banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 14 Okt 2012, 21:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 08 Jul 2009, 14:37
Izvinite na upadu,ali zanima me da li mogu povezati Visa Electron debitnu akrticu Raiffeisen banke sa PayPal servisom,te sa istom kupovati sa ebay-a?!
Hvala

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Mozes.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 22:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 08 Jul 2009, 14:37
Hvala,živio. :occasion5:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 13:22 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Okt 2012, 12:47
Nadam se da ce ovo moje iskustvo pomoci ostalim clanovima.

Ukratko prije poente pitanja samo da razjasnima neke detalje. Uvjek kada zelim nesto ostvariti pokusam naci forume koji mogu to da meni pomognu u shvatanju nekog problema. U ovom slucaju je e trgovina i PayPal placanje. Znaci prvo se svaki korisnik treba upoznati sa svim procedurama oko necega, pa potom da se upusta u kojekakve moguce i nemoguce situacije.

Sada moja situacija oko kupovine preko PayPal-a.
Imao sam do sada preko stotinu obavljeni kupovina i sve sto sam narucio stizalo je u roku od 5-30 radni dana (svakako brzi dolazak posiljke umnogome zavisi od cijene postarine, da li je expres ili obicna posiljka).
17.10. sam kupio tablet na pandawill.com (prvi puta da sa njima ista do sada da radim). Nasao na masi foruma sto nasim sto na englesnom da je sajt ok za kupovinu i ono bla, bla, bla iskustva sa njima.
Pazarim Tablet PC http://www.pandawill.com/cube-u20gt-16g ... 67491.html
Ali ne lezi vraze, PayPal potvdi transakciju, NLB banka potvrdi da je skinula svoj harac za ostvarenu proviziju ali od pandawill nikakve potvrde niti se u mome profilu nista od toga ne vidi.
Ne zeleci nista prepustati slucaju odma se bacam na slanje maila na sve cemu mi je bilo dostupno prema pandawill-u (live chat, komentar ispod proizvoda, pitanja na njihovom forumu, direktno na mail-e njihove prodaje, servisa usluge kupaca), elem neki 10 maila samo sa pitanjem gdje je moja transakcija i status narucenog uredjaja.
17., 18. i do maloprije nikakvog odgovora (sluzbeno na mail). Sem odgovora na otvorenoj temi da je navedeni proizvod OUT STOCK i da ako zelim sacekam 3-5 dana ili da promjenim narucivanje za nesto drugo. Odgovor je postavila neka jesicaPW (nije ni bitno).
Sada dolazimo do poente cijele price, ne zelim da mjenjam navedeno sto sam platio, zelim to i nista drugo.
Moj sledeci odgovor prema njoj je bio (imajte u vidu da se u medjuvremenu u pricu uvukao neki @miljenko kao modernator :) ):tako da slijedi odgovor i njemu i njoj ...

Today, 11:59 AM
@ miljenko
You was not logged in during order completion, your session expired and the system logged you out. . Request a live chat on the status of your order.

- During the purchase and payment of all was fine. Confirmed the purchase / payment. I also at this point was informed that I would receive email confirmation of purchase (and to check the spam folder if it is not in my inbox mail).
The mail I have not received a confirmation. I do work as an administrator on my site and on another 4 second. Each activity anyone can follow and have the data on it. Time, action, proceeding (absolutely everything). Pandavil server has this information, and what happened and why it was not my problem. Why do I Request a live chat on the status of your order.

PayPal number of Transaction ID
Express Checkout Payment Sent (Unique Transaction ID # 9K379323F8778182K)

This copy-paste of my PayPal list (Oct 17. 2012.)
My recent activity - Last 7 days (Oct 12, 2012-Oct 19, 2012)
What's thisTransactions you Archive will be moved to your All Activity list.Payment status glossary
checkboxSelect all recent Date flag columnWhen an icon appears next to one of your transactions, it means there is more information available or a note attached. Move your cursor over the icon to learn more about the transaction.
When an icon appears next to one of your transactions, it means there is more information available or a note attached. Move your cursor over the icon to learn more about the transaction.
Type Name/Email Payment status Details Order status/Actions Gross
Select record 0 Oct 17, 2012 Payment To
赵 代琼

Completed
Details Payment To 赵 代琼 79U06948X3268891G -$245.63 USD
Select record 2 Oct 17, 2012 Payment To
Shenzhen Danhonghaotian Ecommerce Co., Ltd.

