hercegovac27 je napisao:
Ja zamjeram rukometašima, odbojkašima a posebno odbojkašicama. Bolje bi bilo da se nisu ni kvalifikovale na OI.Nema više one stare Juge ali sam naveo primjer Slovenije koja je 4 puta manja od Srbije a uvijek na OI osvoji više medalja od nas. Da se samo malo više ulaže u sport mogli bismo na svakim OI osvajati po 5 medalja.
Ja mislim da svako ima pravo da zamjeri i rukometašima i odbojkašicama. Jedino što ja više zamjerim rukometašima, ali kao što sam već napisao, izgleda da je za ovu generaciju, srebro na kontinentalnom takmičenju bio krajnji domet ove generacije. Što se tiče odbojkašica, čini mi se da su one poprilično oslabljene i otišle na Olimpijadu, ne znam ne pratim baš, ali sam stekao takav utisak po sastavu tima. Ne očekujem baš puno ni od odbojkaša, jer em što konkurencija nika nije bila jača, em što je Miljković okačio patike o klin, a stako sam utisak da je naša reprezentacija bez njega, jedna ispodprosječna ekipa. On je čini se bio taj generator, i usudiću se reći - pola tima. Neka me neko ispravi ako griješim.
To što se tiče broja stanovnika ne mora baš ništa da znači. Evo sad sam baš gledao raspored osvojenih medalja. Nije mi bilo teško da malo googlam. Na primjer, Argentina ima 40 miliona stanovnika, a prvu medalju je osvojio - Del Potro. Španija gotovo velesila u najatraktvnijim kolektivnim sportovima - trenutno 3 medalje. Stanovnika gotovo 50 miliona. A Novi Zeland sa jedva 4 miliona stanovnika - već 7 medalja. Totalno nebitno mjerilo za poređenje. A da se u Srbiji treba staviti prst na čelo i sistemski mijenjati sistem finansiranja sporta, baš kao i kod nas - to ne treba biti neki veliki stručnjak da se zaključi.