Postoji jedan pravac u hriscanstvu sto proucava misticno hriscanstvo, nekoliko puta sam imao priliku da se sretnem s tim ljudima i zadivilo me je tumacenje hriscanstva sa njihove strane gledista.
U Beogradu i Banjaluci sam pre nekih par godina razgovarao sa ljudima koji su bili u Rozenkrojcerima, koliko je poznato oni isto pripadaju mislitcnom hristcanstvu i veoma me zadivili njihova vjera, ali u isto vrijeme i njihove moci koje su imali.
U staroj diskoteci, mislim da se tada zvala Portoriko, upoznao sam djevojku koja je bila u Crvenoj Ruzi. Usred one gomile ljudi oboje smo se prepoznali kao da je netko zelio da pogledamo jedno u drugo. Tada sam jos bio zadivljen mocima i uvijek ih isprobavao. Prije nego sto smo se upoznali probao sam da je "osjetim" ali malo agresivnije, mozda zato da sam sebe zadivim

, na sto je ona uzvratila istom mjerom, naravno da niko od nas dvoje nije htio da povredi ono drugo, vise je bila to igra sa energijama i prebacivanjem iz jednog smjera u drugi. Nakon toga smo se upoznali.
NJihov pogled na hriscansku vjeru mi je bio daleko pristupacniji, ali najvise zbog jedne cinjenice, nisu osudjivali apsolutno niciji pristup ka duhovnosti, vec su sve podrzavali, jer da je Bog htio da postoji samo pravoslavlje na ovoj planeti ne bi postojalo nikakav drugi put.
Tako da ljudi koji su zagrizeni pravoslavci, poput nekih ovdje na forumu, a isto tako mislim na bilo koga koje zagrizen ili ti fanatik na putu kojim se nalazi, smatram samo za obicne idiote, i ne pridajem im puno vaznosti. Dobro, mozda sam pogresio, nisu oni idioti, jer reci njima da su idioti bi bilo uvreda za ljude koji su na taj nacin retardirani i nisu imali izbora. Takvi frikovi su mnogo gore od koljaca ili tome slicno, bez obzira kome pripadaju, rade li jogu, tantru, meditaciju, molitvu ili ko zna sto.
Jednom je Vader rekao kako ne treba da obracamo paznju na takve ljude i najbolje bi bilo da ih ignorisemo i ja bi se pridruzio njegovmom misljenju. MIslim da je gore da ih neko ignorise nego da im na bilo koji nacin daje energiju, bilo u vidu rasprave, ili u vidu emocije a narocito djela. Oni se hrane energijom ljudi, to ih cini zadovoljnim ivelikim u svojim ocima, bez obzira sto ljudi ne podrzavaju njihovo misljnje. To je cista zivotnost, ili magijski pristup. NIsmo ga svesni ali on deluje.
U mnogo cemu se ni ja ne slazem s onim sto vidim na forumu, ali kakve to ima veze sa bilo kim? Isto tako mnogi od vas se ne slazu sa mojim misljenjem, ali kakve to veze ima samnom? Dobro je da smo razliciti ne bi valjalo da smo svi isti.
Licno, dugo zivim u BL i na sve moguce nacine sam pokusavao da zainteresujem ljude da krenu nekom od staza duhovnosti, ali manje vise neuospjesno, sem nekolicine koja je nasla taj smisao. Iz toga mogu da kazem da BL ne smatram duh. centrom, vec veoma losim mjestom zracenja za duhovnost, ljudi su previse zaostali. Ali ko zna mozda jednom se nesto promjeni, ko zna. Cudni su putevi Gospodnji.
Sto se tice Aharona i, mislim da bijase Mr. Simson, valjda. To sto Simpson je rekao kako je Aharon rekao za sebe da je inkarnacija Pavla, ako sam dobro razumio, licno u Bg u jednoj duh zajednici sam upoznao jos jednog Apostola Pavla, a i sve ostale apostole sem Isusa licno.
NO, svatko ima pravo da kaze sta zeli, ko zna mozda to Aharon jeste, a mozda i nije, to je njemu bitno, ili nebitno, stoga ako mu to pomaze da lakse definise svoj cilj i da k njmu lakse ide, neka bude Apostol Pavle.
Za mene su sve to samo sredstva da se stigne do cilja.
KO so je neko jednom rekao:"Jelovnik koliko god preljepo izgledao nije ukusan za jelo".
Malo je onih koji shvate da kada stignu na cilj, ili blizo njega, treba da odbace kartu s kojom su putovali. Ona je bila samo sredstvo da se udje u avion. NIsta vise.
Sto se tice Petra iz plavog nebodera, malo mi je samo smetalo sto je sebe i ljude oko sebe nazvao izabranima, i onima koji ovaj grad manje vise spasavaju ili je rekao za cijelo podrucje ne sjecam se vise davno sam ga upoznao. Ali komentari biblije koje sam imao prilike cuti bili su mnogo zanimljivi.
Stoga ljudi da ne duzim previse, picite dalje, nema zaustavljanja zbog nekoga ko se hrani tako da vas izaziva ili pokusava zaustaviti.
Sretno.