Completed
Details Payment To Shenzhen Danhonghaotian Ecommerce Co., Ltd. 9K379323F8778182K -$207.29 USD

Unique Transaction ID # 9K379323F8778182K is enough to confirm that from my side is done in the right way.

PS @miljenko govoris li srpsko/hrvatski Posao modernatora je da odrzava red i disciplinu medju korisnicima. Ipak ne treba da se mjesas po pitanju novca. Da li je ili nije nesto nekome verifikovano ili sta vec. U te stvari nisi upucen a jos manje da su ti dostupne na uvid da ista komentarises po tim stvarima. I bez ljutnje ipak se radi ovde o mojim parama a ne tvojim.

@ jessicaPW
100421173, this is right ,miljenko is right, thanks
Cube U20GT 16GB Tablet PC is now out of stock
would you like to wait for about 3-5 days?

-I will have so much patience in waiting (although this is for me now a waste of time). In the meantime, I expect my profile on my list of certificates ordering 100421173. With its status.
It is not fair to bring consumer confusion regarding a product and not notify the buyer that the goods are currently out stock. Now I waste my time to plan their activities and plans. Were you this time 3-5 days enough time to deliver the device to the requested address. Prior to the expiration of 40 days (I think this is the time PayPal cases).
I'm not a buyer who paid goods worth $ 10 - $ 50, I buy items worth $ 200 and more $.
This is a first time I buy from you, and we have this situation.

OK I'll wait several days to see developments of situation.

I expect confirmation ordering in my mail and also the on my profile. For me, time is running from Oct 17th 2012th and counting the next 40 days.
For both, forgive my not literary English. But it is important to understand the point of the story and the situation.

Poenta cijele price da je moguce sve i svasta da se desi ali kada se priprijeti sa prijavljivanjem slucaja kod PayPal-a. Nikome ko se bavi trgovinom nece biti svejedno da ima sa njima ikakvu situaciju. Jer im rejting pada a time i posao. PayPal ce da namiri vas (moj) gubitak ako ste ispostovali sve procedure koje su date od strane PayPal-a.
Jer tek po spominjanju PayPal-a u mom slucaju dobio sam nekakav odgovor od pandawill.

Re:please reply to my payment # 100421173
Hide Details
FROM:
customerservice@pandawill.com
TO:
meni :)

Message flagged
Friday, October 19, 2012 11:26 AM
hello
thanks for your business
that's because you didn't log in when you place your order
don't worry
we have received your order
have a nice day
best regards
fly

--------------Original Message-------------
From:sdarkos71@yahoo.com
To:pandawillservice@gmail.com
Cc:
Subject:please reply to my payment # 100421173
Date:2012-10-18 20:49:50.0
Why do not I see more still Confirmed payment orders on my profile
PayPal:
Transaction Details
Express Checkout Payment Sent (Unique Transaction ID #9K379323F8778182K)

Sve u svemu u medjuvremenu nestade oni 3-5 dana cekanja ili promjene posiljke, ali ostaju za sada jos uvjek da nisam bio prijavljen (mada se nemoze obaviti transakcija ako nisi logovan na svoj akont tamo kod nji otvoren), ali aj da vidimo nastavak dogadjaja i rasplet price.

PS .... nemojte se ustrucavati traziti svoje pare i robu. To je vase a sto platite to trazite da i druga strana postuje, dog god ma u cemu se cuti ili precutkuje znajte da izvlacite deblji kraj.

Elem, kako su vec mnogi predhodnici pojasnili ono oko prijave slucaja PayPal-u i pokretanja spora, ja o tome necu nista da komentarisem jer je sve objasnjeno na najbolji nacin.

