banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 06:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 28 Jul 2012, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Бенџи je napisao:
Ok, Hvala Vam svima...

I još nešto različiti su kursevi tako da je proizvod ispao 16,10 KM pa ga zato nisam mogao kupiti... Uglavnom uzeo sam isti proizvod od drugog prodavaoca za nešto nižu cijenu, ali to me košta što nema na profilu stiker top rated seller, ali fedback mu je 99,1 % valjda je odgovoran...

I još jednom Hvala na odgovorima.. ;)

Ako si ti vec pokusao platiti kod prvog prodavaca onda mu se moras javiti i zamoliti da ti ne zabiljezi "unpaid item" ili tako nesto jer si vec pritisnuo na dugme "Commit to buy" tako da sad i on ocekuje da mu platis. Vidjeces kad se ulogujes na ebay da imas 1 unpaid item.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2012, 11:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2011, 23:46
blaf77 je napisao:
Бенџи je napisao:
Ok, Hvala Vam svima...

I još nešto različiti su kursevi tako da je proizvod ispao 16,10 KM pa ga zato nisam mogao kupiti... Uglavnom uzeo sam isti proizvod od drugog prodavaoca za nešto nižu cijenu, ali to me košta što nema na profilu stiker top rated seller, ali fedback mu je 99,1 % valjda je odgovoran...

I još jednom Hvala na odgovorima.. ;)

Ako si ti vec pokusao platiti kod prvog prodavaca onda mu se moras javiti i zamoliti da ti ne zabiljezi "unpaid item" ili tako nesto jer si vec pritisnuo na dugme "Commit to buy" tako da sad i on ocekuje da mu platis. Vidjeces kad se ulogujes na ebay da imas 1 unpaid item.

Da da čuo sam se snjim, objasnio sam mu situaciju, ladno mi je odgovorio

- It does not matter.
We can help you to cancel the transaction.

For this transaction is not successful, we’ve sent you a Cancel Transaction Request.
Would you please check your eBay Message and accept the request?

Ja sam potvrdio, medjutim kad kliknem "my ebay" meni njegov proizvod i dalje stoji, volio bi da ga sklonim, ali ne znam kako :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2012, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Valjda treba sacekati "autoexpire" za neko vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2012, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Valjda treba sacekati "autoexpire" za neko vrijeme.

OK, hvala! :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2012, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
ne treba sacekati autoexpire, nego kliknes pored artikla kvadratic, i tako oznaci artikal i onda iznad liste kupljenih imas "archive" i kliknes to i sakrije ga.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2012, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Зна ли ико зашто су цијене доставе у нашој пошти оволико огромне? :-?

мени из хебеног сингапура за 7 дана дође маска за телефон и наплате ми марку двије поштарине. и из британије кад наручујем исто поштарина није прескупа. а сад гледам цјеновник ових наших будалаша, одераше браћа...
http://postesrpske.com/sites/state/cp/p ... fault.aspx

постоји ли икакав јефтин начин за достављање пакета унутар БиХ и у околне земље? и шта је уопште најјефтиније?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2012, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

to su cijene paketa. rijetko sta ces slati kao paket, mozda prije kao pismo: http://postesrpske.com/sites/state/cp/p ... Pismo.aspx ili mali paket. pa su tu cijene drugacije.
ja sam slala nekoliko posiljki u hrvatsku, srbiju, englesku i austriju. cijena postarine nije skupa, ali je skupo ono drugo sto ti nakace :rolleyes:
npr.postarinu sam platila 13.5KM (preporuceno! mogla sam uzeti i obicno pa bi bilo 1.5KM manje), ali onda na to sam platila 5KM carinski pregled i jos nesto oko 1.5KM ili tako nesto. i jos po 1KM za postanske uputnice i jos nesto su nakacili.. ne znam, te neke obrasce.. uglavnom, sveukupno me kostalo preko oko 20 i nesto KM. ako gledas cijenu same postarine 13.5KM to nije puno, to je cca.5funti, a manje vise toliko i englezu platis da posalje.
a za ove kineze, singapurce i slicno ne znam stvarno zasto im je postarina jeftina :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 08:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
zato sto ih drzava placa. velike pare se uzimaju na malim stvarima i drzava vidi korist od toga

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 22:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
Зна ли ико зашто су цијене доставе у нашој пошти оволико огромне? :-?

мени из хебеног сингапура за 7 дана дође маска за телефон и наплате ми марку двије поштарине. и из британије кад наручујем исто поштарина није прескупа. а сад гледам цјеновник ових наших будалаша, одераше браћа...

И сад сконтај да си платио маску 20 км, и у случају да не ваља(или ти не одговара) да вратиш у азију 27 КМ ... Лудница :D

Juliette je napisao:
ne treba sacekati autoexpire, nego kliknes pored artikla kvadratic, i tako oznaci artikal i onda iznad liste kupljenih imas "archive" i kliknes to i sakrije ga.

Хвала :wink:

Vrh

Tema posta: Moja iskustva
PostPoslato: 31 Jul 2012, 13:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 00:24
Prvo imam pitanje za one koji kupuju preko E-Bay UK: u zadnja 3 mjeseca da li ste imali problema sa vremenom dostave i da li vam se desavalo da je paket uredno poslan i uredno vracen prodavcu, bez da je uopste napustio UK. Naravno u pitanju je slanje Airmail opcijom, bez pracenja. U pitanju je normalna roba cipele, naocale.

