wizzy_bl je napisao:
spijo je napisao:
Bio je u Americi u studenstkoj razmjeni prije 3 godine.Obišao je skoro čitavu Evropu od Brisela pa nadalje.Vidim da mu se zamjera zato što ima ambicije.

Nije problem u ambiijama,vec nacin na koji ispunjava te ambicije...neeticki,ulizivacki,cesanje po *ajima svakoga ko je iznad njega,na ove ispod njega ga zaboli osim ako neko i njega ne ceska,gazi po drugima,ne postavlja pitanja,striktno slusa ljude iznad sebe,....ma klasicni politicar,karijerista,kad ga vidim,a onda mi dodje da povratim....covjek kome nije bitna pamet/logika,vec polozaj onoga ko mu govori
Decko nije rodjen da bude ono sto pokusava biti ...to mu zamjerim.Pokusava biti neki lider na silu,a niko ga ziv ne uvazava ...pa majku mu,ako te pljuje raja iz osnovne,ako te pljuju iz srednje...kako ces biti lider medju studentima....dzaba sve razmjene,putovanja,seminari...nemas harizmu,mani se toga
A najmanje mu zamjerim ako je uzeo koji dinar,ovi sto prozivaju kako nie naplacivao pivo na koncertu..tu odmah vidis da su pacenici i seljacine,kad se svadjaju oko tih sitnica...logicno je da niko ne treba raditi za DZ,pa ni on...moras uzeti koji dinar,a posto si ne mozes isplatiti platu(jer ce onda doci seljacina i pitati,A STO TI IMAS PLATU A JA NEMAM),uzmes na druge nacine...to mi je ok.
Ali ovaj decko ne moze biti lider ,ni u vrticu,a kamo da vodi OMLADINU RS
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Poznajem ga od rođenja i isto mogu navesti mali milion stvari koje mi se kod njega ne sviđaju ali sam u godinama kad sa lakoćom prepoznaješ ljudske zablude.
Jedna od vaših zabluda je u finansijskoj autonomiji bilo koje organizacije koja se finansira sa budžeta.Uz odobren novac idu obavezno i svi ministarski privjesci u vidu kumova i rođaka kojima se mora odvojiti određena svota novca kroz, kako reče neizreverbiliziran ,nerezonsko trošenje novca na nepotrebne stvari.Samim tim transparentnost kao opcija otpada.
Da li se ugradio za neke pare ili ne,pa neka na to odgovori neko ko ga poznaje isto kao i ja.Još uvjek nema vlastito auto.Živi sa roditeljima koji su penzioneri itd.To je ono što se vidi.
Budžet RS za omladinske organizacije je u 2007. iznosio 1.000.000 KM;
Budžet RS za omladinske organizacije je u 2008. iznosio 1.100.000 KM + 200.000 za O.O. u ruralnim područijima;
Budžet RS za omladinske organizacije je u 2009. iznosio 1.100.000 KM + 200.000 za O.O. u ruralnim područijima;
Budžet RS za omladinsko organizovanje je u 2010. iznosio 1.050.000 KM;
Za 2013 bilo je predloženo 200.000 ali se izborio za 250.000 .Bilo je u pregovorima i prjedloga da se ne dodjeli ništa i to od stranačkih omladinaca.