MuskoBre je napisao:
Kakva drzava, takvi sistem i vojska. Ne vidim sta je tu za cudjenje. Sve je za raspada, al samo da se ne razdruzujemo. Mozemo svi umrijeti i od gladi, i od gluposti, i od Mevlida, samo ne razvod. Sve moze, samo to ne. Jel tako drugari, iz veceg, ali skucenijeg entiteta?
Jel znas za primjer da je neko umro od gladi u BIH?
Ali i da je sve tako kao sto ti kazes, jel moraju "oni" biti krivi? Jel meni koji nemam posao u FBIH kriv Dodik ili ti? Jesi toliko pametan da shvatis da je 80% nadleznosti na entitetima, da se drzava bukvalno ni za sta ne pita, znaci ako si gladan, ako nemas posao, nije ti krivo postojanje FBIH, nego onaj za koga glasas! Drzava BIH postoji samo fakticki, a vecina zakona je u nadleznosti entieta. Ali naravno puno je lakse reci meni je Samir iz Sarajeva kriv sto ja nemam posao, jer toboze mi smo u istoj drzavi, ja da sam u drzavi RS meni bi cvijetale ruze. Da se ne lazemo, ova losa ekonomska situacija je posljedica lopovluka sa obje strane, i sada su to nasi politicari pametno iskoristili kao razlog da sakupe sto vise glasova. Da postoji jaka volja i hrabrost mislis da se RS ne bi davno odvojila kao zasebna drzava? Mislis da Mile zvani "referendum" ima hrabrosti i koristi ne bi davno raspisao taj referendum o kojem prica evo vec 10 godina. Ali i on sam zna da kada bi to uradio, da bi se automatski kompletna međunarodna zajednica okrenula protiv njega, cak bi i Srbija okrenula leđa, kao sto to vec radi, jer joj je bitnija EU od komada nerazvijenog dijela BIH. I sam znas kakav bi scenario bio da se zapocne uopste bilo kakva konkretna radnja na odcjepljenu RS-a. A isto tako Mile, Tihi Zlaja nemaju interesa u odcjepljenju, jer ovako mogu da kradu, da rade sto zele, a da ne odgovaraju ni pravno ni politicki, jer ce kada dodje vrijeme za izbore prodati pricu o referendumu, prodati pricu o tome kako smo ugrozeni i kako nas samo oni mogu spasiti, niko vise i pojeo vuk magarca, a mi opet nemamo jesti.
Ne zelim ovim postom nikog da vrijedjam, samo govorim onako kako jeste, ostalo nam je da se zajedno borimo, i zbog toga cu uvijek kada dodjem u prodavnicu i vidim prozivod iz Bijeljine, BanjaLuke to kupiti, nego prozivod iz Srbije, Hrvatske, jer znam da time pomazem nekome da dobije platu u BIH, i isto tako na svaku humantiranu akciju cu se odazvati bez obzira, bio taj neko iz RS-a, Brcko Distrikta iz Zimbabvea.
I za kraj jedno pitanje, vidim strah te da nas ne unisti Mevlid, predpostavljam misleci na vehabizam, a jel mi moze odgoriti koja je razlika između vehabizma i cetnicizma? Zar to oboje nisu ekstremisti zedni tuđe krvi? Pa zasto se dize halabuka oko vehabizma, a niko ne obraca paznju na ravnogorske pokrete, okupljanja u Foci itd. Slaveci likove generala Mladica, Milosevica itd, cak i na ovom forumu sam viđao avatare s likom Mladica itd.
Neka se ljudi pomazu, tako i treba. Na kraju krajeva svi smo mi ljudi.