Sjajan post
Citiraj:
Pozdrav svima, dugo se nisam oglašavao, ali sam redovno čitao sve na ovom forumu. O našem mladom timu i pojedinim igračima sam rekao šta mislim na početku. Imam prilično godina i podršku jednom, tako mladom, timu koji se tek stvara, pružam pre svega strpljenjem i razumevanjem za promenljive igre i crno-bele rezultate. Nisam pristalica kritika iz utakmice u utakmicu. Na početku smo svi rekli kako ovom mladom timu treba vreme i podraška, a kako je koje kolo prošlo počeli smo da kritikujemo sve redom kao da je ovim momcima ovo već treća sezona u ovom sastavu i u EL. Ovde se pominje da ćemo sada po ispadanju iz EL imati više vremena za treninge, ali je to tačno tek posle ove nedelje. Na svaka tri dana igramo: Bamberg, Szolnok, Zadar i Krku i to su sve putovanja što je strašno za ove mlade momke. U odnosu na ono moje ranije pisanje o igračima mogu samo da dodam (osim strašne zapuštenosti, igračke) kod Muslija, da on ima još nekih problema. U mlađim kategorijama je visinom i rasponom ruku dominirao među vršnjacima, tada klinci nemaju neku masu pa su te karakteritike presudne. Međutim on ni sada nema neku masu (niti će je u dogledno vreme imati), nema ni niže težište koje bi mu omogućavalo stabilnost i tu snagu u osloncu. Ostaje na kraju samo njegov skok i brzina skoka tako da iz tog elementa samo ima dobre statistike. On je u par navrata morao da "skoči sa loptom u koš", da ide na kucanje, ali se ne usuđuje .....
Anđušić se i dalje spušta u stav lošije od npr. Milutinova. Međutim tu postoji još jedan problem: na dvojci su Gagi (izborio se) i BB (opredeljenje kluba). Teško ćete naći trenera koji će da vrti trojicu na istom mestu i rizikovati da niko zapravo nema šansu i da sva trojica budu nezadovoljna. Osim toga kod Duleta se mesto osvaja na treningu. Priče o menadžerima i Duletovom ugrađivanju su netačne insinuacije. Dule od povratka radi bez dinara, Saša nikad nije primao platu kao funkcioner u klubu. Svi iz administracije primaju platu tek onda kada se igrači namire i to je tako u Partizanu.
O dešavanjima oko Partizana nisam pisao, ali sada moram, izvinite na duženju ali .....
U međuvremenu se i u društvu desilo što-šta. Opredeljenje na vrhu je da se stvori, a procena je da se za više i nema para, samo jedno jako SD, a to nije Partizan. Mnogo godina radim u jakoj finansijskoj kompaniji i znam puno o marketingu i načinu na koji to funkcioniše u Srbiji. Priče kako naš menadžment slabo ili ništa ne radi samo govore o nepoznavanju situacije. Ni jedna strana (velika) kompanija nema interes da dođe i uloži veliki novac u neki naš klub. Taj interes se nalazi ako je zemlja npr. velika ima 20 i više miliona stanovnika, ako je ekonomski jaka i ako su njeni građani sposobni da kupuju proizvode te kompanije. Pošto Srbija nije ništa od toga, onda ovde novac daju državna, društvena tj. javna preduzeća u skladu sa preporukama "odozgo". Privatne i(li) strane kompanije daju novac samo onda kada ih neki od političara "zaduži" i objasni da ako ovde hoće da rade moraju da daju "ovima i onima". Baš je racimo FIAT hteo da da pare KG Radničkom, a gdin. Dinkić sa tim nema veze, ruske "energetske" firme daju novac Zvezdi, a veze sa tim nemaju ministri energetike u Srbiji. Zaboravite kako funkcioniše marketing a i menadžeri u svetu, ovo je Srbija.
Elem celo SD Partizan je u veoma delikatnoj situaciji, namenjeno mu je periferno mesto, pomoglo se navijačima da se podele i zakrve do granice kada i sami hoće da ruše najznačajnije ličnosti koji su za naš Partizan stubovi i to noseći. Na nacionalnoj TV se Partizan pojavljuje samo u neizbežnim situacijama, a u prenosima ABA lige (TV Arena - Telekom) se, od svih trenera, stalno zumira Dule, njemu se čita i sa usana. Da li i drugi treneri psuju? Čak i na ovom forumu se raspravlja o njemu, pojedinci čak postavljaju i dijagnoze. Kreatori hajke na Duleta su shvatili da nije lako srušti Partizan i da prvo moraju da se dezavuišu i sruše naše legende. Navijače treba dovesti u stanje da se, počev od foruma, pa preko ulica sve do sportskih objekata sukobljavaju i bave sobom i ponižavanjem ovih ili onih legendi koji se nisu stavili na ovu ili onu stranu. Tako će izostati ono što je najveća snaga Partizana, a to je fantastična podrška i prenošenje pozitivne energije na naše mlade sportiste. Ovo sam morao da napišem jer mi neka saznanja govore da je pred našim SD Partizan najteža godina od postanka, a samo mi navijači možemo svojom podrškom i ljubavlju da sprečimo totalni raspad.
Molim Vas da nam ne bude važniji "umetnički dojam" i to da li je neko ko ostvaruje rezultate psovao ili bio arogantan prema sudijama, od činjenice da smo u košarci institucija prepoznata i u Evropi. Hvala lepo na željama da budemo proglašeni finim i vaspitanim momcima bez titula.