banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jan 2012, 10:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
A ne ne ne neeeeee, ne mogu svi VASI biti.
Pa poBogu brate :lol: , i onog iz zelenog kombija Ramadana Bahtirija ste prisvojili i Mevludina pa evo sad i cika Boska ...

Ma mnogo je kume, mnogo.

P.S.
Ma uvescemo mi njihA jos, samo u inat :lol: .

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A koji Boško? Čeko? Ili Buha? :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
"Невоља ће здружити миша и мачку", што каже Бранко Ћопић у кнјизи "Доживљаји мачка Тоше". По мом мишљењу глуп је онај ко је направио тај закон да се са 35 година иде у пензију. Друго су војници натоа, они иду након 10 година у пензију, али тих 10 година их бацају и у Афганистан и Ирак и свугде, па ако преживе онда иду са 30 или 35 у пензију. Они су заслужили пензију јер су се излагали опасности. А ови наши хладе јаја у касарни, примају 1500 км плате, више него неко са факултетом, а немају никакве школе осим средње, и још би хтели у пензију са 35 година, а људи дупло старији од њих са 65 година да раде и немају пензију. Срамота :x

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 16:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Tačno tako oni do tridesetpete svojoj državi obezbjede dovoljne količine nafte, narkotika i rudnih bogatstava pa i zaslužuju penziju ili obezbjeđen posao u civilstvu. Ovi su samo teret na državnom budžetu, da je bilo sreće da potpuno ukinu vojsku ovakvu kakva je sad i sredstva preusmjeriti na deminiranje, vatrogasce, zaštitu od poplava, izgradnju puteva i sl.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 17:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
old fashion men je napisao:
To su najveće pizde, znali su kada su potpisali ugovore da je to do 35, kršili su platu milju i po ne radeći ništa.
Dođu ujutro da se tuspase i doručkuju, a onda bleje po gradu do ručka, kada se džaba najedu razgule kućama i tako u krug, kada su te pizde napunili 35 godina dobili su po desetak milja otpremnine i pokupovali kojekakve tričine i astre i kada su spičkali pare sada bi ti nesposobni i bezvrijedni trutovi htjeli penziju.
Znam isto tako momka koji još nije otpušten, ali je dečko pametan zna šta ga čeka i već dosad je kupio motorku, traktorčić sa svim priključcima, napravio štalu, zasadio malinjak, znači pripremio se i njega boli kurac za penziju.
Međutim oni trutovi što se bune i oće penziju skršili su toliko para, a da se nisu mogli ni dokvalifikovat, položit nekakav državni da makar mogu voziti taksi ili nešto, već trutovi se zajebavali i sad misle neko ih dužan hraniti, jooj kako bi ja to zatjero ne gumenim već bojevim metcima.

Inace se nacelno ni oko cega ne slazem sa Staromodnim :-) - ali ovo brate potpisujem 100%.

Kad god odem u rodni kraj i vidim svog prvog komsiju:

Grmalj od 150 kg, moze me u zubima nositi, nepunih 40 godina - lagana penzija brate, sa zenama "razbira" po komsiluku, pa malo do kafane, pa malo u ribolov...a ja od jutra do sutra...i jos PLACAM (kao i vi) tog uhljupa ljudskog...

Sta reci, kakvu posluku porati?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 17:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Kakva drzava, takvi sistem i vojska. Ne vidim sta je tu za cudjenje. Sve je za raspada, al samo da se ne razdruzujemo. Mozemo svi umrijeti i od gladi, i od gluposti, i od Mevlida, samo ne razvod. Sve moze, samo to ne. Jel tako drugari, iz veceg, ali skucenijeg entiteta?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
uhljup ljudski
:lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
zipo je napisao:
Tačno tako oni do tridesetpete svojoj državi obezbjede dovoljne količine nafte, narkotika i rudnih bogatstava pa i zaslužuju penziju ili obezbjeđen posao u civilstvu. Ovi su samo teret na državnom budžetu, da je bilo sreće da potpuno ukinu vojsku ovakvu kakva je sad i sredstva preusmjeriti na deminiranje, vatrogasce, zaštitu od poplava, izgradnju puteva i sl.

