Schlager je napisao:
ovo je sto puta prožvakana tema,a sve zavisi od čovjeka do čovjeka i ko iz koje perspektive gleda,zato se ne treba ljutiti ni na ove što navijaju za bosnu,ni na ove što su apsolutno za sve njihove protivnike..onaj ko ide na klix i prepire se sa onima iz brigade mučenika malme ili st louis,ili ko gleda iz perspektive uhranjenih dijasporaca bh fanaticosa,ili mustafe cerića,silajdžića i ostalih,naravno da će svršavati na svaki neuspjeh bosne...ali ja spadam u one koji uvijek sa pozitivnije strane gledaju,u one za koje je čaša uvijek do pola puna,a ne do pola prazna...ja danas zamišljam onih 90 % obespravljenih,poniženih građana,koji mjesecima žive samo za ovo,i kojima je ovo jedna od rijetkih radosti što im je preostala u njihovim usranim životima...gledam iz perspektive ove sirotinje,rudara iz kreke,banovića,raspotočja,ili željezare zenica,koji će danas onako garavi sjest uz televizor i zaboraviti bar na trenutak na ove robovlasnike mittala i ostale koji ih izrabljuju...gledam iz perspektive hiljada onih koji sad putuju iz bihaća ili mostara,koji su cijelu noć čekali na taj komadić papira,a vjerovatno mnogi od njih i posudili koji dinar da bi imali za put,ulaznicu ili sendvič..uvjeren sam da je 90% takvih,a ove dijasporce ne jebem 2%,iako su oni ti koji su mnogo glasniji i kod većine nas stvaraju utisak da su svi tamo takvi......i baš zbog te sirotinje,bih volio da bar jednom uspiju da se plasiraju negdje....a ovi naši srbi što igraju za bih mi nekako nisu nikakav motiv da bih nešto navijao,pojma nemam,nekako mi se čini da to nije iskreno i da igraju uglavnom zato što nisu dobri za srbiju...ne znam..ali kažem nisam ostrašćen uopšte,i imam razumjevanje i za one koji navijaju i za protiv,jer samo je stvar u pristupu i uglu gledanja...
Bravo, odlicno receno.
Svi mi mozemo naci razloge za ne simpatisanje susjednih reprezentacija zbog raznoraznih budala, proslosti itd. ali rijetko ko (kao ti npr.) stavlja normalne ljude ispred tih budala.
Sve dok budemo u prvi plan isticali budale, a ne (vecinom) normalan svijet, necemo daleko iz zabokrecine izaci.
Nekome je dovoljan jedan nenormalan Bosnjak, Hrvat ili Srbin pa da kaze dabogda izgubili, mrzim vas itd. dok je meni dovoljan jedan normalan Srbin ili Hrvat pa da kazem sretno veceras
Uglavnom, sretno nam ceveras