Moja iskustva sa E-Bay-om su odlicna, imam 19 transakcija, za nekoliko sam morala otvarati Case i dobila sam puni refund 3 puta i djelomicni 2 puta. Rajfajzen banka se malo popravila, pa mi sada refundirani novac legne na racun u roku 3 dana, a ranije im je trebalo i 15 dana.

Najveci mi je problem zbog dostave, i to od Maja mjeseca. Prvo su u aprilu povecali cjene postarine, a onda su poceli sa otezanjem dostavljajna vec u maju. Ranije su mi paketi stizali u roku 7 dana, cesto i nakon 3 dana (paket mi je poslan u petak ujutru, a postar mi ga donese u ponedeljak popodne). Sada mi se vec nekoliko puta desava da se par paketa posalje u 7 dana, i od tipa 5 paketa, 3 stignu, a 2 nestanu na mjesec dana i onda ih njihova posta ladno vrati posiljaocu, a ja moram opet slati pare za postarinu.

Kontaktirala sam Royal Mail pa cekam njihov odgovor.

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna, ko me prevari, natjeram ga da mi vrati barem vecinu novaca, a sa ostalima se sve moze dogovoriti.

Kao sto je neko rekao najvaznija je stvar otvoriti Case na vrijeme, dodala bih da je jako vazno biti smiren i kulturan, napisati par rijeci o situaciji objasniti sta zelite, zamjenu, povratak novaca. Galama, uvrede ce samo produziti agoniju.
Prosli mjesec sam kupila nekoliko stvari, izmedju ostalog i korzet, u opisu je pisao da ima celicne kosti, korzet je stigao, nov, ali kinesko sranje sa plasticnim kostima. Kontaktirala sam prvo prodavca, objasnila da sam ju prije kupovine pitala da li su u pitanju celicne ili plasticne kosti, ona je rekla da je mislila da su sve celicne. Posto nije isto misliti i sr... otvorila sam case, sve napisala, zahtjevala refund od 3/4 uplacenog, i dobila ga bez problema. Korzet sam prodala preko PIK.ba za duplo vise nego sto sam ga prvo platila.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 13:52 
Meni je prije 7-8 dana dosao paket iz Britanije, bez ikakvih problema...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
@israel
Čitav krkljanac je nastao zbog Olimpijskih igara. Već u maju je mnogo ljudi osjetilo da roba iz UK drastično kasni. Pravdali su to frtutmom oko Olimpijade. Nažalost, britanska bahatost je došla do izražaja: organizacija Olimpijskih igara je već sada vidljiva blaga katastrofa, a kako li će tek biti na kraju - Boga pitaj.
Stoga, nemoj da te čudi ako se stvari oko dostave robe iz UK ne poprave do kraja septembra (dok sumiraju utiske i dobit od Igara).

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 14:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 00:24
Najgore je to sto sam ja potpuno smetnu sa uma da su Olimpijske igre, i ladno narucim silu stvari prije 15 dana. Srecom skontam na vrijeme i obavijestim sve prodavce da moraju napisati povratnu adresu i sacuvati dokaz o slanju. Na zalost, neki ljudi su rodjeni imbecili, cura me jutros ladno obavjesti da nije stavila povratnu adresu, jer ona to tako ne radi. Kreten od zene.

Nije mi toliko problem oko kasnjenja, koliko me mrzi placati skupu postarinu, ili placati nizu 2 puta, ali nista me ne kosta pokusati natjerati Royal Mail da provjeri situaciju. Vise srece sam imala sa njihovim institucijama nego sa nasim.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

za samo 19 transakcija si imala cak 5 case-ova? :-? puno, previse.
meni sve normalno stize, bez obzira na olimpijske igre ili bilo sta drugo. nekad su to 3-4 dana, nekad 7-8, nekad mozda 15. sve to smatram normalnim.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 14:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Da li iko od vas narucuje parfeme na netu? Gdje je najpovoljnije, najbolje... sta, kako???

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja narucujem sa cheapsmells.com
imas i:
fragrancex.com
fragrancedirect.co.uk
escentual.com
strawberrynet.com

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
E hvala ti za ove adrese, pregledao sam malo. A zasto si se ti odlucila za tu čipsmels? Cijena, brzina dostave? Kako inace parfemi prolaze carinu, donese li ti postar, ili dobijes pismo da im dostavis izvod sa pay-pala tamo na carinu?

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisu mi dosad nikako trazili racun za parfeme, a narucivala sam po 1 ili 2 u posiljci. sa cheap-a narucujem jer su iz UK, najbrze stigne, i uvijek imaju akcije na kojima sam nasla sto me interesovalo. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2012, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Jel ima neka sema na ovim sajtovima sa cijenama parfema ?

Ove cijene sa sajtova su preskupe.

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mozda jesu skupi za daljnju preprodaju (na sto ti ciljas), ali kad svako sam sebi kupuje, cijene su skroz okej. pogotovo ako je nesto na akciji 50% i slicno. ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]