banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 23 Mar 2013, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
_зока je napisao:
Juliette je napisao:
spavac je napisao:
nema online tracking al u posti moraju znati gdje se paket nalazi i da li je isporucen na odredjeno mjesto..svaka posiljka ima barcode i na osnovu njega se zna gdje se nalazi..

pricas nebuloze.

Ne priča. Otiđi predaj bilo kakav paket u pošti i vidjećeš da naljepe bar kod za praćenje pošiljke. Bez bilo kakve dodatne usluge i plaćanja.

ne nalijepe. nalijepe samo ako se doplati preporucena posiljka 1.40KM.

a evo upravo danas su mi stigle dvije posiljke poslane obicnom postom, sa bar kodovima, ali ne mogu ih nigdje pratiti online niti bilo kako drugacije, niti su registrovane na postesrpske da su stigli. postoji bar kod i broj 3394979.
samo preporucena posiljka sa tracking brojem koji pocinje sa RA ili RB ili RF itd, 9 cifara, a zavrsava sa slovima drzave iz koje je poslan je moguce pratiti online.
cak recimo posiljke iz SAD-a koje imaju bar kod LJ...US se ne mogu pratiti na nasim stranicama.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
sinip je napisao:
danijell je napisao:
Neće samo da se vrati :)
Podesi u paypal-u Withdraw da ti automatski vrati novac na karticu. I to je besplatno, ali se čeka 1. u mjesecu. Ili da odmah ti vrati, a to će da košta 5 dolara. I onda u banku da oni rasporede novac, ako nije leglo na račun.

Рефундирање се АУТОМАТСКИ ВРАЋА на картицу, немој да збуњујеш човјека. Само треба 4-5 дана да се заврши процес, ако Рајфајзен нешто не заџебе.

Pa zavisi od banke. Kod nekih to normalno prođe. U par dana, kod nekih moraš pogurati :) Zato odeš fino u banku i kulturno "poguraš" ako je hitno. :)

A znam da je meni jedno vrijeme neki iznos stajao. Mislio sam da će otići plaćanjem, ali što Rocker kaže možeš imati 100K paypal balance :)
Znam da sam morao podesiti da vraća na karticu i ponuđeno mi je odmah da povuče na karticu i naplate proviziju ili da besplatno vrate sa čekanjem narednog mjeseca.

Ili je možda problem što sam se registrovao na PP sa jednom karticom, pa kasnije počeo koristiti sa drugom. I vjerovatno sam čačkao neka podešavanja...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 19:52 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jel ti citas sta ti se pise..sama si potvrdila ono sto sam ti napisao..

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 19:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Juliette je napisao:
ne nalijepe. nalijepe samo ako se doplati preporucena posiljka 1.40KM.
Ja svako malo šaljem neke pakete unutar BH i nikada ne šaljem preporučeno nego uglavnom kao tiskovinu. Svaki put naljepe bar kodove.
Citiraj:
a evo upravo danas su mi stigle dvije posiljke poslane obicnom postom, sa bar kodovima, ali ne mogu ih nigdje pratiti online niti bilo kako drugacije, niti su registrovane na postesrpske da su stigli. postoji bar kod i broj 3394979.
samo preporucena posiljka sa tracking brojem koji pocinje sa RA ili RB ili RF itd, 9 cifara, a zavrsava sa slovima drzave iz koje je poslan je moguce pratiti online.
cak recimo posiljke iz SAD-a koje imaju bar kod LJ...US se ne mogu pratiti na nasim stranicama.
Drugi je par opanaka to što naše pošte ne mogu imati normalan sajt...Koliko bi koštalo preporučeno slanje pošiljke iz USA? Jer, evo ova moja poslednja koju sam naručio (artikl koštao 13 dolara, meni sveukupno naplaćeno nešto sitno ispod 20KM) je bila "pratljiva" sve dok nije došla u BiH....

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

onda ti zoka imas neku stelu u posti, jer ja za svaku posiljku doplatim 1.4KM ako hocu da bude preporucena.
paket je nesto drugo. ja pricam o pismonosnim posiljkama.

i opet, samo bar kod koji je RA i sl. moze biti pratljiv online. ovaj broj 3394979 koji je bio na mojoj posiljci nije pratljiv na stranici poste drzave iz koje je poslan.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 20:08 
staromodan
Korisnikov avatar

ti osobi napises sljedece u vezi standard delivery i ona ti odgovori pricas nebuloze..da bi u postu sama potvrdila ono sto joj pricam..
Juliette je napisao:
spavac je napisao:
nema online tracking al u posti moraju znati gdje se paket nalazi i da li je isporucen na odredjeno mjesto..svaka posiljka ima barcode i na osnovu njega se zna gdje se nalazi..

pricas nebuloze.

