banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2004, 14:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Slažem se sa svim što su pisali Aharon i Micelijus.

Nažalost, danas je opšteprihvaćeno stanovište da ako pripadaš ovoj ili onoj vjerskoj-crkvenoj zajednici, spašen si. To čak tvrde i Adventisti koji kao kriterij raspoznavanja Božjeg naroda postavljaju svetkovanje subote i potom zaključuju da su spašeni svi koji to rade na takav način.

Činjenica ipak ostaje da je Crkva bila jedna. Podijelila se, a danas istočna crkva za sebe tvrdi da je jedina ispravna, te da je zapadna otpala od prvobitne, a to isto za sebe tvrdi zapadna crkva. Činjenica je i da Isus nije branio čovjeku koji je u Njegovo ime izgonio zle duhove da to radi samo zato što nije išao za apostolima, činjenica je da se tvrdi kako se dar Duha Svetoga ne može dobiti bez krštenja, a prilikom propovijedi ap. Petra ne sve prisutne je sišao Duh Sveti prije nego što su bili kršteni (DAP. 10,44), činjenica je da "Duh diše gdje hoće...", itd, itd...

Ipak, stoji svjedočanstvo Hristovo da je Njegovoj Crkvi, zajednici duhovnih ljudi, braći i sestrama koji podražavaju Njegovo življenje i nauku, koji su od prvih vjekova Crkve čak i postradali za svjedočanstvo Riječi, zajamčena zaštita i vođstvo do svršetka svijeta, kako je Hrist i rekao:" Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta". I rekao je:"Idite i učite sve narode krsteći ih u ime Oca, Sina,Duha Svetog". Danas se ljudi uveliko krste u velikim konfesijama, ali čemu se uče? I ko ih uči?

Tema je preširoka. Žao mi je što brat Simpson smatra da mu je npr. Maran Ata brat u duhu, a na nas gleda, kako nas već gleda.

Simpsone, želim ti sreću u životu i duhovnom putu.
Svako dobro!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2004, 15:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Ne razumijem Zivota, zasto ti i vas par, mislim na Vadera i Aharona pokusavate nekom dokazati svoj stav kada je ocigledno da on ne zeli da to razumije?
Osjecam da ste zreli na svm putu, stoga ponekad takve ludake je bolje zaobici.
Sorry sto se ubacujem u ovo, jer ja nisam na putu na kom ste vi, ali znam kvalitete bilo kojeg puta.
Ne daj boze da vam solim pamet, ali daj manite se tih ludaka i picite dalje.

POzdrav

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2004, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Веома лако се утврди ко је вера а ко невера. Довољно је да се погледа ко има неизмењена учења још од апостолских дана па све до данас. Узмимо примере:

- Римокатолици су изменили гомилу учења и данас показују знакове поновног враћања на праву веру, а то их и приближава Православној Цркви. Најконтроверзнији Филиокве је измењен и данас уче исто као и Православни. Једино их је срамота да га и формално уклоне из Символа Вере, јер би тиме јавно признали да су били отпадници више од миленијума..

- Протестанти не верују у Свету Тајну Евхаристије. Довољно да их се елиминише као ЈЕРЕТИКЕ.

- Остале сектице попут оне Петра из бањалучког плавог небодера... тек то су пајаци 100 на сат. Моле се богу да им да "натприродне моћи". Окултисти.

