banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 15:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3740 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2013, 17:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Popokatepetl je napisao:
Naravno da neće, jer u obe verzije priče važi ono što se od početka znalo, da pobjednik ABA ide u Evroligu.

Ako bude organizovan Finale Eight opet.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 23:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2012, 17:08
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=689777
:roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 23:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
кк Партизан је стварно у проблему...ако Раднички узме широки,следеће коло се већ може десити оду и на +2... Партизан иде Цедевити а Раднички игра са Будућности...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 00:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vlakanje je napisao:
кк Партизан је стварно у проблему...ако Раднички узме широки,следеће коло се већ може десити оду и на +2... Партизан иде Цедевити а Раднички игра са Будућности...

Ne zaboravi da i Radnički i Budućnost igraju sa Zvezdom mada nakon ove odluke o f/4 i ulasku finalista u evroligu mislim da je ova aba liga za ovu sezonu neregularna.
:roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 00:11 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
U Evroligu će 7 i 12 ekipa. Mislim da je to najkorektnije.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 00:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GRyq0lz0lA4[/youtube]

Sjajan košarkaš, trenutno igra za poslednju ekipu Grčkog prvenstva, ima 210cm, a igra na poziciji 4.
Bilo bi dobro da ugrabe Zvezda, Partizan ili Radnički.

Izabran od strane Milvokija u nba draftu.
Malo teže naravi, ali ekstra košarkaš.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 08:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sta mu fali kad sa takvim fizikalijama ne ne igra u NBA ili u nekoj jacoj ekipi?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Propozicije takmičenja u tekućoj sezoni ABA lige...

Obratiti pažnju na član 6, stav 6.1.

"Pravo igranja u natjecanju Eurolige u sezoni 2013/14 ostvariti će klubovi ABA lige isključivo na osnovu konačnog plasmana u natjecanju ABA lige u sezoni 2012/13 i to dva (2) najbolje plasirana kluba."

Sa svakog pravnog aspekta, moguće je ovo tumačiti na svoj način i nešto mi je krajnje sumnjivo da su ljudi koji su pravili propoziciji sebi dozvolili takav lapsus. Naime da ovja član, odnosno podvučeni dio glasi recimo, "isključivo na osnovu konačnog plasmana u ligaškom dijelu takmičenja u sezoni 2012/13", onda bi sve bilo jasno... Ovako je to poprilično podložno manipulacijama i različitim tumačenjima, a da se ovaj pravilnik uopšte ne povrijedi... Jednostavno Evroliga kao pobjednika i drugog najbolje plasiranog, vidi ekipe koje uđu u finale i to je to...

Može biti da sam ja negdje nešto propustio i da ima neki dodatak ili drugi član, koji to pojašnjava, ali nemam vremena d čitam cijeli pravilnik...

Ima tu još manjkavosti u pravilniku... Recimo Član 8, propisuje takmičenje za sezonu 2013/14, pa se navodi da Budućnost, MZT i Solnok, već imaju obezbjeđeno učešće za narednu sezonu, a malo niže stav 8.8 kaže da klub koji zauzme posljednje mjesto, nema pravo nastupa u idućoj sezoni. Ako posljednji bude Solnok, što nije nimalo nerealno, imamo situaciju koja je blago rečeno kontradiktorna...

Sve u svemu neozbiljno i (polu)amaterski...

Evroliga je ipak organizacija zasnovana na kapitalu, dobiti i pokrivanjem prvo sopstvenih interesa, a ABA liga se trudi da obezbjedi mjesto svojim klubovima u tom takmičenju, a ne obrnuto, tako da će na kraju biti onako kako kažu lideri Evrolige, a Lisac i Bilić, mogu da duvaju u brk do mile volje...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 08:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ici ce finalisti, nema tu nekih mudrovanja vise, Evroliga se pita kakva ABA i bakraci.
Da se ja pitam (kao sto se ne pitam :D ) ja bih odlucio da u Evroligu idu dvije prvoplasirane ekipe iz regularnog dijela, jer bi samo ligasko takmicenje tako dobilo na znacaju a utakmice bi bile zanimljivije, ovako se moze kalkulisati, stimati i sl.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 09:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Ma sve ove zajednicke lige nemaju nikakvog smisla,kako se kome digne ona stvar mijenja pravila.pa jel ono prosle godine ovi u toj zajednickoj ligi ne odigrase zadnje kolo ili dva?kao eto zna se prvak sto cemo dalje igrati
Ovo nikako nije posteno prema igokei bez obzira koliko je mrzili ili volili

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 09:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Ma ici ce finalisti, nema tu nekih mudrovanja vise, Evroliga se pita kakva ABA i bakraci.
Da se ja pitam (kao sto se ne pitam :D ) ja bih odlucio da u Evroligu idu dvije prvoplasirane ekipe iz regularnog dijela, jer bi samo ligasko takmicenje tako dobilo na znacaju a utakmice bi bile zanimljivije, ovako se moze kalkulisati, stimati i sl.

