Ташко je napisao:
Rasta, care, valja nekad i savjetovati, zagalamiti na igraca kad pogrijesi, pa makar mu svi ostali potezi bili bravure.
Ne govorim za Djoku, nego generalno.
Djoka je poginuo u odbrani, slazem se. I nije bio drugi start za iskljucenje. Ali imam osjecaj da on u napadu ne ide sa 100%. Da se nekako suzdrzava. Kao Manda ponekad. Djoka u napadu uglavnom vuce dvojicu na sebe i potrgaju ga ljudi, a mi to ne iskoristimo sa nekim prodorima bekova ili igrom na krila. Niti on dobija loptu dovoljno.
Ja ne krivim igrace ni sekunde. Problem je trener, onaj ko je doveo trenera i te igrace.
Nemam se ja sta ljutiti na covjeka koji je stavljen da igra, sto on ne moze bolje. Moze me nervirati nezalaganje i mrzovoljnost. Kao sto je kod Hansa u zadnje vrijeme slucaj. Ili kod Trive.
Subara koliko god da trosi lopte, on je fakticki jedini srednjak. Posto Triva pati od kurcobolje ove godine. Subi bar pokusava; sto prije nije bio slucaj, kad je imao jace igrace pored sebe.
Treba galamiti na igrače, štaviše, poslje utakmice ja bi ima davao treninge odmah. Neki kondicioni, da im dođe u glavu.
Đoka je bio 2 mjeseca prikovan za klupu na početku sezone, ja bih izgubio volju za igranjem. Ali momak je izdržao, i sad pomalo igra.
Zoku su gurnuli ljudi koji vode poslove po gradu. Babić ne smije nikom da zamjeri, pa Zoka ne brine za svoju poziciju.
Ne mogu svi igrači biti u top formi kad trener ne vodi pravilne treninge. Gdje su ljudi vidjeli trening odmah sledeći dan poslje utakmice? Dva jaka treninga dnevno? 2 mjeseca poslje početka sezone ljudi još rade treninge snage u teretani. E zato kod nas ne dolaze igrači iz inostranstva. Zbog tog režima.
Ne možeš od ljudi koji imaju preko 32 godine očekivati odličnu igru. A još i kad im ne daš platu, lično bi te zadavili. Raspitaj se kod nekog koliko su lokalni igrači dobili plata, i koliko ima dugovanja.
Ja vjerovatno kao budala moram ponavljam da profesionalac kad ne dobije platu njega boli ku*ac za timom, ima neku povredu nepoznatog karaktera i to je to. Jedino kod nas ljudi rade 12 mjeseci za dvije plate i budu srećni. Pogledaj države u Evropi, ljudima kad kasni plata 3 dana oni neće da igraju, ovi naši barem nešto rade.