Javim kako se zavrsila prica :)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 19:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Feb 2009, 01:28
Tako je to sa njima, samo im zaprijetis da ces otvoriti dispute ili ostaviti neg. feedback pa da vidis kako zele rijesiti sve nesuglasice :)
Nego, koliko obicno treba da paket stigne nakon sto tracking pokaze - Departure from outward office of exchange, Beijing? Jer je prvo bio skoro 5 sedmica u Kini na dodatnim provjerama da bi ovo tracking pokazao 15.10. a rok za dispute mi istice za 5 dana, pa da znam sta mi je ciniti :)

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2012, 19:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Okt 2012, 18:58
može li mi neko pojasniti nešto? nemam iskustva sa ebay i zanima me da li se plaća samo cijena robe + eventualni shipping + nekoliko KM za našu poštu i dostavu? na prvim stranicama ovde piše da se ne isplate kupovati jeftine stvari jer je poštarina prevelika pa me to buni... mislim uzimati par sitnica od $4 koje bi bile zajedno spakovane pa ne bi da ispadne skuplja pita od tepsije :)

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 11:31 
Početnik
Početnik

iko kupovao sitne stvari na ejeb-u? :) je li se plaća samo cijena + shipping + 3 KM poštaru ili tu ima još neke dažbine za dostavu ili nešto dodatno?...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ако пошиљка иде обичном поштом, платиш колико платиш на Ибеју и још евентуално 3,10КМ за "царинско евидентирање (2,10КМ евидентирање + 1КМ провизија на плаћање)". Нормално, обично ће ти банка узети 2% на плаћени износ на "конверзију валута". И то је то. Ако иде ДХЛ-ом или тако нечим, како други рекоше (ја немам искуства) одеру те за трошкове шпедиције...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 12:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Okt 2012, 12:47
Sve u svemu moja iskustav sa ovakvim situacijama ono tipa "ja zelim to i to i sve prodje po pitanju uplate ali problem nastaje kada ti neko (kupac od koga si narucio zeljeno) zeli prodati ono sto ima na lageru :) ", unaprijed sam znao da trenutno nema navedenog modela igdje medju kinezima dostupnog (pa sam u prilici da ih zbog ne navodjenja da taj model je OUT OF STOCK na njihovoj stranici malo cimam) jer povracaj novca ne prihvatam a trazim drugi model koji je koji dolar skuplji i plus gratis minimum 16GB TF memorijsku karticu i dvije zastitne folije za displej.

Elem desavalo mi se do sada da sam i po povratu novca dobijao naruceno ali vjerovali ili ne to sam vracao svakako uz dogovor sa trgovcem da mi zaracuna troskove poste (koje sam imao za vracanje robe nazad), na racunu koji imam u korpi kod njega ;), (time se stice reputacija kod trgovca i njegovo povjerenje prema vama, jer mi obavezno uvjek uz naruceno doda bar do $15-20 kojecega gratis a moze mi koristiti uz neki njegov naruceni proizvod).

Moja iskustva oko carine su sledeca:
U par slucaja sam trazio od trgovca da cijenu posiljke stavi ispod $50 dolara i uvjek su me na carini gulili kao bananu (mozda je moja sreca krndeljasta ali je tako). Vise ne trazim ikakvo smanjivanje cijene vrijednosti paketa. Koliko je toliko je. Prodje na carini, dobro jeste a ako ne prodje laganice do saltere platim koliko traze nepravim situaciju.

Po pitanju carine i PDV-a:
Carina racuna ukupnu vrijednost paketa. Vrijednost posiljke + postarina (jer je to stvarna vrijednost robe (moj savjet je da kupujete one proizvode kojima je FREE SHIPPING i po mogucnosti ako vam se daje izbor koju postu da koristite izaberite SINGAPUR POST, jer koliko sam primjetio bezmalo dostavljaju kao da je preporuceno UPS-om, Fedex-om, EMS-om ili vec nekim drugim).
Znaci ukupna cijena robe + postarina su osnovica za carinjenje.