Juliette je napisao:

kako sad covjek da vodi nekakav kvalitetan razgovor..pogotovo kad osoba ne konta da posta mora voditi racuna u vezi bilo sta da si poslao i kad ti predas nesto u posti ta stvar ima kod i prati se..

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 20:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:

Ja šaljem uglavnom knjige, kao tiskovinu (kako se to računa ne znam, da li je paket ili pismo) i nekakve zezalice za telefone upakovane u zaštitne koverte. Osim u slučaju da šaljem pouzećem nijednom nisam platio poštarinu preko dve marke.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Juliette je napisao:

Ja šaljem uglavnom knjige, kao tiskovinu (kako se to računa ne znam, da li je paket ili pismo) i nekakve zezalice za telefone upakovane u zaštitne koverte. Osim u slučaju da šaljem pouzećem nijednom nisam platio poštarinu preko dve marke.

i dobijes potvrdu o slanju?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
......
kako sad covjek da vodi nekakav kvalitetan razgovor..pogotovo kad osoba ne konta da posta mora voditi racuna u vezi bilo sta da si poslao i kad ti predas nesto u posti ta stvar ima kod i prati se..

ja valjda zivim na nekoj drugoj planeti :D
ako nesto posaljem obicnom postom, bez da doplatim 1.40KM, posta ne odgovara za to sto sam poslala, niti mogu da znaju gdje je. eto, meni su tako rekli i sto god sam slala kome god sam slala tako je bilo, vec 5 godina, tako da ono, ne znam stvarno o cemu vi pricate. moje iskustvo je ovakvo. :-?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
_зока je napisao:
Juliette je napisao:

i dobijes potvrdu o slanju?

Dobijem neki računčić....Sledeći put ću obratiti pažnju kakav je bar kod...Možda stvarno ne može da se prati on line ali sigurno postoji nekakav interni sistem praćenja unutar Pošta i na zahtjev bi ti vjerovatno trebali provjeriti ali druga je stvar što je osoblje Pošta ljubazno kao doberman u tjeranju....

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne znam kakva je razlika izmedju tiskovine i pismonosne posiljke ili paketa, ali ja nikad za obicnu posiljku nisam dobila racun. ako bih trazila racun, ne bi na njoj pisala adresa osobe kome je poslana, dakle, nigdje nije zabiljezeno da je ta posiljka zaprimljena.. :-?
slala sam u nekoliko razlicitih poslovnica poste.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.postesrpske.com/sites/state/ ... fault.aspx
"Za prijem obične pismonosne pošiljke pošiljaocu se ne izdaje potvrda o prijemu, a od primaoca se ne zahtijeva da potvrdi da mu je pošiljka uručena."

http://www.postesrpske.com/sites/media/ ... vi_lat.pdf (stranica 9)
"Obična pismonosna pošiljka je pismonosna pošiljka za koju se pošiljaocu ne izdaje potvrda o prijemu,
niti se prilikom uručenja od primaoca zahtijeva pisana potvrda."

I rest my case.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:36 
staromodan
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
spavac je napisao:
......

ja valjda zivim na nekoj drugoj planeti :D
ako nesto posaljem obicnom postom, bez da doplatim 1.40KM, posta ne odgovara za to sto sam poslala, niti mogu da znaju gdje je. eto, meni su tako rekli i sto god sam slala kome god sam slala tako je bilo, vec 5 godina, tako da ono, ne znam stvarno o cemu vi pricate. moje iskustvo je ovakvo. :-?

ti pricas o nasoj glupoj posti koja vara svoje musterije jer u ovoj glupoj Bosni jos uvijek su debili direktori koji zaposle sisate sluzbenice il neku rodbinu..kakav direktor takvi su i radnici..mogu da znaju gdje je i ako posaljes obicnom ali ne zele jer te prepadnu sa tipom "mi ne znamo al ako doplatis e onda ti sve garantujemo"..cisti debilizam..znaci 1000 ljudi dodje u postu u BL, preda svoje pakete, pisma pod obicnom posiljkom i ovi debili ne zavode ni pod kojim brojem vec zovu milana tarota da im gata gdje i kud posiljke trebaju icu, koliko posiljki je primljeno, koliko novca je uslo td...

