Nadam se da ce ovo moje iskustvo pomoci ostalim clanovima.
Ukratko prije poente pitanja samo da razjasnima neke detalje. Uvjek kada zelim nesto ostvariti pokusam naci forume koji mogu to da meni pomognu u shvatanju nekog problema. U ovom slucaju je e trgovina i PayPal placanje. Znaci prvo se svaki korisnik treba upoznati sa svim procedurama oko necega, pa potom da se upusta u kojekakve moguce i nemoguce situacije.
Sada moja situacija oko kupovine preko PayPal-a.
Imao sam do sada preko stotinu obavljeni kupovina i sve sto sam narucio stizalo je u roku od 5-30 radni dana (svakako brzi dolazak posiljke umnogome zavisi od cijene postarine, da li je expres ili obicna posiljka).
17.10. sam kupio tablet na pandawill.com (prvi puta da sa njima ista do sada da radim). Nasao na masi foruma sto nasim sto na englesnom da je sajt ok za kupovinu i ono bla, bla, bla iskustva sa njima.
Pazarim Tablet PC
http://www.pandawill.com/cube-u20gt-16g ... 67491.htmlAli ne lezi vraze, PayPal potvdi transakciju, NLB banka potvrdi da je skinula svoj harac za ostvarenu proviziju ali od pandawill nikakve potvrde niti se u mome profilu nista od toga ne vidi.
Ne zeleci nista prepustati slucaju odma se bacam na slanje maila na sve cemu mi je bilo dostupno prema pandawill-u (live chat, komentar ispod proizvoda, pitanja na njihovom forumu, direktno na mail-e njihove prodaje, servisa usluge kupaca), elem neki 10 maila samo sa pitanjem gdje je moja transakcija i status narucenog uredjaja.
17., 18. i do maloprije nikakvog odgovora (sluzbeno na mail). Sem odgovora na otvorenoj temi da je navedeni proizvod OUT STOCK i da ako zelim sacekam 3-5 dana ili da promjenim narucivanje za nesto drugo. Odgovor je postavila neka jesicaPW (nije ni bitno).
Sada dolazimo do poente cijele price, ne zelim da mjenjam navedeno sto sam platio, zelim to i nista drugo.
Moj sledeci odgovor prema njoj je bio (imajte u vidu da se u medjuvremenu u pricu uvukao neki @miljenko kao modernator

):tako da slijedi odgovor i njemu i njoj ...
Today, 11:59 AM
@ miljenko
You was not logged in during order completion, your session expired and the system logged you out. . Request a live chat on the status of your order.
- During the purchase and payment of all was fine. Confirmed the purchase / payment. I also at this point was informed that I would receive email confirmation of purchase (and to check the spam folder if it is not in my inbox mail).
The mail I have not received a confirmation. I do work as an administrator on my site and on another 4 second. Each activity anyone can follow and have the data on it. Time, action, proceeding (absolutely everything). Pandavil server has this information, and what happened and why it was not my problem. Why do I Request a live chat on the status of your order.
PayPal number of Transaction ID
Express Checkout Payment Sent (Unique Transaction ID # 9K379323F8778182K)
This copy-paste of my PayPal list (Oct 17. 2012.)
My recent activity - Last 7 days (Oct 12, 2012-Oct 19, 2012)
What's thisTransactions you Archive will be moved to your All Activity list.Payment status glossary
checkboxSelect all recent Date flag columnWhen an icon appears next to one of your transactions, it means there is more information available or a note attached. Move your cursor over the icon to learn more about the transaction.
When an icon appears next to one of your transactions, it means there is more information available or a note attached. Move your cursor over the icon to learn more about the transaction.
Type Name/Email Payment status Details Order status/Actions Gross
Select record 0 Oct 17, 2012 Payment To
赵 代琼
Completed
Details Payment To 赵 代琼 79U06948X3268891G -$245.63 USD
Select record 2 Oct 17, 2012 Payment To
Shenzhen Danhonghaotian Ecommerce Co., Ltd.
Completed
Details Payment To Shenzhen Danhonghaotian Ecommerce Co., Ltd. 9K379323F8778182K -$207.29 USD
Unique Transaction ID # 9K379323F8778182K is enough to confirm that from my side is done in the right way.
PS @miljenko govoris li srpsko/hrvatski Posao modernatora je da odrzava red i disciplinu medju korisnicima. Ipak ne treba da se mjesas po pitanju novca. Da li je ili nije nesto nekome verifikovano ili sta vec. U te stvari nisi upucen a jos manje da su ti dostupne na uvid da ista komentarises po tim stvarima. I bez ljutnje ipak se radi ovde o mojim parama a ne tvojim.
@ jessicaPW
100421173, this is right ,miljenko is right, thanks
Cube U20GT 16GB Tablet PC is now out of stock
would you like to wait for about 3-5 days?
-I will have so much patience in waiting (although this is for me now a waste of time). In the meantime, I expect my profile on my list of certificates ordering 100421173. With its status.
It is not fair to bring consumer confusion regarding a product and not notify the buyer that the goods are currently out stock. Now I waste my time to plan their activities and plans. Were you this time 3-5 days enough time to deliver the device to the requested address. Prior to the expiration of 40 days (I think this is the time PayPal cases).
I'm not a buyer who paid goods worth $ 10 - $ 50, I buy items worth $ 200 and more $.
This is a first time I buy from you, and we have this situation.
OK I'll wait several days to see developments of situation.
I expect confirmation ordering in my mail and also the on my profile. For me, time is running from Oct 17th 2012th and counting the next 40 days.
For both, forgive my not literary English. But it is important to understand the point of the story and the situation.
Poenta cijele price da je moguce sve i svasta da se desi ali kada se priprijeti sa prijavljivanjem slucaja kod PayPal-a. Nikome ko se bavi trgovinom nece biti svejedno da ima sa njima ikakvu situaciju. Jer im rejting pada a time i posao. PayPal ce da namiri vas (moj) gubitak ako ste ispostovali sve procedure koje su date od strane PayPal-a.
Jer tek po spominjanju PayPal-a u mom slucaju dobio sam nekakav odgovor od pandawill.
Re:please reply to my payment # 100421173
Hide Details
FROM:
customerservice@pandawill.comTO:
meni

Message flagged
Friday, October 19, 2012 11:26 AM
hello
thanks for your business
that's because you didn't log in when you place your order
don't worry
we have received your order
have a nice day
best regards
fly
--------------Original Message-------------
From:sdarkos71@yahoo.com
To:pandawillservice@gmail.com
Cc:
Subject:please reply to my payment # 100421173
Date:2012-10-18 20:49:50.0
Why do not I see more still Confirmed payment orders on my profile
PayPal:
Transaction Details
Express Checkout Payment Sent (Unique Transaction ID #9K379323F8778182K)
Sve u svemu u medjuvremenu nestade oni 3-5 dana cekanja ili promjene posiljke, ali ostaju za sada jos uvjek da nisam bio prijavljen (mada se nemoze obaviti transakcija ako nisi logovan na svoj akont tamo kod nji otvoren), ali aj da vidimo nastavak dogadjaja i rasplet price.
PS .... nemojte se ustrucavati traziti svoje pare i robu. To je vase a sto platite to trazite da i druga strana postuje, dog god ma u cemu se cuti ili precutkuje znajte da izvlacite deblji kraj.
Elem, kako su vec mnogi predhodnici pojasnili ono oko prijave slucaja PayPal-u i pokretanja spora, ja o tome necu nista da komentarisem jer je sve objasnjeno na najbolji nacin.
Javim kako se zavrsila prica