banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 16:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 483 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2012, 23:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
i plus sve ove ratne igre sa zoljama i puskama...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2012, 23:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Philby je napisao:
Kod mene u naselju trasirni nisu bili popularni zbog zelene boje na vrhu zrna dok komšo nije par okvira sprašio šenlučeći. Od tad svi ih skupljali. :)
Ali najbolje bilo presretati vojnike i žicati metke. Još kad repetira pa izleti onaj što je bio u cijevi sreći nigdje kraja. :D

Kod mene blizu kuce su bile haubice, kakvo je ludilo nastajalo posle granatiranja, nosis cahure kuci kao da su zlatne :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 00:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Al su bile odlične za odlaganje svega što skupiš. :)
Kasnije su se pojavile kutije od redenika pa se tu čuvao "ratni plijen". :)
I poslije kažu da nismo imali sretno djetinjstvo. Kad vidim ovu današnju dječurliju da imaju video igrice, gomilu igračaka, qrce-palce i opet su nezadovoljni sjetim se koliko malo je nekada bilo dovoljno za sreću.

Edit: sjetih se i da sam prvi u naselju imao nešto od optitke. :)
U pitanju je bila nišanska sprava za bst, ON-M59 je bila oznaka ako me pamćenje još služi. Koje moljakanje je bilo da samo malo gledaju "preko krsta". :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 08:30 
Sta sam ja sve radio sa mecima...boz sacuvaj i hFala sto sam ziv...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ovaj sto je napisao lego kocke neka napusti temu... Ili je previse mlad ili je burzuj koji je u ratu imao lego kockica :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
:lol: :lol:

Sta je sledece? Gameboy? :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
-тетрис
-аутићи на даљински, непроцјењиво :iconbiggrin:
-клипе и пале :lol: :lol:
-бејзбол (модерна времена) 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Hertzog je napisao:
Ovaj sto je napisao lego kocke neka napusti temu... Ili je previse mlad ili je burzuj koji je u ratu imao lego kockica :lol:

:oops:
imala i lego kockice i tetris :oops: :oops: :oops:
nisam burzuj...znaci da sam mlada :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 09:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Dobro, ti si izuzetak :P

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hertzog je napisao:

Al' baš! Ja gledam, 300 vojnika i tenkova i opreme, tvrđave, Lego kockice, ovo ono i kontam jesmo se mi u istom ratu igrali... :lol:

EDIT: A kad neko već spomenu Gameboy, mislim da ću tek sad moći da si priuštim Gameboy, jedno 15 godina nakon što su buržujska djeca igrala sa tim. Možda si nekad i PSOne kupim... :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kod mene u naselje nakon rata dosao lik (vratio se) iz italije i imao gameboy... Ludnica koliko smo igrali super maria... :D

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Zmurke, rata (Evoksi i Duloksi, a onda u ratno vrijeme je bilo Arkanovi tigrovi protiv svih ostalih :lol:), lastisa, barbika, spremanje zimnica od blata, trgovine sa kucnim otpadom, doktora, uciteljice.
Za vrijeme restrikcija struje usavrsila remi, tablice, sedmicu itd. Rodjak imao lego kocke, to su bili neprocjenjivi trenuci koji su odlucili moju dalju karijeru :D.
Poslije rata dobila tetris pa smo se tukli za pravo prvenstva.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 17:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
klikeri^^

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
zolje obavezno, naoruzao sam citavu raju...
a ouvaj imao sam i ja lego kocke i gameboy...
dobio brate preko onog karavana solidarnosti iz grcke...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 18:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
tensSa je napisao:

One divne raketice sa fišekom? 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Braneee je napisao:
Spoiler:
Slika

Pogrešna upotreba te slike. To što te zipo malo podjebava apsolutno nije materijal za facepalm...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2012, 18:18 
mirdza je napisao:
tensSa je napisao:

One divne raketice sa fišekom? 8)

I to izmedju ostalog...

Inace volio sam staviti barut u onu alu cijev od antene i zakucati dobro oba kraja i pripaliti svijecu ispod, ono je bas dobro dekalo, ali meni nije bas prijalo kada me deda uhvatio...