ja tebi pricamo o UK i royal mail..ja sam ti posalo paket standard delivery (jer si ti mozda na dorothy izbrala tu opciju kako bi ustedila neku kintu posto £22 kosta tracking delivery dok £6 standar il ja na ebayu odlucio sam za standard da bi sacuvao koju kintu)..dobio sam racun u posti..ti se meni zalis, ja sa racunom odem u postu, teta skenira barcode sa racuna, pogleda u kompjuter i kaze mi "paket je otisao i nalazi se u zemlji osobe koja prima paketi, da je vracen nama mi bi smo to poslali na vasu adresu"..prica zavrsena.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nije tacno to za dorothy perkins, nemoj da siris dezinformacije.
desilo mi se da mi nije stigla jedna posiljka bas sa dp stranice i javila sam im, rekli su da posto je poslano obicnom postom, nema tracking broj, nema bar kod, ne mogu da znaju gdje se nalazi. isto se desilo i sa asosom 2-3 puta, i jednom sa new lookom.
tako da, ako nemas iskustvenih primjera,...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:47 
staromodan
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
ne znam kakva je razlika izmedju tiskovine i pismonosne posiljke ili paketa, ali ja nikad za obicnu posiljku nisam dobila racun. ako bih trazila racun, ne bi na njoj pisala adresa osobe kome je poslana, dakle, nigdje nije zabiljezeno da je ta posiljka zaprimljena.. :-?
slala sam u nekoliko razlicitih poslovnica poste.

to je to, tjeras privatne radnje da izdaju racune dok posta eto ne mora to da radi..mora ti po zakonu izdati racun da si ti platila uslugu pa makar to bilo obicna posiljka..kao sto rekoh svaka posiljka, svaki item mora imati svoj broj..

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 21:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
nije tacno to za dorothy perkins, nemoj da siris dezinformacije.
desilo mi se da mi nije stigla jedna posiljka bas sa dp stranice i javila sam im, rekli su da posto je poslano obicnom postom, nema tracking broj, nema bar kod, ne mogu da znaju gdje se nalazi. isto se desilo i sa asosom 2-3 puta, i jednom sa new lookom.
tako da, ako nemas iskustvenih primjera,...

da nisam zivio u UK jos bi pomislio da lazem..boli njih uvo sto si ti izabrala standard delivery, jel ti stvarno mislis da ce osoba koja cita emailove otici svaki 1 min u postu da pita gdje je item za koji su oni platili i dobili racun od poste da je usluga placena..il ce sacekati da u toku dana dobije 100 emailova i onda otici sa 100 racuna u postu.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hoces da kazes da bi new look tako lako vratio 54funte bez da provjeri?
ma nista, ocigledno ja zivim na marsu, a kod nas marsovaca je drugacije nego na zemlji.
da ne dobijam cesto posiljke od privatnih osoba iz uk bez bar koda, mozda bih i povjerovala u to sto kazes.
i dalje stojim pri tom da obicna posiljka nema TRACKING broj i da se ne moze ustanoviti gdje je.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 22:22 
staromodan
Korisnikov avatar

nema online, koliko puta ti kazem...ti ne mozes online, al poste moraju uknjiziti posiljke, zadati im dati broj..ne kontam stvarno sta ti nije jasno..

znaci dobila si paket, al ti fino new look-u napisi email da nisi dobila paket i da trazis novac nazad...i dobij te svoje 54 funte..eto najlaksi nacin da ostanes u dobitku.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

haha kakav lik ne mogu da vjerujem :D

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
nema online, koliko puta ti kazem...ti ne mozes online, al poste moraju uknjiziti posiljke, zadati im dati broj..ne kontam stvarno sta ti nije jasno..

znaci dobila si paket, al ti fino new look-u napisi email da nisi dobila paket i da trazis novac nazad...i dobij te svoje 54 funte..eto najlaksi nacin da ostanes u dobitku.

ako nema online, kako znaju gdje je? kako prate, ako ne online? :bounce:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]