banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 07:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Buuuuuuuuuuuuuu
PostPoslato: 23 Okt 2011, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
NARODNO POZORIŠTE RS OKRENULO LEĐA BOLESNOJ DJEVOJČICI: Otkazan humanitarni koncert za Anđelu Stanišić kojoj je potrebno 30.000 eura za dvije operacije srca
Nedjelja | 23.10.2011.
Humanitarni koncert za petogodišnju Anđelu Stanišić, kojoj je za operaciju srca u Italiji potrebno 30.000 eura, a koji je trebalo da bude održan večeras u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci otkazan je, saopšteno je iz Udruženja "Jedno srce jedan svijet", koje je organizator koncerta

"Koncert je otkazan zbog neprofesionalnog odnosa rukovodstva Narodnog pozorišta RS prema našoj manifestaciji koju smo bili organizovali", navodi se u saopštenju. Organizatori su uputili izvinjenje svim učesnicima koji su se dobrovoljno odazvali da pomognu održavanje koncerta.

Djevojčici su hitno potrebne dvije operacije, a prva je već zakazana za kraj oktobra, te porodica, prijatelji i humani ljudi nastoje na prikupiti 30.000 eura, kako bi joj spasili život.

Korisnici m:tel mreže jednu marku za pomoć ovoj djevojčici mogu donirati pozivom na broj 1415.

Ako se nalazite u Federaciji BiH i nemate m:telov broj, a željeli biste učestvuvati u akciji za Anđelu, evo rješenja:

Kupite M:tel broj koji košta pet KM sa pet KM na računu, nazovite 1415 5x, i tako ćete donirati pet KM za Anđelu. Ako ne želite više da koristite broj, možete karticu da bacite, a možete i da je sačuvate do 31. oktobra, do kad traje akcija, i da ga naknadno dopunite sa po dvije KM i opet pomognete liječenje Anđele.

http://www.banjalukain.com/hronika/otka ... acije-srca
Ovamo im Emil Vlajki, Srbenda, prikupljao pomoć za njih, a oni tako. E dobro, zapamtiće oni kada će moja noga kročiti u tu instituciju.

Vrh

Tema posta: Re: Buuuuuuuuuuuuuu
PostPoslato: 23 Okt 2011, 19:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Гдје ће им душа ?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 19:08 
a koji su razlozi? sta se konkretno desilo da im je pozoriste otkazalo saradnju?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
filozof sa vrbasa je napisao:
zapamtiće oni kada će moja noga kročiti u tu instituciju.

A kao do sada si išao :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2011, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znači fino su istakli da mala Anđela pred kraj mjeseca ima operaciju i mislim da su svi dužni da pokažu malo dobre volje, jer je ulog njen život, a ne hoće li biti otkazana predstava ili ne?

Stvarno me zanima da li im se ikada desilo da otkažu predstavu, koja treba da počne za pet minuta, glumci spremni publika u sali?

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2011, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Iz Narodnog pozorišta Republike Srpske (NPRS) danas je saopšteno da na njihovu adresu nikada nije stigao bilo kakav zvaničan dopis u vezi sa korišćenjem sale za humanitarni koncert, koji je bio planiran za sinoć.

"Organizacija humanitarnog koncerta bila je neprofesionalna, ali od strane organizatora, Udruženja `Jedno srce jedan svijet`, a ne Narodnog pozorišta Republike Srpske", saopšteno je iz ove kulturne ustanove.

U saopštenju se ističe da je Narodno pozorište RS javna ustanova koja sve svoje aktivnosti uredno dokumentuje i ne može da iznajmljuje salu suprotno odredbama Pravilnika koji reguliše ovu materiju, što uključuje pismeni dopis za odobrenje i vrijeme korišćenja sale, tehničke uslove koje bi Pozorište trebalo da obezbijedi, kao i službe koje moraju biti angažovane.

Na osnovu svih prikupljenih podataka, ovlašćeni organ u Pozorištu u pismenoj formi obavještava tražioca korišćenja sale o iznajmljivanju iste - dodaje se u saopštenju.

Iz Udruženja "Jedno srce jedan svijet" juče je saopšteno da se humanitarni koncert za petogodišnju Anđelu Stanišić, koji je trebalo da bude održan sinoć u Narodnom pozorištu RS, otkazuje zbog "neprofesionalnog odnosa rukovodstva Narodnog pozorišta RS prema manifestaciji koju su organizovali".

(Srna)

Znači ovli likovi iz Jedno srce Jedan svijet su zaboravili da sačine Ugovor u 5 istovjetnih primjeraka ovjerenih u sudu, sa brojem 145/11, koje će uprava pozorišta da uzme u razmatranje i odgovori u roku od mjesec dana.

Sada mi je lakše.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2011, 22:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ma ovi iz pozorista bi vise para skupli kad bi onako na ulci presretali ljude i da kazu daj 5km il ides s nama u pozoriste gledat predstavu! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 01:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Bezveze je ovo ispalo... :? Ok, postoji neka procedura koju treba poštovati, ali mogli su se malo potruditi i u Pozorištu. Smiješno mi je da je koncert otkazan dva, tri dana prije, a najavljivan je koliko vremena unazad?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 08:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Tesko je reci sta se stvarno desilo na osnovu ovih informacija, ali iole ozbiljna organizacija zna da se skoro svim, a pogotovo institucijama kao Narodno pozoriste, mora postovati odredjena procedura.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
zna se dobro sta se desava u pozoristu otkad je doticni gospodin postao novi direktor tamo.
nista novo u RS-u.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Nemate se sta cuditi, narodno pozoriste je sa novom upravom postalo masina za pravljenje novca, a taj projekat im sigurno nije bio dovoljno profitabilan.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa i nije, karta 5 maraka, sto je 10X manje od karte za koncert Radeta Šerbedžije.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 14:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
direktor je lik do jaja.

http://www.youtube.com/watch?v=BSqwCKQPtzQ

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Trudnica dobila otkaz .

