Schlager je napisao:
1-u olimpijskom komitetu se vec vode razgovori o tome,i vaterpolo je prvi sport na listi za izbacivanje sa olimpijskih igara...ovdje nema sta da dokazujem,sve je receno
2-jace bi bilo prvenstvo ex-yu nego prvenstvo ostatka svijeta....mislim da ne trebam ni ovo pojasnjavati,jer me ne bi zacudilo da sve tri medalje osvoje ex-yu zemlje,sto se vec i desavalo.
3-napisao sam da je mnogo veci uspjeh biti 10. na svijetu u fudbalu nego prvak svijeta u vaterpolu....onaj ko hoce da vidi,on vidi da je ulazak gane medju 8 na svijetu u juznoj africi gledalo u direktnom prenosu vise od 200 zemalja na svijetu,a vaterpolo finale se prenosi u (maximalno) pet zemalja,a u 99% zemalja se ne objavi ni ko je svjetski prvak,a kamoli sta drugo!...onaj ko ne vidi da je 50 puta vise ljudi u svijetu culo za cetvrtfinaliste SP u fudbalu,nego da budes 18 puta uzastopno svjetski prvak u vaterpolu,taj nece nikad nista ni vidjeti,i ovaj post nije njima ni namjenjen,oni se i tako ukljucuju svake 2 godine u pracenje sporta kad i prodavacice na pijaci pocnu pricat o nekom dogadjaju....za takve je mozda veci uspjeh i zlato vaterpolista na OI nego osvajanje EP u fudbalu od strane Spanije.
i na kraju da pojasnim koji me q uopste tjerao da zapinjem za vaterpoliste i trosim svoje vrijeme kuckajuci o njima....to je bio post od kolege u kojem je prenio udovicicevu izjavu namjenjenu srpskim novinarima i srpskoj javnosti koji drhte zajedno sa njima u svakom napadu i svakoj odbrani,prezivljavajuci to kao da sami igraju....znaci gospodin vaterpolista kaze "Ostavite nas na miru!!!"
e upravo ta recenica mi je skrenula paznju,a onda kad sam jos vidio da se gospodin vaterpolista zali na "nepodnosljiv pritisak",e onda sam morao da reagujem! Jbm ti zivot,citava planeta vrsi pritisak na usaina bolta da pomete svoju konkurenciju,i on ih pomete...citava kugla zemaljska vrsi pritisak na USA kosarkase da oduvaju svoje protivnike i oni oduvaje sve po 30 razlike!! A ovaj se zali na pritisak u vaterpolu!!

...ooooo,jebem te fudbalee
ustvari...ostavio bih ja njih na miru...ali isto tako bih ih ostavio na miru umjesto onih doceka vaterpolista na balkonima gdje samo ispadamo smijesni....jer oni tu medalju prvenstveno osvajaju za sebe,da se ostvare kao sportisti,postanu popularni,guze anu ivanovic,dobiju DOZIVOTNU NACIONALNU PENZIJU,u visini 3 prosjecna licna dohotka!!....a srbija od medalje vaterpolista nema apsolutno nista!
druga je stvar sto bi se mi nalozili i na navlacenje konopca da su nam rivali hrvati ili crnogorci...znaci gospodo vaterpolisti,imate bar jednog koji vas je ostavio na miru...uzivajte..
ne bih zaista ni primjetio to "ostavite nas na miru" da je to rekao novak djokovic,nemanja vidic ili neko tako koga zna citava planeta i za kojim ce se osvrtati svako dijete svejedno u monte carlu,bangladesu,new yorku,hamburgu ili kinsasi.....ali kad mi vaterpolista kaze "ostavite nas na miru,pritisak je nepodnosljiv",to zaista tesko gutam...
1. prvi put cujem za to, zamolio bih te ako imaju gdje te informacije da podijelis sa namam. Zenski vaterpolo je uveden tek 2000. godine u Sidneju, i ne vidim smisao primljanja zenskog vaterpola, da bi vaterpolo nekoliko godina poslije izbacili potpuno izbacili.
Osim toga vaterpolo najstariji timski olimpijski sport i ima jaku olimpijsku tradiciju tako da mi zvuci nemoguce to sto ti pises o nekakvom izbacivanju.
2. Trenutno si vjerovatno u pravu, ako vidimo u kakvoj su formi Srbija, Hrvatska i Crna Gora, medjutim to nije bilo uvijek tako, a da bih ti sada to dokazao mozes i sam uzeti i vidjeti recimo statistiku svih olimpijskih turnira od 1900. godine do ovih olimpijskih igara.
3. Naravno da je fudbal najpopularniji, tu nema price, pogotovo zato sot smo levati u fudbalu a palimo se sve na fudbal. Recimo pogledaj primjer kosarkasa, jedno vrijeme su sve osvajali, navikli su nas na medalje, i postale je normalno da uzimamo medalju, cak sta vise ako nije zlato bio je neuspjeh. Isto to se desava sa vaterpolistima. Medjutim u kosarci imamo ogromne probleme i slazes se da bi bio uspjeh ogroman da u narednim godinama osvojimo bilo kakvu medalju. Vjerovatno ce i sa vaterpolistima doci vrijeme stagnacije, pormjene generacije, mozda ce slijedeca biti losija pa nece biti medalja, mislim da bi onda ljudi poceli puno vise cijeniti ovaj sport.
Jak je pritisak na vaterpoliste, to sam vec prije objasnio, jer svi misle da je zlato ili bilo koja medalja gotovo sigurna a to nije tako. Sve reprezentacije su napredovale i puno je timova koji su sve vise ujednaceniji sa "balkancima" i Madjarima. To je taj pritisak sto ljudi misle kao ti, da je to gotovo stvar, a i Spanci i Njemci i Talijani itd. provode 6 sati dnevno u bazenu plus teretana. Je li ti trebam pisati su nas Njemci tukli ove godine u Nisu, da su Crnu Goru izbacili vec dva puta, da su Spanci redovno uzimali medalju na olimpijadi, da su Taliji jaci nego ikada itd...
Vaterpolo je timski sport i smijesno je porediti sa pojedinacnim sportom, ali eto tvrdim da Ameri imaju isto taj pritisak, i ne vidim da bas deru sve druge reprezentacije da se poigravaju sa njima itd. Sta cak vise vidjece se hoce li uzeti zlato...daleko su oni od nepobjedivih...
Ovo podebljano je najveca pljuvacina da se izrazim. Ako kome se moze reci da igraju sa srcem, da nastupaju kao jedna dusa, i da Srbiju i svoju zemlju predstavljaju u najboljem mogucem svijetlu onda su to vaterpolisti. Nemaju oni milionske zarade i sta ja znam, pa da se ostvare u tome finansijskom smislu, za njih je olipmijada vrhunac ostvarenja kao i za mnoge druge sportiste, ostvarenje sna i dugogodisnjeg treninga i rada, ta jedna medalja ima puno vecu moc nego sto ti mislis, mislim da ni jednom nije ni na kraj pameti da li ce dobiti penziju ili sta j znam...
Eno onaj lik sto puca na golubove osvojio za Hrvate zlato pa si vidio koji docek i fama oko toga...
grijesis puno oko ovoga sporta...
ja ne volim atletiku, gimnastiku, plivanje, konjicki sportovi, biciklizam i sta ja znam, sve su mi to dosadni sportovi ali ne pisem da to nije sport, a kada bi neke olipmijske sportove poredili sa vaterpolom i pisali o popularnosti, onda bi omali isti omjer izmedju toga sporta i vaterpola kao vaterpola i fudbala...