:lol:
"I tata bi sine"

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 09:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2013, 08:16
Памтим то као да је било данас .... рекао би др Неле.

Прије 6 година силни Партизан изгуби од Задра у сред Пионира интервју са Дулетом је ишао овако:

Новинар: Да ли сте свјесни да сте овим поразим онемогућили да Звезда игра Европу?
Дуле: Може нам се.

Биће ово занимљиво задње коло. Никако не треба кварити односе са Радничким.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 09:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mandrak je napisao:
Ma sve ove zajednicke lige nemaju nikakvog smisla,kako se kome digne ona stvar mijenja pravila.pa jel ono prosle godine ovi u toj zajednickoj ligi ne odigrase zadnje kolo ili dva?kao eto zna se prvak sto cemo dalje igrati
Ovo nikako nije posteno prema igokei bez obzira koliko je mrzili ili volili

Da je pošteno nije ali ko te pita Evroliga je privatna firma,oni komotno mogu reći ,recimo:"e sad neće niko,evo nam je Bajern uplatio oni će igrati".jbte se

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 09:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Pa nisu to ovi iz evrolige odredili juce,to je pretpostavljam bilo takvo pravilo i kad je krenula aba liga.
I ne razumijem kakve veze za euroligu ko organizaciju ima da li ce igrati prvi u regularnom ili drugi sa f4

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 09:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mandrak je napisao:
Pa nisu to ovi iz evrolige odredili juce,to je pretpostavljam bilo takvo pravilo i kad je krenula aba liga.
I ne razumijem kakve veze za euroligu ko organizaciju ima da li ce igrati prvi u regularnom ili drugi sa f4

nema ovdje ništa veze ni sa čim pa ni to

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 09:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

80Vlado je napisao:
Памтим то као да је било данас .... рекао би др Неле.

Прије 6 година силни Партизан изгуби од Задра у сред Пионира интервју са Дулетом је ишао овако:

Новинар: Да ли сте свјесни да сте овим поразим онемогућили да Звезда игра Европу?
Дуле: Може нам се.

Биће ово занимљиво задње коло. Никако не треба кварити односе са Радничким.

Valjda su to upamtili,sad pred "vračanje" :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 10:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2013, 08:16
Не знам какве су пропозиције у ЕЛ, али зна да у Фудбалу UEFA-у заболи за резултате лигашког такмичења. У фудбалу национални савези сами одлучују кога шаљу у европска такмичења и ако "желе" могу послати и некога из друге лиге.

И мени је крајње необично да ЕЛ расправља о томе ко из АБА-е иде у Европу. Али, сигуран сам да и ако су узели о томе да одлучују да су то урадили на почетку сезоне, а да су то ови наши Шадани разумјели онако како им одговара, као што и иначи имају обичај.

По тренутном распореду на табели овакава одлука је само на штету Игокее. 'ладно им се може десити да као првопласирани играју утакмицу полуфинала на гостујућем терену, рецимо против Партизана.

Ако у наредној недељи и јаве да је одлука ЕЛ коначна и да финалисти иду у ЕЛ, онда је једина поштена одлука да се финални турнир игра у граду одакле је побједник лигашког дијела!!! Ако то и остане Игокеа, онда нека се лијепо Звезда, и ко зна ко још спреме, па на турнир у Лакташе.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zapamti pa vrati 8) ... Ali ako se desi slican scenario, nece Covic tako bahato odgovoriti, nego ce reci, jebiga, mi smo se trudili, nije nam bilo vece, nije nas isao sut, bila je vlaga u dvorani 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lako ce to Danilovic rjesiti :lol:

edit: Vi cigani, šta mislite, onako odakativno, ako bude trebalo Zvezdi u zadnjem kolu u KG za prvo mjesto, bili bilo dobro da pusti Čović, da komšiji crkne krava ili da se ide dikret u EL? A sve su prilike da će tako biti.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Prvi čovjek Evrolige, Đordi Bertomeu, istakaoje i da će trećeplasirani tim 'fajnal fora' ići u kvalifikacije za Evroligu i tako demantovao riječi čelnika regionalnog takmičenja, koji već mjesecima tvrde da će u elitno takmičenje ići prvoplasirana ekipa iz ligaškog dijela sezone i osvajač ABA lige.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3740 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]