vipla_s je napisao:
I tako Srbi(može i Bosanci, Balkanci itd) po ko zna koji put pokazuju koliko su glup narod. Picin park je bio okidač za neka dešavanja, e sad u normalnom svijetu bi se narod lijepo skupio i napravio sranje u roku dva tri dana, bilo bi masovnosti, nemira, povređenih, ali nešto bi se desilo. Kod nas klasika: okupi se grupica za spas picinog parka, pa poslije par dana od grupice se odcijepi grupica koja počinje udarati kontru prvobitnoj grupici, pa se to još malo razvodni, pa se forumaši sjete pljuvati po prvobitnoj grupici, zato što misle da će oni sa svojih 80 i kusur stranica nešto promijeniti i da su najpametniji itd.. Pročitao sam strašno pametnih komentara u ovih par stranica, ali to je ipak samo forum, međusobna izmjena mišljenja bez uticaja na slijed događaja.
I kakvo crno rušenje vlasti, vlast ne treba rušiti,jer nema ko pametan da dođe na Milino mjesto. Vlast je odabrana od naroda i treba ovisiti o narodu, vlast ne treba rušiti već mijenjati, treba im dati do znanja da ne rade kako treba treba im mijenjati svijest. Problem je što mislim da se to može jako teško napravit-lakše je i srušiti vlast pa se opet naći u govnima, nego izmjeniti postojeću vlast za dobrobit svih nas, naših potomaka...
Vidim da je nekolicini Dakić trn u oku, pa kakav on god bio jedini se otvoreno suprostavio organima vlasti, jedini se bori za skidanje kaciga-i uspio je, prijedlog ide na izglasavanje, jedan je od rijetkih koji predstavlja našu zemlju u inostanstvu... Jedan je od rijetkih koji je odbio posao na budžetu preko štele, jer ne želi da šuti zarad sigurne plate.... Moj stav se razlikuje od njegovog, ali poštujem njegov princip i borbenost. Ali shvatam i njegove suparnike, pa ipak smo mi srbi, nebeski narod, glup ko k...c...
Sta bi se desilo? Gradjanski rat opet?