banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pisma
PostPoslato: 25 Maj 2012, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Danny ^_^ je napisao:
Pa ne znam šta se promijenilo, otkad idem u kino oduvijek su kod mene išli trejleri kao reklame pred film, a trejler se prikazivao na TV za neki novi film, a vidim to praktikuju i kod vas. Valjda smo se dobro razumijeli :)

Mislim da nismo, mislim da je Talija mislila na vrijeme kad nije bilo foršpana prije filma nego se svjetla ugase i film počinje odmah, tako sam ja shvatio. Talija je malo starija od tebe i od mene i vjerovatno je gledala filmove u kinu u vrijeme dok nisi sjedio 20 minuta gledajući reklame i najave za neke lijeve filmove....

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 08:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
uzitak jeste otici u kino, ali kod nas se izgubila draz jer imamo nesposobne ljude koji isjeku pola filma, lose ozvucenje,....a na to bubnu cijenu + nerviraju me sa tim 3d shitom i zbog toga vise ne idem u kino, jedino ako se zadesim negdje u komsijskim nam zemljama

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 08:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Mislim da nismo, mislim da je Talija mislila na vrijeme kad nije bilo foršpana prije filma nego se svjetla ugase i film počinje odmah, tako sam ja shvatio. Talija je malo starija od tebe i od mene i vjerovatno je gledala filmove u kinu u vrijeme dok nisi sjedio 20 minuta gledajući reklame i najave za neke lijeve filmove....

negdje od sredine 80-ih idem u kino i bilo je uvijek najava filmova, a nisam stekao utisak da Talija ima 50 godina, pa da pamti periode kad ih nije bilo :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hmmm ja sam stekao utisak da ima jedno 40-45... :lol:
Šalim se naravno. Onda je moja greška, ja sam imao osjećaj da su se najave počele masovno ubacivati u posljednjoj deceniji. Moj prvi film u kinu je bio Nož i to kad je tek izašao, tad sam imao nekih 7-8 godina i poslije toga sam išao par godina u kinu ali se ne sjećam nešto previše najava prije filma.

EDIT: A što se tiče bioskopa, ima to neku čar ali za mene ništa previše. Loš zvuk, loša projekcija, skupe karte za ono što ti se nudi me jednostavno odbijaju od bioskopa. Mislim da je veći užitak pogledati film u HD na velikom televizoru i sa nekim dobrim ozvučenjem. Nažalost nemam previše vremena da se posvetim nečemu takvom ali čim budem imao kupujem gore navedeno i opremam sobu... :D

Poslednji put menjao Panzer dana 25 Maj 2012, 08:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 08:47 
Citiraj:
Talija je malo starija od tebe i od mene

Tebi se bas umire... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Talija je napisao:
Danny ^_^ je napisao:
Koliko ja znam ovo još uvijek postoji :)

Postoji naravno, kao i pisma što postoje ali ih niko ne piše.
Tako i kino dvorane, mahom su prazne jer je lakše izabrati na netu film i pogledati ili iznajmiti CD.
Kad ti je sve dostupno onda to gubi draž. A kad čekaš najavu filma pa kad stigne konačno taj film u bioskope, osjećaš tu draž iščekivanja. Kakva ti je draž dok čekaš da učita film na netu? :)

Ne znam, valjda treba osjetiti emociju iščekivanja koja se dešava u pozorištu ili u kino dvorani pred početak predstave. Mislim da se o tome radi u temi, o nekim stvarima koje nisu toliko materijalne a koje znače a kojih više (ili skoro) nema.

Pa draž je kad čekaš DVDRip/HD snimak. :P

Slika

Panzer je napisao:

Ja taj period nisam doživio :lol:

Znate kako, u Švedskoj je kino i sve što dolazi u to dosta skupo. Da bi uzeo dobar termin i sjeo na centar (što bliže centru, cijena veća) + grickalice i sok, to košta nekih 30-ak i više eura samo za mene. Ja bih to mogao izdvojiti ali da je film baš dobar, takvih možda bude 4-5 godišnje. A ne pada mi na pamet da taj novac trošim na neke američke jeftine komedije, ne hvala. :evil3: Panzer kod tebe su pretposatavljam iste cijene?

