_зока je napisao:
seven je napisao:
Mng, Oviesse, Orsay, Terra nova...
Pa normalno da prepolove kada su svugdje u svijetu to low cost brendovi samo kod nas startaju sa napucanim cijenama...
E to je meni potpuno nejasno.

Ko određuje cijene u tim franšizama? Npr. u Oslu u H&M kupih neki komplet helanki i majica za vježbanje koji košta kao kutija cigareta tamo i to je za njihove uslove low budget. Čak nije bilo sezonsko sniženje. U New Yorkeru kod nas, gaće staju 30-40 KM.
bingolina je napisao:
Upravo sam htjela napisati nesto kao _zoka. Onda mi je finansijski puno isplatnije otici i kupiti stvari u Azelu nego u "elitnim" prodavnicama kada znam da su po kvalitetu isti. Mnoge kolegice su mi rekle za lose utiske ali ja tamo redovno nadjem ekstra simpa stvari pa kad dodjem na posao hoce da me ocerupaju i skinu a navodno nikad nista ne mogu naci kad odu. Mislim da je presudan psiholoski momenat i taj nas prepotentni stav da je djevojkama bezze da ih neko vidi kako kupuju u lijevim prodavnicama a ne u onim prenapucanim sa prodavacicama koje te tetose, lazno se smijulje i ubjedjuju kako ti bas te hlace odlicno stoje iako i sama vidis da ti stomacic kipi.
Ma, nisu to uopšte elitne prodavnice, odnosno roba nije elitna, samo je tako prezentuju, ali ne samo kod nas, i u Bg je ista stvar. I u Sa. Oni imaju Pimky za koji sam slušala hvalospjeve, a meni se doslovno nijedan komad odjeće/obuće nije dopao (za tu cijenu). Uglavnom, Azelu ne bi škodilo da malo poradi na preglednosti, ako ništa, jer nisu ni oni zadružna prodavnica ni Crveni Krst. Oni takođe prodaju svoj proizvod i znaju ga zacijeniti i valjda im je u cilju da se rasproda, a ne da komad odjeće stoji 2 godine, pa na kraju izgleda iznošeno. Second Hand kod nas i svijetu su nebo i zemlja, ali i kod nas se može naći poneki dobar komad, posebno tašne, jakne i sl.

Obuću ne bih rizikovala da kupujem iz druge ruke.
Eto, nemam pitanje na temu, ništa mi ne treba.