Pa tačno tako. U miru niko od nas nema nikakve koristi u BiH od te jadne i čemerne vojske, koja više liči na folklorno društvo. Ono malo što zalivaju požare bi mogli i vatrogasci kad bi im kupili helihoptere, kanadere i ostala moderna sredstva za gašenje, a mogli bi im kupiti od tih para što bacamo na vojsku i još bi preteklo para i za civilnu zaštitu, vanredne situacije i sl. A u eventualnom ratu nama Srbima ta vojska može samo da šteti, kao što je JNA štetila njima, mada ova vojska nije ni 1% snage JNA.
Tako da bi bilo mnogo bolje da je onomad ukinuta vojska i BiH demilitarizovana kao što je Dodik predlagao, ali to nije odgovaralo ni strancima, jer trebaju njima budale koje će za njih ginuti po stranim zemljama, a ni Čaviću i SDS-u jer bi ispalo da su oni ukinuli i sahranili VRS, pa su prodavali priču o srpskom puku koji će biti nasldnik VRS i biće u sastavu BiH voske i tako su nam ne samo sahranili i ukinuli VRS već praktično ostavili ABiH. :( :angry4:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 11:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
MuskoBre je napisao:
Kakva drzava, takvi sistem i vojska. Ne vidim sta je tu za cudjenje. Sve je za raspada, al samo da se ne razdruzujemo. Mozemo svi umrijeti i od gladi, i od gluposti, i od Mevlida, samo ne razvod. Sve moze, samo to ne. Jel tako drugari, iz veceg, ali skucenijeg entiteta?

Tako je, mora da se trpi !
I ja bih rekao iz veceg i mnogoljudnijeg entiteta (obrati paznju na "ljudnijeg" 8) )

Inace - penzionisanje u 35 - 45 pa i 55 MA ZDRA'O ....
Beneficirani radni staz ok, ali nabroj svojih 40 godina radnog iskustva - pa onda uzivaj u penziji

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
U štrajku glađu oko 1.200 otpuštenih vojnika BiH

SARAJEVO - Oko 1.200 bivših pripadnika Oružanih snaga BiH danas je u 16 sati stupilo u štrajk glađu ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH, gdje će ostati dok u budžet BiH za ovu godinu ne budu uvrštena sredstva za njihove penzije, koje im pripadaju po zakonu.

21.03.2012 18:56 | Agencije .

Poručili su da neće odustati po cijenu ugrožavanja svojih života, a u štrajk glađu stupili su i bivši vojnici OS BiH koji su oboljeli od raka i šećeraši iako su ih njihovi predstavnici pozvali da to ne čine.

Na ovaj korak okupljeni otpušteni vojnici su se odlučili nakon sastanka u Vijeću ministara BiH, čijim ishodom nisu bili zadovoljni s obzirom na to da nisu dobili garanciju da će sredstva za njihove penzije biti osigurana u ovogodišnjem budžetu institucija BiH, koji je još u fazi izrade i nije bio na dnevnom redu jučerašnje sjednice Vijeća ministara.

Ovi otpušteni vojnici u utorak su počeli protest pred zgradom bh. parlamenta, gdje su proveli tešku, hladnu noć na otvorenom, nadajući se da će njihov problem biti riješen juče na sjednici Vijeća ministara BiH.

Međutim, savjetnik predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslava Bevande, Slavko Marin, predstavnicima otpuštenih vojnika OS BiH je prenio da je Bevanda juče ministrima iznio problem i dao im zadatak da u narednih pet-šest dana pokušaju “skresati” svoje budžete i tako napraviti uštede u visini sredstava potrebnih za penzije otpuštenih oko 1.750 vojnika.

Senad Hubijer, jedan od predstavnika otpuštenih vojnika OS BiH, juče je nakon sastanka istakao da je jedini njihov zahtjev da se što prije postigne politički dogovor i da u budžet uvrste obaveze iz zakona koji im je omogućio prijevremeno penzionisanje.

