TheUser je napisao:
Evo dobio racun od ELTE i uz racun u koverti reklamu za neku glupavu BL racunarsku firmu. E sad mene interesuje od kuda ELTI pravo da me spamuje sa tim. Gdje u ugovoru pise da sam im ja dao dozvolu da me uz racun spamuju sa nekakvim budalastinama.
Hajd' ne kenjaj, svega ti... To je praksa svih normalnih kompanija čak i kod nas već 5-6 godina, ako ne i više, a takav sistem je u drugim krajevima Evrope i svijeta poznat i u upotrebi već ihahahaj! Recimo da m:tel koristi svoj SMS servis da me nervira svim i svačim, ali jbga, može mu se. Što ne galamiš na one klince što raznose flajere i ostavljaju ih na kapiji ili u poštansko sanduče? Zašto ne pljuješ po novinama u kojima malo - malo pronađeš katalog nekog supermarketa? Što se ne izgalamiš na hostese koje ti polugole u kafani promovišu tamo neko pivo dok ti ispijaš na miru kafu?
Takav način zarade sredstava putem marketinga drugih kompanija u svom "marketinškom prostoru" (u ovom slučaju koverta sa računom za uslugu) je u interesu obe kompanije i jako je dobar i isplativ vid reklamiranja. To što nekog krajnjeg korisnika to iritira, njih u suštini zaboli ku... pardon, briga. Nigdje u ugovoru nije striktno navedeno da nije dozvoljen takav vid reklamiranja, samim tim čim nešto nije zabranjeno - dozvoljeno je.
Dakle, kako se ono kulturno kaže... Ah, da: Ne se*i!
Kakve veze imaju klinci, hostese i flajeri sa mojim racunom za TV i internet? Mogu da shvatim ELTINU reklamu na mom racunu ali reklamu neke firme koja nema veze sa eltom ne mogu i necu. Ja od mTela ne dobijam nikakve reklame niti obavjestenja koji nisu vezani za njih a ti ako dobijas to je tvoj problem a da je to normalno mozda kod tebe i u nekoj Africkoj banana republici jeste ali spamovanje bez dozvole je cak krivicno djelo.
Dakle kako se ono kulturno kaze...Ah, da: Ne se*i i zadrzi svoje spamerske papirice za sebe kao i svoja "strucna" tumacenja ugovora "sta nije zabranjeno dozvoljeno je" koja mozda vaze u tvojoj ulici.