četvrtak, 13 decembar 2012 07:44 ..

1825 1G+1

Dvadesetosmogodišnjoj Anji Dovedan iz Gradiške, dok je bila na bolovanju zbog krvarenja u četvrtom mjesecu trudnoće, direktor firme "Falcon style" Nenad Krajišnik uručio je rješenje o prestanku radnog odnosa.

Dovedanova kaže da je zbog rizične trudnoće i učestalog krvarenja morala otići na bolovanje, te da na ljekarovu preporuku nije smjela da radi, jer joj je na radnom mjestu bilo veoma hladno.

- Kada sam pitala šeficu da li mogu da dobijem dva mjeseca slobodno, pa i makar i neplaćeno ako treba, ona je nazvala gazdu. On me je tada samo pitao šta planiram da radim, a ja sam odgovorila "da rodim dijete". Međutim, kada sam otišla na bolovanje, jer sam drugi put prokrvarila, u firmi su me 26. novembra dočekali sa otkazom i otkaznim rokom od 30 dana - priča ogorčeno Anja.

Dodaje da nije očekivala da će dobiti otkaz zato što je trudna, jer je u ovoj firmi radila pet godina, a dvije godine otkako je Krajišnik vlasnik.

- Rekla sam šefici da nisam prva koja je trudna u ovoj firmi. Ali, tada je gazda rekao da mi prenese da sve što može uraditi za mene jeste prijaviti me na biro, gdje ću dobijati šest mjeseci po 160 KM. Pričala sam sa njim, i pitala kako druge radnice mogu na bolovanje, na šta mi je gazda odgovorio da su se eto kola na meni "slomila". Čime mislite da hranim svoje dijete, upitala sam ga, ali on je odgovorio da je takva situacija, te da ne želi biti nečovjek, ali da je tako kako je - istakla je Anja.

Krajišnik je juče potvrdio da je Dovedanovoj dao otkaz, ali tvrdi da nije znao da je ona u drugom stanju.

- Na osnovu čega sam mogao da znam da je trudna. To je jedan nesporazum, koji sa njom moram da završim. Nisam znao da je na bolovanje otišla jer je trudna. Otkaz je dobila zato što je tražila da ne radi dok je ovako hladno - kazao je Krajišnik.

Istakao je da je ovo slučaj koji bi trebalo da se završi unutar preduzeća, a ne da se sad na sva zvona diže i da o tome pišu mediji.

Dovedanova je rekla da je smiješno da nije znao da je trudna, jer su u firmi svi to znali, te da je lično sa njim o tome razgovarala, kao i da mu je dostavila doznake od svog ljekara, i istakla da je o cijelom slučaju obavijestila republičku inspekciju.

Inspektorat

U Inspektoratu RS rekli su da još nisu upoznati sa ovim slučajem, naglasivši da će inspekcija čim primi predstavku Anje Dovedan, u najkraćem roku obaviti kontrolu.

Zakon o radu RS propisuje kaznu od 2.000 do 15.000 KM ako poslodavac ne omogući zaposlenoj da koristi prava u vezi sa trudnoćom, porođajem i materinstvom. Poslodavac ne može odbiti da primi u radni odnos ženu zbog toga što je trudna, niti joj može otkazati ugovor o radu zbog trudnoće ili zbog toga što žena koristi porodiljsko odsustvo.

- Veoma je važno da se radnice informišu o tome koja su njihova zakonom zagarantovana prava, kako bi se na vrijeme mogle obratiti Inspekciji rada ako su im neka od tih prava uskraćena - istakli su u Inspektoratu.

(Glas Srpske)

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/drustvo/tr ... z2EwgtvFYP

Proizvode ove firme treba bojkotovati, pa da svi oni ispaštaju zbog jednog drkadžije.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Idiot. I što Filozof kaže, drkadžija.
Treba ga opaliti maksimalnom kaznom, kao i da isplati toj jadnici sve zaostale plate od momenta kada je dobila otkaz pa do dana kada bude proglašena zdravom, tj. kada njen ljekar kaže da je radno sposobna.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 00:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A za posebnu temu je da li je ovakav zakon prema poslodavcu pošten.

Ja mislim da nije, jer rast populacije treba da bude u interesu države, i šta tamo neka privatna firma ima sa tim.

Je 'l tako?

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 00:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Najbolje da poslodavac dobije pare zato sto je ona trudna.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 00:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A je li u redu da sistem trpi zbog jedne trudnoće?

Ja sam nacionalsocijalista i uvijek sam na strani potlačenih, ali ovo nije logično.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 01:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kakav sistem, nadji zamjenskog radnika dok je ova na bolovanju i to je to.

Jesi ti svjestan sta pricas? "Rast populacije u interesu drzave" a onda kazes da treba dati otkaz trudnici. Jebiga Fiki i ti ga zaglavis.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 01:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sredstva za trudnice treba da izdvaja država, a ne privatne firme.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]