- S obzirom na to da je među nama šest ljudi koji imaju karcinom i više od 30 onih koji boluju od dijabetesa, zamolio bih ih da ne učestvuju u štrajku glađu, nego samo fizički da budu prisutni i da objeduju na posebno označenom mjestu”, saopštio je Hubijer okupljenim bivšim vojnicima, ali ga bolesne kolege nisu poslušale.

Okupljeni vojnici bili su razočarani informacijom iz Vijeća ministara BiH. Komentarisali su da ih pola neće biti ako budu deset dana noćili na betonu i da samo mogu moliti da bude lijepo vrijeme, ali da nemaju druge nego danonoćno štrajkovati glađu.

Predstavnik bivših vojnika iz RS Rade Dželetović istakao je da otpušteni vojnici imaju prava, a zapravo nemaju ništa i da više ne mogu izdržati neistine i obećanja.

- Dvije godine ganjamo penzije za koje nismo molili, nego su ih u bh. parlamentu sami izglasali. Problem se može riješiti za sat. Mi smo časno radili svoj posao i sada smo na ulici. Politički lideri neka dobro razmisle šta rade”, dodao je Dželetović.

Predstavnik penzionisanih pripadanikia OS BiH iz Kantona Sarajevo Abid Šehović, naglasio je da su članovi Vijeća ministara BiH pokazali koliko im znače životi bivših vojnika.

Kako su podsjetili predstavnici bivših vojnika, za njihove prijevremene penzije u budžetu BiH trebalo bi osigurati 29,8 miliona KM za protekle tri godine, odnosno od 2010. godine, kada je izmijenjen Zakon o službi u OS BiH, a godišnje bi za te namjene trebalo oko deset miliona KM pa sve dok ne napune 45 godina, kada bi mogli otići u starosnu penziju.

Prema nezvaničnim informacijama, trajno rješenje problema tražiće se kroz novi aranžman sa MMF-om, a jedna od opcija je izmjena zakona u pravcu da im se da otpremnine ili da se prekvalifikuju.

Ovo je jedan od štrajkova glađu koji ću bez uzbuđenja posmatrati, neka od NATOa traže pare.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 17:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2012, 20:56
MuskoBre je napisao:

Jel znas za primjer da je neko umro od gladi u BIH?
Ali i da je sve tako kao sto ti kazes, jel moraju "oni" biti krivi? Jel meni koji nemam posao u FBIH kriv Dodik ili ti? Jesi toliko pametan da shvatis da je 80% nadleznosti na entitetima, da se drzava bukvalno ni za sta ne pita, znaci ako si gladan, ako nemas posao, nije ti krivo postojanje FBIH, nego onaj za koga glasas! Drzava BIH postoji samo fakticki, a vecina zakona je u nadleznosti entieta. Ali naravno puno je lakse reci meni je Samir iz Sarajeva kriv sto ja nemam posao, jer toboze mi smo u istoj drzavi, ja da sam u drzavi RS meni bi cvijetale ruze. Da se ne lazemo, ova losa ekonomska situacija je posljedica lopovluka sa obje strane, i sada su to nasi politicari pametno iskoristili kao razlog da sakupe sto vise glasova. Da postoji jaka volja i hrabrost mislis da se RS ne bi davno odvojila kao zasebna drzava? Mislis da Mile zvani "referendum" ima hrabrosti i koristi ne bi davno raspisao taj referendum o kojem prica evo vec 10 godina. Ali i on sam zna da kada bi to uradio, da bi se automatski kompletna međunarodna zajednica okrenula protiv njega, cak bi i Srbija okrenula leđa, kao sto to vec radi, jer joj je bitnija EU od komada nerazvijenog dijela BIH. I sam znas kakav bi scenario bio da se zapocne uopste bilo kakva konkretna radnja na odcjepljenu RS-a. A isto tako Mile, Tihi Zlaja nemaju interesa u odcjepljenju, jer ovako mogu da kradu, da rade sto zele, a da ne odgovaraju ni pravno ni politicki, jer ce kada dodje vrijeme za izbore prodati pricu o referendumu, prodati pricu o tome kako smo ugrozeni i kako nas samo oni mogu spasiti, niko vise i pojeo vuk magarca, a mi opet nemamo jesti.
Ne zelim ovim postom nikog da vrijedjam, samo govorim onako kako jeste, ostalo nam je da se zajedno borimo, i zbog toga cu uvijek kada dodjem u prodavnicu i vidim prozivod iz Bijeljine, BanjaLuke to kupiti, nego prozivod iz Srbije, Hrvatske, jer znam da time pomazem nekome da dobije platu u BIH, i isto tako na svaku humantiranu akciju cu se odazvati bez obzira, bio taj neko iz RS-a, Brcko Distrikta iz Zimbabvea.
I za kraj jedno pitanje, vidim strah te da nas ne unisti Mevlid, predpostavljam misleci na vehabizam, a jel mi moze odgoriti koja je razlika između vehabizma i cetnicizma? Zar to oboje nisu ekstremisti zedni tuđe krvi? Pa zasto se dize halabuka oko vehabizma, a niko ne obraca paznju na ravnogorske pokrete, okupljanja u Foci itd. Slaveci likove generala Mladica, Milosevica itd, cak i na ovom forumu sam viđao avatare s likom Mladica itd.
Neka se ljudi pomazu, tako i treba. Na kraju krajeva svi smo mi ljudi.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
dnevna-kladionica je napisao:
cak i na ovom forumu sam viđao avatare s likom Mladica itd.