Recimo $100 je ta vrijednost. Vrijednost se konvertuje u BAM po trenutnom dnevnom kursu i vrse dalje racunanje.
10% carine (ovo sam naveo vezano za stopu carinjenja elektronike, mada je mogu cariniti i u stopi od 5%) +
1% carinske evidencije i dobije se (ja cu racunati u dolarima bez promjene u BAM ili ti KM, da se moze lakse skontati oko placanja).
Sada nasa posiljka poslje carine kosta $111 i to je osnova za PDV od 17%.
Nova vrijednost posiljke poslje racunanja PDV-a je $129.87 ($18.87 PDV).
Na sve to dodajte 10KM (otvaranje paketa, mada u xy slucajeva nisu otvarali ali su to racunali) i + 3,50KM nekih troskova (nikada nisam otkrio koji su to troskovi u pitanju).
Sve u svemu racunajte da ako placate carinu, PDV i jos kojesta otprilike imajte u vidu da to nakraju izadje sveukupno 32-33% na ukupnu vrijednost robe.
Nadam se da sam ovo oko carine dobro pojasnio.

Sem u slucaju ako se npr. u pricu ne ukljuci recimo UPS, EMS i slicne postarske barabe. Ovo napominjem da ako se neko nadje u sledecoj situaciji.
Barabe su placene da isporuce posiljku od tacke A do tacke B i tu se zavrsava sva njihova odgovornost. Ali oni se ukljucuju u pricu da ONI pokrecu spediterski postupak (sto nije njihov posao jer niko nije ni trazio niti ih ovlastio za taj dio price), jer zele jos koju debelu kintu da usicare. Jednostavno ako se nadjete u toj prici samo trazite ko ih je ovlastio i po cijem odobrenju traze da oni obavljaju spediterske poslove (ovo cine jer su papiri o posiljci kod njih a ne kod carine i tu vide luft NEZAKONIT da usicare koju paricu a sve na vasu stetu jer troskovi spedicije se + naplacuju na svu onu pricu od gore vezno za carinu i PDV, a u svemu tome nema potrebe a spediterskim uplitanjem, mi ipak dobijamo posiljke - pismo, paket cije vrijednosti i velicine ne prelaze medjunarodne standarde i mjerila).

Toliko o legalnom placanju paketa i robe.
UKUPNA VRIJEDNOST POSILJKE +11% + po carinjenju na to dodati 17% + 13,50KM
ili ti UKUPNA VRIJEDNOST POSILJKE + 32-33% njene vrijednosti su vasi dodatni troskovi i placanja.

Nadam se da ima ovde neko iz carinske sluzbe da me ispravi u gore navedenim iskazima ako sam u necemo pogrijesio ili izostavio.

ODGOVORI NA NEKA GORE POSTAVLJENA PITANJA:

1. Ako se nesto kupuje gledati da vrijednost paketa ne prelazi $50. Mada ni to nije mjerilo da se nece nesto jos extra platiti jer cudni su putevi gospodnji ;)

2. Ako pored cijene proizvoda stoji FREE SHIPPING to znaci da se proizvod salje besplatno na adresu (ali se daju dodatne opcije da izaberete neku od posta koja vam je data od prodavca, da na to doplatite neku zanemarljivu sicu da dobijete PRATECI BROJ posiljke ako to nije navedeno kao podrazumjevana opcija besplatne posiljke).

3. Prijava PaYPal-u slucaja je pozeljna da se obavi oko 40. dan po uplati nekome (sa sve regularnim obavjestenjem PauPal-u o cemu se radi da ste kontaktirali prodavci XY puta ili vec koliko i kada), potom oni pokrecu svoje pitanje prema trgovcu i daje se da medjusobno obavite dogovor, ili vracanje novca ili zamjena kupovine proizvoda ili vec kako se nagodite. U medjuvremenu po isteku 45 dana. PayPal daje jos 15 dana (ovo nisam siguran jeli 15 ili 20 dana jer nikada do ovog vremena nisam imao nerijesen slucaj) da se dogovoreno ispostuje (da ponovo narucena roba stigne na vasu adresu ili novac na vas akont). Sve u svemu za novac se nesikirajte izmirice vam PayPal, ali imajte i strpljenja da date vremena trgovcu da sa svoje strane odradi proceduru. Da pripremi robu, da je provjeri, upakuje, postari....bla, bla, bla. ima i on svoji pizdarija da zaradi koju paricu i crkavicu za porodicu.
Po pitanju vaseg novca i 100 slucaja se pokrece jer je to vas novac i vase vrijeme i vas trud, znoj i zbog toga se ne treba ustrucavati da trazite. Ali svakako u uslovima koji su predvidjeni od strane PayPal-a (oficijelna stranica da se procita od korica do korica) a takodje da se dobro procita sta je trgovac sve naveo vezano za neki proizvod koji prodaje (procitajte sve moguce i nemoguce sto se nalazi na stranici npr. nekog proizvoda a takodje i pojasnjenja i upustva koja trgovac navodi negdje na svome sajtu).