Све просто, лако и једноставно. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2004, 17:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Postoji jedan pravac u hriscanstvu sto proucava misticno hriscanstvo, nekoliko puta sam imao priliku da se sretnem s tim ljudima i zadivilo me je tumacenje hriscanstva sa njihove strane gledista.
U Beogradu i Banjaluci sam pre nekih par godina razgovarao sa ljudima koji su bili u Rozenkrojcerima, koliko je poznato oni isto pripadaju mislitcnom hristcanstvu i veoma me zadivili njihova vjera, ali u isto vrijeme i njihove moci koje su imali.
U staroj diskoteci, mislim da se tada zvala Portoriko, upoznao sam djevojku koja je bila u Crvenoj Ruzi. Usred one gomile ljudi oboje smo se prepoznali kao da je netko zelio da pogledamo jedno u drugo. Tada sam jos bio zadivljen mocima i uvijek ih isprobavao. Prije nego sto smo se upoznali probao sam da je "osjetim" ali malo agresivnije, mozda zato da sam sebe zadivim :), na sto je ona uzvratila istom mjerom, naravno da niko od nas dvoje nije htio da povredi ono drugo, vise je bila to igra sa energijama i prebacivanjem iz jednog smjera u drugi. Nakon toga smo se upoznali.
NJihov pogled na hriscansku vjeru mi je bio daleko pristupacniji, ali najvise zbog jedne cinjenice, nisu osudjivali apsolutno niciji pristup ka duhovnosti, vec su sve podrzavali, jer da je Bog htio da postoji samo pravoslavlje na ovoj planeti ne bi postojalo nikakav drugi put.
Tako da ljudi koji su zagrizeni pravoslavci, poput nekih ovdje na forumu, a isto tako mislim na bilo koga koje zagrizen ili ti fanatik na putu kojim se nalazi, smatram samo za obicne idiote, i ne pridajem im puno vaznosti. Dobro, mozda sam pogresio, nisu oni idioti, jer reci njima da su idioti bi bilo uvreda za ljude koji su na taj nacin retardirani i nisu imali izbora. Takvi frikovi su mnogo gore od koljaca ili tome slicno, bez obzira kome pripadaju, rade li jogu, tantru, meditaciju, molitvu ili ko zna sto.
Jednom je Vader rekao kako ne treba da obracamo paznju na takve ljude i najbolje bi bilo da ih ignorisemo i ja bi se pridruzio njegovmom misljenju. MIslim da je gore da ih neko ignorise nego da im na bilo koji nacin daje energiju, bilo u vidu rasprave, ili u vidu emocije a narocito djela. Oni se hrane energijom ljudi, to ih cini zadovoljnim ivelikim u svojim ocima, bez obzira sto ljudi ne podrzavaju njihovo misljnje. To je cista zivotnost, ili magijski pristup. NIsmo ga svesni ali on deluje.

U mnogo cemu se ni ja ne slazem s onim sto vidim na forumu, ali kakve to ima veze sa bilo kim? Isto tako mnogi od vas se ne slazu sa mojim misljenjem, ali kakve to veze ima samnom? Dobro je da smo razliciti ne bi valjalo da smo svi isti.

Licno, dugo zivim u BL i na sve moguce nacine sam pokusavao da zainteresujem ljude da krenu nekom od staza duhovnosti, ali manje vise neuospjesno, sem nekolicine koja je nasla taj smisao. Iz toga mogu da kazem da BL ne smatram duh. centrom, vec veoma losim mjestom zracenja za duhovnost, ljudi su previse zaostali. Ali ko zna mozda jednom se nesto promjeni, ko zna. Cudni su putevi Gospodnji.

Sto se tice Aharona i, mislim da bijase Mr. Simson, valjda. To sto Simpson je rekao kako je Aharon rekao za sebe da je inkarnacija Pavla, ako sam dobro razumio, licno u Bg u jednoj duh zajednici sam upoznao jos jednog Apostola Pavla, a i sve ostale apostole sem Isusa licno.
NO, svatko ima pravo da kaze sta zeli, ko zna mozda to Aharon jeste, a mozda i nije, to je njemu bitno, ili nebitno, stoga ako mu to pomaze da lakse definise svoj cilj i da k njmu lakse ide, neka bude Apostol Pavle.
Za mene su sve to samo sredstva da se stigne do cilja.
KO so je neko jednom rekao:"Jelovnik koliko god preljepo izgledao nije ukusan za jelo".
Malo je onih koji shvate da kada stignu na cilj, ili blizo njega, treba da odbace kartu s kojom su putovali. Ona je bila samo sredstvo da se udje u avion. NIsta vise.
Sto se tice Petra iz plavog nebodera, malo mi je samo smetalo sto je sebe i ljude oko sebe nazvao izabranima, i onima koji ovaj grad manje vise spasavaju ili je rekao za cijelo podrucje ne sjecam se vise davno sam ga upoznao. Ali komentari biblije koje sam imao prilike cuti bili su mnogo zanimljivi. ;)

Stoga ljudi da ne duzim previse, picite dalje, nema zaustavljanja zbog nekoga ko se hrani tako da vas izaziva ili pokusava zaustaviti.

