Flashman je napisao:
ne znam za vas, ali ja sam prije par dana kupio paket zdrave hrane Vitaplex (
http://milox.org/Vita.htm)...kosta 95 KM...unutra se dobije 15 paketa u kojima se nalazi hrana za 15 dana kada su dvije osobe u pitanju(rucak i vecera), brojsov caj, musli paket i dva paketica u kojima su dodaci ishrani...u tih 15 paketa se nalazi razlicite vrste žitarica, zrnevlja, soje i sl...i to se kuha zajedno sa raznim povrcem (dakle mesa u prehrani uopšte nema, osim malo tunjevine, ribe ili sl.). Uz sve ovo dodje i knjiga u kojoj se opisuje kako se taj paket treba koristiti...Naime, pored toga sto cisti organizam, regulise i tezinu...ja vec po sebi osjecam da sam laksi, da mi farmerke vec spadaju polako poslije 3 dana koriscenja...
jedino je malo problem sto se mora ispostovati da imas 5 jela (3 glavna i 2 medjuobroka), kad je kuhanje u pitanju potrebno je oko sat i po da se napravi rucak...
Jos jedan mali problem je za ljude koji rade sto moraju nositi hranu sa sobom na posao..ako npr. rade do 16h moraju ponijeti rucak na posao.
Sto se mog iskustva tice, ja se mogu najesti od svakog glavnog jela, čak šta više ne traži mi se neke namirnice koje sam tamanio za večeru prije ovoga.
ako neko ima jos nekih pitanja slobodno..
pozz
evo mjesec dana nakon prestanka korišćenja Vitaplexa, da vam prenesem svoje iskustva:
- 15 dana sam se držao onoga što piše u knjizi i skinuo sam 6 kg (imao sam 105kg, a nakon 15 dana 99kg)...vec nakon 10 dana postaje polako dosadno, ali nisam se dao

...najbitnije je da se nisam ni u jednom trenutku osjećao gladan.
- e sad...po mom mišljenju, lako je skinuti kilograme, ali ih je teško održavati, pa sam sebi dao zadatak da vidim šta će se desiti sa kilogramima u periodu od mjesec dana nakon prestanka "dijete"...
- znači, 04.06. sam imao 99 kg, a danas, 04.07. imam 96,5 kg (vagao sam se večeras, pred večeru)...a razlog je vrlo jednostavan...uveo sam u ishranu neke jednostavne stvari koje sam koristio u vitaplex programu, a to je prije svega doručak i ručak...
- a za doručak sam pravio sebi žitarice (zobene pahuljice, pšenične pahuljice, lan, bundevino sjeme, mekinje i sl.) koje sam kupio u Zelenoj jabuci na rinfuzu i to mješao sa gustim sokom i svježim voćem...zdravo je i drži me do ručka
- ručak mi je bio klasičan tj. ono što se inače kod mene pravi za ručak (kuvanje, supe, meso, krompir, štagod...), naravno bez hljeba i sa puno salate. U mjesec dana sam možda 5 puta pojeo špagete, jedanput pitu sirnicu za ručak i sve ukupno 10 kriški hljeba čisto da zato što mi se tražilo, jer ipak u čovjekovoj ishrani treba biti svega zastupljeno...od slatkiša sam, možda sve ukupno pojeo 3 reda čokolade i malo plazme keksa i to je to...
-večeri sam posvetio najviše pažnje, jer je ona ta koja je "tihi ubica"...

...za večeru sam pravio salate i to svih mogućih sastojaka kojih imam u kući...glavna podloga za salatu su mi paradajz i krastavac...u to nekad ubacim kuhano jaje, malo suhomesnatog, mladog sira, graha iz konzerve, masline, nekad skuham sočivo ili stavim kus-kusa i obavezno sa morkom soli i maslinovim uljem...uglavnom sve moguće varijante na temu...kad sam vani u vrijeme večere odem do merkatora i tamo sebi kupim neku salatu.
- što se tiče alkohola tj. piva, pošto samo to pijem, nisam se ni malo ustručavao, pio sam ga i pijem ga kad god mogu...

))
Još jedna malo napomena: moja majka, koja ima 50 godina, je zajedno samnom koristila vitaplex i skinula 4 kg i isto tako u ovih mjesec dana se pridržavala ovoga što sam gore napisao, i skinula je još nekih 1.5 kg.
eto...za sada toliko, ako neko ima nešto da pita, slobodno

))
pozz