Hertzog je napisao:
Brate ovo mi samo jos vecu knedlu pravi u grlu, nije mi toliko krivo zbog uspeha zapadnih komsija, nego zbog nase propasti i truleza u svim slojevima sporta...
Od svih SFRJ zemalja, mi dodjosmo na dno, a bili smo na vrhu i to samo zato sto smo zapostavljali rad sa mladima...
Slo i Hr u 1/2 finalu svetskog, u fudbalu smo smesni, bolji su od nas svi ex SFRJ narodi, odbojka je na izdisaju, vaterpolo je jos i OKi, ali i tu na velikim takmicenjima vrisnemo od CG i Hr, samo jos bosna treba da nas mlati i to je to... Kosarka je isto u raspadu, ekipno i reprezenativno i tu ex YU zemlje prelaze nase pulene...
Sve u svemu, dolaze nam duge godine agonije u ekipnim sportovima i vreme kada je bolje biti totalno nezainteresovan za isti...
Претјера га херцо, па ми смо Богови за њих све у одбојци, они никад нису присмрдили медаљи.
Што се тче фудбала, ту хрвати јесу бољи, мада у сусрету с нама никад се не зна, али били су више пута на првенствима.
О кошарци можда могу играти сад егал, али по медаљам се ту нема шта причати. Исто као што и ми са њима можемо егал играти у рукомету, то је више од спорта.
Ватерполо смо такође доста доминантиније од свих репрезентација екс-ју, слажем се да нисмо пуно јачи, али мораће још година проћи да наше резултате достигну.
Истина, у свему смо мање више егал са бившим државама, поготво с хрватима, али рећи да се ми распадамо у односу на македонију, бих, цг и словенију је апсурд. Са хрватима смо баре-баре у свим спротовима. Они су бољи у рукомету, признајем, ми у одбојци, остали спортови свако сваког може добити.