1946 je napisao:
Znaš kada je to prestalo da vrijeđa normalan svijet, davno smo mi vidjeli da nemaju ni trunku stida, ali ono što njih bolio, jeste što mi ne odgovaramo tako, mi ne diramo u njihove žrtve, već u nama propradi bosanski inat, pa momci kojima su sjebali živote, skupe zadnje atome snage i dođu kao šampioni svijeta, to je ono što boli, mnogo više nego ove njegove prazne riječi.

Momak kontam ja da su tebi sva zaboljanja sa loptom ista, ali ovo je tema Reprezentativni fudbal .... Inace da se podsjetimo
http://sh.wikipedia.org/wiki/FudbalSto se tice ko cije zrtve dira, otidji na bilo koji proturski forum u BIH i vidjeces ko vrijedja cije zrtve, i nemoj biti mali mangup, na ovom forumu su uglavnom odrasli ljudi, o takvim stvarima i sa tim stavovima raspravljaj se na djecijim nacionalistickim forumima kojih imas na pretek.
Sto se tice te sale, ok je ona, to je fraza iz nekog filma al nije bitno...
Inace, BIH ce po meni lagano dobiti sve utakmice osim Slovacke i Grcke. Slovaci igraju od sjaja do ocaja, pa sad zavisi kako ce da im dune ovaj ciklus. Grci su cvrsta ekipa koja zna da igra na rezultat, i sa njima nikad niko nije na cisto

.
Sto se Srbije tice, bice tesko dalje, skoro nemoguce. Sve se ono da srediti, iskristalisace se ekipa posle Velsa, i bolje cemo igrati, ali ljudi MORAMO negdje pronaci napadaca! Igraca koji moze smiriti ispucanu loptu, visiti u ofsajdu i ganjati neki otpadak, ma i prosjecnog napadaca, ne treba nam vrhunski.