Talija je napisao:
Danny ^_^ je napisao:
Koliko ja znam ovo još uvijek postoji

Postoji naravno, kao i pisma što postoje ali ih niko ne piše.
Tako i kino dvorane, mahom su prazne jer je lakše izabrati na netu film i pogledati ili iznajmiti CD.
Kad ti je sve dostupno onda to gubi draž. A kad čekaš najavu filma pa kad stigne konačno taj film u bioskope, osjećaš tu draž iščekivanja. Kakva ti je draž dok čekaš da učita film na netu?

Ne znam, valjda treba osjetiti emociju iščekivanja koja se dešava u pozorištu ili u kino dvorani pred početak predstave. Mislim da se o tome radi u temi, o nekim stvarima koje nisu toliko materijalne a koje znače a kojih više (ili skoro) nema.
Pa draž je kad čekaš DVDRip/HD snimak.

Panzer je napisao:
Mislim da nismo, mislim da je Talija mislila na vrijeme kad nije bilo foršpana prije filma nego se svjetla ugase i film počinje odmah, tako sam ja shvatio. Talija je malo starija od tebe i od mene i vjerovatno je gledala filmove u kinu u vrijeme dok nisi sjedio 20 minuta gledajući reklame i najave za neke lijeve filmove....
Ja taj period nisam doživio
Znate kako, u Švedskoj je kino i sve što dolazi u to dosta skupo. Da bi uzeo dobar termin i sjeo na centar (što bliže centru, cijena veća) + grickalice i sok, to košta nekih 30-ak i više eura samo za mene. Ja bih to mogao izdvojiti ali da je film baš dobar, takvih možda bude 4-5 godišnje. A ne pada mi na pamet da taj novac trošim na neke američke jeftine komedije, ne hvala.

Panzer kod tebe su pretposatavljam iste cijene?
Zato ja i prijateljica kad ima dobar film poranimo radnim danom u 9 ujutro i pogledamo film jeftinije.

Postoje filmovi koji su baš za kino (Osvetnici, Avatar, Betmen) i za njih nije problem dati te pare, a sve ostalo može da se gleda kući, čekanje nije problem.

Ovdje kod vas su cijene dosta niže, tako da je to veliki plus za grad. Ali kino u Stockholmu se ne može porediti sa ovim u BL, milion puta bolje.