Zatim sam pucao na helikopter ifora, naravno puscao i na par golubova, izbusio sam rostilj, presjekao metkom strik za ves i izbusio dedi svinjac...to je cega se sjecam...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012, 00:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Voljela sam kad pada kiša da bezbjedno sjedim na stepeniku hodnika i zurim napolje.
Sa Robijem sam se igrala škole :) , istraživali smo tuđa dvorišta često.
Vozili smo bicikle, nas 5-6-7-8 i igrali se "Ti vodiš" igre, na način da jedan na čelu kolone, bira tajne puteve, a ostali voze za njim, ushićeni gdje će taj koji "vodi" tog dana, da nas odvede.
Igrali smo se "Ukradi neprimjećen". To bi bilo od voćke do neke bezvezne stvari u prodavnici. Bezvezna igra sa puno adrenalina, da ne budeš uhvaćen, a da se dokažeš sebi i drugima.
"Auto-strade" svakodnevno. Klikera tu i tamo. "Care, care govedare (gospodare), koliko ima sati?", obavezna u Top 5. Ledenog Čiče, Žmire, Ganje, normala.
Bili smo kreativni, pa smo izmišljali igre, tipa "Wc-šolje". Kad nekome dođu one kockice od otpadaka za izradu namještaja za ogrev, slagali bi od njih wc-šolju i redom sjedali, da vidimo ko će upasti u govna.
Igrali smo se i "Sahrane" - sahranjivali bi mrave, kukce, i sl.
Omražena igra mi je bila kad me kao dosta mlađoj, jedna djevojčica koja je bila izuzetno zaljubljena u sebe, tjerala da se igramo "Dvorca". U toj igri bi ona bila princeza, a ja njena sluškinja (ona tako podijeli uloge :D ). Ta mi je igra postala smiješna, onog trenutka kada je princeza počela da se posmatra u ogledalu dok plače. I dan danas mi je to najizopačenija scena iz ranih igara, koje se sjećam. Stoji djevojčica ispred velikog ogledala, plače, i slaže face.. I kad sam je u čudu pitala šta to radi, odgovorila je da gleda kada plače u kojoj pozi za plač izgleda najljepše.
Sreća, pa je ta djevojčica kratko živjela u našoj ulici, a ja sam nastavila da se igram sa dječacima. Iako sam dobijala najgore sve što se može zamisliti za igru: Ako se igramo rata, to bi bila neka pokočena puška bezvezna, za auto-stradu bih dobijala autić bez jednog ili više točkova, klikera sam imala najmanje, a za rošu sam dobijala dvoperac, najobičniji, ili okrznuti. Ipak, ja sam bila srećna što me stariji dječaci uopšte primaju u igru. :)
Voljela sam poslije kiše da umačem kredu u lokvu i mokrom kredom bojim krajeve trotoara.
Sama kući sam se igrala najradije ovoga :lol: :
Spoiler:
Slika

Jedno vrijeme sam "oblačila Cicu" koja se štampala i prodavala u nekim dječijim časopisima, a onda sam sama crtala svoje Cice i njihove odjeće, i za to je odlično služio prozor, a to je posebna tehnika, koju znaju samo djeca koja su to isto radila, ako vas ima među ovima što sad ove redove čitaju, znaćete o čemu govorim. :lol:
Od treće do sedme godine nisam ušla u kadu bez dvadesetak plastičnih čamaca i brodića.
Nisam imala jednog, nego dva plišana medvjedića s kojima sam spavala, jer sam smatrala da zbog toga imam dvije ruke, da obje moraju nekog da grle dok spavaju.
Jedan ćošak od dekice sam gurala u nos.
Mnogo sam voljela da pjevam i pjevala sam na trpezarijskom stolu sa zamišljenim mikrofonom u ruci.
Voljela sam da kvarim foto-aparate. To pamtim iz najranijeg djetinjstva, i vječno se u našoj kući provlačila priča kako je 800 još dok je bila sasvim mala pokvarila babin Olimpus i još neke ruske skupe, mnogo kvalitetne aparate. Takođe sam sjekla rese od tepiha, i ti ostatci mi nisu ničemu služili.
Igrala sam se i lego-kockama.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012, 01:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
A.J.V.A.R. je napisao:
Zmurke, rata (Evoksi i Duloksi, a onda u ratno vrijeme je bilo Arkanovi tigrovi protiv svih ostalih :lol:), lastisa, barbika, spremanje zimnica od blata, trgovine sa kucnim otpadom, doktora, uciteljice.
Za vrijeme restrikcija struje usavrsila remi, tablice, sedmicu itd. Rodjak imao lego kocke, to su bili neprocjenjivi trenuci koji su odlucili moju dalju karijeru :D.
Poslije rata dobila tetris pa smo se tukli za pravo prvenstva.

8)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012, 23:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Slika

8)

И да никад нећу заборавит' како сам био "квариша" дијете.Нема те играчке коју ја нисам покварио. 8) Оно типа рођендан је од мог брата,или неког другог из фамилије.И сви бацају кеш,добијају се прејаки поклони,челичне играчке.Наравно ја увијек свее покварим што дирнем.Буквално сам покварио што се НЕ МОЖЕ покварити.
Ко није имао бар 10ак Сега Мега у свом дјетињству тај није ни био жив.Стално је било репресија и батине од стране маме због Сеге.Чим се једна поквари бураз и ја све што имамо пара у Сегу.И стално дерњава,шта ћеш дјеца,уживимо се.А она нешто омрзла Сегу па је једном и забрани.Нема више сега меге. :oops: :cry: Кад послије пар дана бураз био на неком збору,шта већ,и на рингишпилу срушио оног медицу ваљда и освојио главну награду а погађате награда је била СЕГА МЕГА !! 8)
Још увијек и сад када ово пишем нека радост и срећа ми навуку велики осмијех преко лица.Каква је то само дјечија побједа била над тиранијом старијих !

Poslednji put menjao Caplar dana 11 Okt 2012, 23:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 483 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]