Sretno.

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2004, 04:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Те розенкројцере и "мистичаре" које спомињеш су заправо сатанисти - гностици, који проводе своје црне мисе на којима се дебело оргија, а недавно сам видео и њихов веб сајт... то ти је прика, да ти се смучи... А не бих се зачудио да се и дружиш са њима... оргијање је привлачно за све пале. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2004, 13:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
JivanMukta je napisao:
Sto se tice Petra iz plavog nebodera, malo mi je samo smetalo sto je sebe i ljude oko sebe nazvao izabranima, i onima koji ovaj grad manje vise spasavaju ili je rekao za cijelo podrucje ne sjecam se vise davno sam ga upoznao.

Mnogi to tvrde, ali mi smo pricali o tome da se na ovom podrucju pojavljuju Boziji ljudi, a ne da je neko izabran. Iz iskustva mogu reci da se na putu Tvorca treba dobro potruditi... Nadam se da razumijes sta mislim pod ovim...

U svakom slucaju Jivane, srdacan pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2004, 01:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 15 Avg 2006, 00:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2004, 04:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jan 2004, 22:32
Ој, Ружо хој ти ђевојко, послушај, ја ти поман нисам, али ријеч ти имам ову:
Чујеш ли,
Кад сам појео, како изио, тако и повратио, разшта?
Мука ме вата а ја њу од узвика Босна, Босна, а шта је то Босна и по чему поносна?, осим узвика.
Управо ти који тако узвикују – први је негирају, јер стају на пола пута, а тврдим ти да тако и они који се половичним ријечима залажу за њу, нимало нису способни и достојни исте, те кад би срби кренули у исту, турци би побјегли, једноставно нису способни за оно што причају јер да причају, мислили би добро другом народу и не својатали све за себе, и по овом је хришчанство узвишеније над оним упутством датом муслиманима мухамедом о затиранју невјерника,

Инсаллах, не био ја ако гаче не навукох ја, и неш турчина начи таква као кад маскира се Пеција, па иза грма бум, а ти зеће удри низ друм.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2004, 07:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 15 Avg 2006, 00:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2004, 03:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Evo provedoh zadnjih par sati čitajući pomno ovu temu od početka i drago mi je da su u par navrata pomenute konkretne osobe i mjesta u mojoj okolini. Ostatak tekstova je bio gubljenje vremena jer je sve bilo jedan besplodan konflikt koji ne treba ni počinjati jer se u najboljem slučaju završi izvinjavanjem. Ko kad sam se igrao kao klinac kauboja i indijanaca ali smo se mi bar zabavljali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2004, 00:07 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2004, 17:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
BY3 je napisao:
Čudno je da jedna drugoj guzice svoje ne nabijaju u po nosa jedna drugoj, a pičkama se pičkile do te mjere da u mene nakon biblijske spoznaje o nezasitosti ženske maternice – što u Solomonovim mudrostima stoji

e kakva si ti budala..
pa rade to, .. samo se bolje zagledaj :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2004, 20:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2004, 17:46
Vuče da bih te povjerovao, trebati će mi potvrda još jednog izvora, a nemam razlog ne vjerovati jer se borim da me ne obuzimaju, a koga ne obuzeše i kome zlo ne proširiše?
Zašto sam ja onda budala i za koga?za budalu?ko je budala?onaj koji ne zna?no, dobro
Promjeni avatar, jer nije baš moralan, ali si dobar kakvog sam našao pre sa pičkom u po usta.
Čuj, prošao sam ulicom ali morala ipak ima, nijednu nisam vidio fizički da to čini ako i psihološki samo možda si mislio?
Zašto je taj četnik obrio bradu a ostavio dugu kosu u tvom avataru?
ILI je to mudzahedin?

:drinking: ziv bio

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]