Нова Варош je napisao:
vlade_divac je napisao:
Нова Варош je napisao:
Dovoljno je čuti njegov time aut, i sve je jasno.
Prekopiro odbranu od Barse, očigledno, sve njhiove fore uzete, A u napadu pick and roll i igra 1-1, to svi znaju.
Ali idu im rezultati, tako da im šište jaja za sve.
Znaci, odbrana im je super providna, a u napadu svi znaju sta ce odigrati.
Ili ti, bez uvrede, vidis nesto sto niko ne vidi (sto bi impliciralo da je izuzetna steta sto nisi u struci), ili je Bajic u rangu Fila Dzeksona.
Jer ako svi znaju kako ces odigrati, i ako u timu imas gomilu starih, isluzenih i otpisanih igraca, a komotno si prvi ispred mnogih koji su sve suprotno od nabrojanog, onda se racunica negdje ne slaze.
U sustini, svako bi pozelio ovakve rezultate, taman da ih sa klupe predvodi i Zmaj od Sipova.
Ti provociraš ima odveć.
Ajd na ti mudri objasni kakav je to Bajić trener?
Gdje sam ja to rekao da nemaju rezultate, ili sam spušto igrače?
Napisao sam 'bez uvrede', bez namjere da provociram bilo koga, pa se ovim putem izvinjavam ako si to tako shvatio. I ja sticem utisak da mene mnogi provociraju, pa ih ne prozivam. Stavise, kad par drugih ljudi kaze ono sto i ja, pa cak i vise od toga, niko i ne prokomentarise.
A u zadnjoj recenici sam rekao isto sto i ti, da rezultati govore vise od svega. Tebe ni pomenuo, a kamoli da sam tvrdio da govoris nesto sto ne govoris, procitaj jos jednom pa ces se uvjeriti u to. Niti si ti rekao da nemaju rezultate, niti sam ja napisao da si tako rekao.
Kao sto ti ili bilo ko drugi ne moze objasniti kako to da je svima jasno sta i kako Igokea igra, a opet igra najbolju i najkonstantniju kosarku u ABA ligi ove sezone (bar zasad), tako neko tesko moze objasniti kakav je trener Dragan Bajic. Mene nije trenirao, pa ga ne bih hvalio ni kudio, ali svi imamo prilike da ovih dana u raznim emisijama cujemo misljenja i Dozeta, i Jorovica, i Vlade Jovanovica, i Miska Raznatovica, kao i mnogih drugih. Ono sto ja znam jeste da je on dugi niz godina 'pekao zanat' kao pomocnik raznoraznim dobrim i renomiranim trenerima, da je zavrsio visu trenersku skolu, i da je atmosfera i hemija u timu uvijek bila bolja kad je on prvi trener (ovo znam iz prve ruke). Da su u timu Igokee Dzordan, Medzik i ostali, pa da se i kaze da im trener i ne treba. Ali on u timu ima igrace koje niko nije htio, za koje i danas mnogi govore da su odavno presli neki svoj zenit u karijeri, ali rezultati mu bar zasad idu u prilog. Mozda Igokea do kraja izgubi svih osam meceva, pa ce onda vjerovatno biti lakse objasniti kakav je Bajic trener.
Nije problem tvrditi da su Klipa, Toroman, Kostic, Antonic, Simovic ili Karalic veci strucnjaci od Bajica, ali je isto tako lako reci da niko od njih, neki i sa skupljim i "boljim" timovima nije napravio ovakav rezultat u Igokei. I svaki navijac ce prije izabrati da njegov omiljeni tim vodi "nestrucnjak", a da tim igra lijepu, leprsavu i produktivnu kosarku, i da ostvaruje dobre rezultate, nego da sa "strucnjacima" ne ostvari nista. Bez obzira na to da li trener na tajmautu "psuje ned'lju" (ovo prvi put cujem, a svasta sam o Bajicu cuo), porucuje igracu da se "ostavi kosarke", lupa cuske igracima, ili autoritativno vice "listen, bre!" ili "vat ajde, sta ajde, ajde ajde sta, evribadi vonts to be hiro, it iz bulsit, tralala".
Uostalom, i o velikom Piniju Gershonu su kruzile svakakve price vezane za njegovu strucnost, ali tri titule evropskog sampiona, da ne pominjemo one izraelske, niko mu ne moze ni osporiti niti oduzeti.