Nevjerovatno, zar ne? :lol:

Utuvi si u glavu da je Mladic za mene, a vjerujem i za sve bivse pripadnike VRS, "sve i svja"! :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Simpatizer je napisao:
Nevjerovatno, zar ne? :lol:

Utuvi si u glavu da je Mladic za mene, a vjerujem i za sve bivse pripadnike VRS, "sve i svja"! :D

Cega se pametan stidi, budala se time ponosi ;)

A jel mi mozes objasniti kakva je razlika izmedju tebe koji slavi lik Mladica, naciste koji slavi lik Hitlera, Mavlida koji slavi Bin Ladena kao svog vodju, i neke tamo budale koja slavi lik Nasera Orica?

Ja cu da ti kazem, nikakva! Svi ste fasisti zeljni krvi, sve vas treba kastrirati da vam se sjeme zametne i da pustite normalan narod da zivi, ja tebi od srca zelim da ti se Srebrenica, Vukovar, Jasenovac, Kravica i svi deset puta gori belaji u kuci dese. Hajd idi citaj Dobricu Cosica!

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Hvala ti na lijepim rijecima i zeljama.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
кладионице, а јеси ти икад читао добрицу ћосића?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ma jeste...Ne bi on to spominjao bezze :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Upoznat sam sa radom Dobrice Cosica, znam koja mu je tematika, a i citao sam nekoliko citata, i nekih odjeljaka iz njegovih knjiga, kao npr.

"Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić

„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić

„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić

"Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić

itd.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svako malo neko od prijatelja iz Federacije potegne Dobricu.
Niti sam ga citao, niti me zanima o cemu je pisao.
A bas sam u rovu imao zelju da citam necija palamudjenja. :D

edit: Krenulo je sa citatima. :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
A fakin komunjara Dobrica je kao nešto referentan da kae nešto o Srbima, zašto onda malo ne citiraš Šešelja, zašto šešeljeve izjave ne bi bile referentne?

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
dnevna-kladionica je napisao:
Upoznat sam sa radom Dobrice Cosica, znam koja mu je tematika, a i citao sam nekoliko citata, i nekih odjeljaka iz njegovih knjiga, kao npr.

"Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić

„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić

„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić

"Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić

itd.
To! Nek' si ti na osnovu par citata zaključio da si kvalifikovan da ocrniš čovjeka i njegovo djelo. Spomeni još "Načertanije" i pokaži na koliko si stvarno šupalj i da svo znanje crpiš sa Sarajevo-x i Dnevnog avaza.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]