Zato ja i prijateljica kad ima dobar film poranimo radnim danom u 9 ujutro i pogledamo film jeftinije. :) Postoje filmovi koji su baš za kino (Osvetnici, Avatar, Betmen) i za njih nije problem dati te pare, a sve ostalo može da se gleda kući, čekanje nije problem. :) Ovdje kod vas su cijene dosta niže, tako da je to veliki plus za grad. Ali kino u Stockholmu se ne može porediti sa ovim u BL, milion puta bolje.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 08:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nije iskljuceno da mozda neka kina nisu imala tu praksu, vec su pustali odmah film po gasenju osvjetljenja

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 09:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Talija, jesu se pustali kod nas Hitchcockovi filmovi u kinu? Je l' bila guzva u dvorani? :P :D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 09:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je li tema bioskop ili pisma?
Ja nisam poslao ni jedno od kada sam se razdužio....U vojsci sam poslao barem dvadesetak...Svojima kući, djevojci, prijateljima i prijateljicama...Nikad mi nije bio problem napisati,malo frka dok ne napišem prvu rečenicu i onda ide samo. Moja pisma su imala po četiri-pet strana :D Osjećaj sreće koji dobiješ kada među gomilom pošte koja je došla te sedmice ugledaš svoje ime...Neopisivo.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 09:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
:lol: Šakalčino pa se čudiš kad ti kažem: Marš! :lol:

Vratite se na temu - pisma.
Ima li iko od vas koji bi bio bar u malom prstu Sirana d' Beržeraka? :)

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 09:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Isto nisam nikad poslao pismo ,a volio bih x)
Dani aj javi se kad budes u sveden pa da ti svi s' foruma posaljemo pismo :D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 09:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Talija je napisao:
Ima li iko od vas koji bi bio bar u malom prstu Sirana d' Beržeraka? :)

Misliš imao velik nos i pomagao prijatelju da smuva curu u koju je i sam zaljubljen?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 09:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nazalost, ne
doduse znao sam pisati mailove duge, pa sam se ulijenio
sad sam striktno na poslovnoj korespodenciji
a i, kako moj profesor rece, danas svi pisu, a niko ne cita, sto je istina, znao sam napisati mail dug 2 strane u Wordu i kad dobijem odgovor u vidu jedne ili dve recenice, prodje me volja

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nisam mislila konkretno na to :D nego na istančanost i umjetnost pisanog slova koju je posjedovao.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

moonchild je napisao:
Isto nisam nikad poslao pismo ,a volio bih x)
Dani aj javi se kad budes u sveden pa da ti svi s' foruma posaljemo pismo :D

Mogao bih. :D Doduše sad se sjetih da sam za ovo života dobio 1 pismo, da bih mogao registrovati nalog na Pik.ba :)

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
BSE je napisao:
forspan je ionako hrvatska rijec, pa nema mu smisla prevoditi :D

zato je trejler izvorna srpska :D

Danny ^_^ je napisao:
Znate kako, u Švedskoj je kino i sve što dolazi u to dosta skupo. Da bi uzeo dobar termin i sjeo na centar (što bliže centru, cijena veća) + grickalice i sok, to košta nekih 30-ak i više eura samo za mene.

Čula sam da je tako i da cijene zavise od mjesta. Prije par godina su dolazili ovamo prijatelji iz Švedske pa su išli gledati film ovdje kažu da su uštedili puno para :)

Btw. kad već pišete pisma, da li 'internet izražavanje' ima uticaja na vaše pisanje? Ja sam uhvatila sebe kako stavljam smajliće u obično pismo :)

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Pisala pisma, tj. redovno ih razmjenjivala sa jednom drugaricom. Međutim, kako odrastasmo mi, tako presta i ta komunikacija.
Sad sve ide sms-om, mailom... tako da... ne sjećam se kad sam zadnji put napisala pismo.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
redovno saljem cestitke ,povremeno razglednice a iste i dobijam,a dobih pismo prije nekoliko dana,bas bas sam se obradovala :D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Talija je napisao:
Jer nikad nisam imala svog ličnog vojnika da mu šaljem ta pisma. :D

jbg. vecina ustanika nevesinjske puske je nepismena bila,tako da nije do tebe :P

ja napisem pismo,dam burazu da prevede,onda proslijedim staroj da krasnopisom napise,i onda posaljem kumi u Grcku,jer zena iz principa nece da prima mejlove :)

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2012, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
Čula sam da je tako i da cijene zavise od mjesta. Prije par godina su dolazili ovamo prijatelji iz Švedske pa su išli gledati film ovdje kažu da su uštedili puno para :)

Btw. kad već pišete pisma, da li 'internet izražavanje' ima uticaja na vaše pisanje? Ja sam uhvatila sebe kako stavljam smajliće u obično pismo :)

Zavise od mjesta ali i da bi otišao na kraj grada u neko udaljenije i jeftinije kino moram platiti podzemnu, u noćne sate podzemnom ne smijem ići, tako da izbor pada na obližnje kino.

Nema, normalno pišem, ako je duže - uvod, razrada zaključak i potpis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]