Znaci PRVO SVE DOBRO PROCITAJTE a obavezno ono malim sitnim mikroskopskim gotovo nevidljivim slovima :) . Jer se tu uvjek kriju svi odgovori koje trazite.

4. Paket moze biti tezak i 100 kg. ali da ne prelazi vrijednost preko 50%, bez obzira koliko sitnica ima u njemu.

P.S. ako sam u necemo fulno ispravite me.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 13:45 
Početnik
Početnik

sinip je napisao:
Ако пошиљка иде обичном поштом, платиш колико платиш на Ибеју и још евентуално 3,10КМ за "царинско евидентирање. Ако иде ДХЛ-ом или тако нечим, како други рекоше (ја немам искуства) одеру те за трошкове шпедиције...
hvala, a gdje se to može vidjeti? je li se prilikom kupovine artikla na ebay može izabrati kojom poštom se dostavlja sa navedenom cijenom?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Обично пише уз листинг онога шта купујеш. Ако има више опција за слање, моћи ћеш да изабереш шта ти се свиђа током процедуре плаћања.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Nakon povrata novca, koliko je potrebno vremena da sredstva budu ponovo na kartici. Riječ je naravno o Pay Pal-u.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 20:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

До 5 радних дана.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Hvala :)

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Danas sam dobio jednu posiljku za koju je naplacen carinski pregled. Do sad je to bilo 3.10 ili 3.20KM, potpisem nesto postaru sto on odnese a meni da paket. Jutros je stari preuzimao, ne znam detalje, ali uglavnom prvi put sam dobio popunjenu uplatnicu na kojoj pise
Uplatio je... moje ime i prezime
Svrha doznake: Carinski pregled
Primalac: Posta carinjenja 78200 Banjaluka
Racun primaoca 5550070900517120
Iznos 2.10KM
Prvi put da dobijem uplatnicu i prvi put da to kosta samo 2.10KM
Jel` cuo neko nesto novo?

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 07:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Možda je bio neki rookie poštar pa jadniče radi sve po pe-esu, nije još pohvatao sve fore i fazone?! :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Danas sam dobio jednu posiljku za koju je naplacen carinski pregled. Do sad je to bilo 3.10 ili 3.20KM, potpisem nesto postaru sto on odnese a meni da paket. Jutros je stari preuzimao, ne znam detalje, ali uglavnom prvi put sam dobio popunjenu uplatnicu na kojoj pise
Uplatio je... moje ime i prezime
Svrha doznake: Carinski pregled
Primalac: Posta carinjenja 78200 Banjaluka
Racun primaoca 5550070900517120
Iznos 2.10KM
Prvi put da dobijem uplatnicu i prvi put da to kosta samo 2.10KM
Jel` cuo neko nesto novo?

Нећеш вјеровати али некад овима у Пошти нестане оних жутих уплатница па морају да користе "обичне" бијеле. Иначе, тај царински преглед је увијек био 2,10КМ а додатна марку ти узме Пошта за слање тих 2,10КМ.. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A mozda je stari i platio 3.10 ali meni je dao racun na 2.10 pa je pao marku, sta cu mu ja xexexe.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
carinski pregled je 2,10 KM, provizija na uplatu je 1KM, tako da je to zajedno tih 3,10.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni je dolazila uplatnica na kojoj je odštampano bilo 2.10 i dopisano rukom +1,00 kao što dopisuju u banci na uplatnice, a odnosi se na proviziju koju oni uzimaju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]