Prvo imam pitanje za one koji kupuju preko E-Bay UK: u zadnja 3 mjeseca da li ste imali problema sa vremenom dostave i da li vam se desavalo da je paket uredno poslan i uredno vracen prodavcu, bez da je uopste napustio UK. Naravno u pitanju je slanje Airmail opcijom, bez pracenja. U pitanju je normalna roba cipele, naocale.
Moja iskustva sa E-Bay-om su odlicna, imam 19 transakcija, za nekoliko sam morala otvarati Case i dobila sam puni refund 3 puta i djelomicni 2 puta. Rajfajzen banka se malo popravila, pa mi sada refundirani novac legne na racun u roku 3 dana, a ranije im je trebalo i 15 dana.
Najveci mi je problem zbog dostave, i to od Maja mjeseca. Prvo su u aprilu povecali cjene postarine, a onda su poceli sa otezanjem dostavljajna vec u maju. Ranije su mi paketi stizali u roku 7 dana, cesto i nakon 3 dana (paket mi je poslan u petak ujutru, a postar mi ga donese u ponedeljak popodne). Sada mi se vec nekoliko puta desava da se par paketa posalje u 7 dana, i od tipa 5 paketa, 3 stignu, a 2 nestanu na mjesec dana i onda ih njihova posta ladno vrati posiljaocu, a ja moram opet slati pare za postarinu.
Kontaktirala sam Royal Mail pa cekam njihov odgovor.
Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna, ko me prevari, natjeram ga da mi vrati barem vecinu novaca, a sa ostalima se sve moze dogovoriti.
Kao sto je neko rekao najvaznija je stvar otvoriti Case na vrijeme, dodala bih da je jako vazno biti smiren i kulturan, napisati par rijeci o situaciji objasniti sta zelite, zamjenu, povratak novaca. Galama, uvrede ce samo produziti agoniju. Prosli mjesec sam kupila nekoliko stvari, izmedju ostalog i korzet, u opisu je pisao da ima celicne kosti, korzet je stigao, nov, ali kinesko sranje sa plasticnim kostima. Kontaktirala sam prvo prodavca, objasnila da sam ju prije kupovine pitala da li su u pitanju celicne ili plasticne kosti, ona je rekla da je mislila da su sve celicne. Posto nije isto misliti i sr... otvorila sam case, sve napisala, zahtjevala refund od 3/4 uplacenog, i dobila ga bez problema. Korzet sam prodala preko PIK.ba za duplo vise nego sto sam ga prvo platila.
|