebayu odlucio sam za standard da bi sacuvao koju kintu)..dobio sam racun u posti..ti se meni zalis, ja sa racunom odem u postu, teta skenira barcode sa racuna, pogleda u kompjuter i kaze mi "paket je otisao i nalazi se u zemlji osobe koja prima paketi, da je vracen nama mi bi smo to poslali na vasu adresu"..prica zavrsena.