Dedere da se sa novim avatarom i ođe promovišem...
Sutra je vjerovatno i najvažniji derbi sezone, ko pobjedi na konju je, mada i gubitnik neće Bog zna šta izgubiti, Partizan bi malo više izgubio.
Elem Partizan ukoliko hoće do pobjede mora:
1. Zaustaviti brzu igru
2. Pokušati na "tuču" igrati
3. Imati koliko toliko dobre procente šuta
4. Imati jako dobar skok (to će imati)
5.Broj izgubljenih lopti svesti na minimum
Zvezda ako hoće pobjedu:
1. Brza igra
2. Morati imati dobar skok (kao prvi derbi)
3. Zvezda će imati sigurno solidan šut
4. Popraviti bacanja
Računica je jasna, ako Zvezdu krene šut Partizan gubi 99%. S druge strane ako budu se igralo ko u KG(prvi dan) PArtizanu se otvara šansa.
Zakonom velikih brojeva je moguće da i Partizana sutra krene, onda bi mogla biti trka po cjelom terenu.
Iako sam govorio pojedinim forumašima da bi Zvezda ovo mogla lako dobiti, predomislio sam se. Pod lako sam mislio da će biti 10-ak razlike.
Partizan bez Gordona gubi na atletici, dok sa Lovernjom dobija snagu.
Što se tiče igrača i njihove igre...
Nelson - Leo , Nelson je u prednosti, pogotovo ako LEa ne krene šut, ovaj bi ga mogao uništiti. Sigurno će Vesterman ići ovom ispod bloka, a ovaj će ići da izbori što više faulova.
Dragan-Rakočević , Vjerovatno će Partizan pokušati igrom Dragana na niskom postu da Igora optereti faulovima. S druge strane Milosavljević mora igrati jaku odbranu na ovom. Mada je Igor pokazao u prethodna dva derbija da je lako izlazio na kraj s Gagim.
Lučić - Skot, jedan odličan duel, iako ne izgleda možda tako, i jedan i drugi isti tip igrača. Sproadični šuteri dobri na prolazu, jaki uz čeonu liniju.
Savović - Bertans, Bertans brži, bolji šut. SAvović na niskom postu kad igra s Bertansom kao da nema čuvara. Tu je 50-50%
Musli - Raško, konkretno Muslija Raško je dobio u oba navrata što se tiče učinka. Mada je Musli na turniru Koraća imao 15 skokova do prekida
SAd malo o igračima s klupe....Gordić koji je solidan igrač ne uklapa se u koncepciju Duleta. On prvo pogleda koš, pa onda saigrače. Ne bi to bio toliki problem da je 1. play bolji. Nije igrač koji ima neočkivana rješenja, lako ga je čuvati, ako ga ne krene šut.
Vuk - krenuo sam pisati o Cveletu pa sam se predomislio, reko Vuk će više igrati poziciju 1. Igrač koji uvijek je tu na oko 10 poena. Solidnog šuta, dobre tranzicije i odbrane. Da ga nsiu povrede satrale napravio bi bolju karijeru. Velika mu je mana što kad pogodi prvi šut ne da nikom loptu. I zna zasprljati. Uglavnom će biti bolje rješenje nego Gordić Partizanu.
Lazić/Bogdanović...Priče o Bogdanu kao najvećem talentu još nisu došle do izražaja. Igrao je do povrede solidno, a onda upao u kanal od 20 metara i još nije izašao. Malo se na kupu popravio, ali mora to bolje.
S druge strane LAzić, odbranu kao uvijek do koske, u napadu ako šta pogodi to je bonus.
Simonović - Lovernj, Simon u dobroj formi, krenuo ga šut, i čak sam ubjeđen da će minimum 2 trojke staviti. Lovernj bi mogao biti od pomoći Partizanu. Ima mozak, snagu, samo da se još dobro uklopi i mislim da će Gordon na klupu.
Bojan Subotić uvijek dobro odigra iz drugog plana, 1-2 trice 6-7 skokova, i još nekih poena. Zahvalan igrač, mada jako limitiran za svoju poziciju.
Brown, zavisi koliku minutažu dobije, mogao bi pomoći. BAr u ofanzivnom djelu.
Milutnov-Gagić, Gaagić dobro odigrao kup, Milutinov dobar cjele sezone. Centarske linije su tu negdje. Meni lično malo bolja Zvezdina u sastavu Raško-Brown-Samardžiski...
Cvele, Mitrović, ČAkarević, Đekić, od njih ako neko nešto uradi dobro i jest.