banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 05:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Dec 2011, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Smaragd girl je napisao:
Na internetu možeš pronaći samo facebook stranicu: SAVEZ STUDENATA MEDICINSKOG FAKULTETA BL.

Ma ima i sajt jebemu.
http://www.mf-bl.rs.ba/ :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 02:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Apr 2011, 15:07
Da li zadaci iz hemije na prijemnom budu isti kao u skriptama? (na farmaciji). I postoje li skripte za matematiku? :)

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2012, 01:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Sep 2011, 15:12
Izzie je napisao:
Ćao svima. Prva sam godina medicine. Zanima me par stvari,pa bih bila mnoogoo zahvalna kad bi se našao neko da mi odgovori... u skorije vrijeme. :-)
Svake sedmice imamo polaganje nekih malih kolokvija iz anatomije. Ja sam u startu kasnila sa tim,i nekako sad pokušavam da stignem to sve,ili bar nešto. I baš sad sam računala koliko imamo do kraja prvog semestra i skontala da neću steći "uslove" da izađem na taj parcijalni početkom februara. Možda bih i stigla ispraviti te kolokvije,ali uvalili su nam oko,uho i nešto iz grudnog koša,ili čak sve,za sad poslije pauze. Inače u 1. semestru radimo osteologiju,zglobove i CNS. Meni je ovo sve novo,i nemam koga od starijih da pitam. Da li je moguće položiti anatomiju "odjednom" ? Tamo negdje u junu,julu ili kad već budu ti termini? I šta se dešava ako ne izađem,ili ako izađem kojim slučajem :-D a ne uspijem ni u jednom terminu položiti? Kako funkcioniše onda taj 2. semestar ? Da li imam pravo polagati te male kolokvije sedmično i integralne?
I one more question :-D . Šta se može prenijeti u 2. godinu?

P:S. Nadam se da će mi neko "normalan" odgovoriti i malo razjasniti sve ovo,pa zato zamoljavam sve one koji planiraju da filozofiraju ili koji nemaju neke konkretne odgvore da ne komentarišu. Hvala. :-)

Što se tiče anatomije, ovako stvari stoje: Parcijalno polaganje nije obavezno, što znači sve te zaostale mini-kolokvije možeš polagati u toku drugog semestra. Ako položiš prvu parcijalu, drugu polažeš u onim ljetnim rokovima, a isto tako i cjeloviti ispit (za one koji nisu položili prvu parcijalu). Ove ispite, kao ni bilo koje druge ne moraš položiti iz prvog puta. Znači: padneš - izlaziš ponovo. Da bi izišla na ispit moraš položiti sve integrlne kolokvije (2 u prvom i 1 u drugom semestru), a da bi položila integralni - moraš položiti sve mini-kolokvije. Kad ćeš ih položiti, nije bitno. Primjer: ponedljekom možeš ispred Zlajinog office-a vidjeti gomilu studenata koji nadoknađuju mini-kolokvije od prošle godine... Malo sam se i ja spetljala sad u svemu ovome. Suština priče: moraš položiti sve mini i integralne kolokvije da bi mogla na ispit, nije bitno kad.

A za prenošenje, pravo da ti kažem...pojma nemam... svi različito govore.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 12:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Ima li neko pdf verziju Robinsove patologije? Ne mogu je nigdje naci na netu, pa ako neko ima neka mi posalje na pp link ili fajl.. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 13:35 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Avg 2011, 21:46
Zamolila bih vas, ako neko ima, nesto o Vankuverskim pravilima i citiranju radova da mi posalje.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2012, 17:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Jun 2011, 19:10
Cao svima!
Zavrsna sam godina srednje medicinske skole i planiram da upisem zdravstvenu njegu na med fakultetu...
Ako neko moze da mi kaze sta mi tacno treba za prijemni i koliko primaju na taj smjer???
Vidjela sam na med sajtu da ima online testovi, da li budu bas ta pitanja na prijemnom ili mijenjaju svake god???
Sta mi vi predlazete da uradim???
Hvala svima unaprijed :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2012, 17:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2011, 18:11
Pozdrav!
Moze li mi netko reci za koju cijenu otprilike se mogu nabaviti sve potrebne knjige za prvu godinu studija?
I postoji li nacin se da se izbjegne kupovina istih (barem djelomicno) a ipak uspjesno zavrsi godina? Npr. da li ima knjiga u biblioteci ili slicno?
Hvala unaprijed!

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2012, 17:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Sep 2011, 21:15
Koliko na prijemnom bude pitanja iz hemije a koliko iz matematike?Sjecali se neko pitanja,jel budu teska?I jel oni koji idu na pripremnu uglavnom se svi upisu,il su to samo price?Hvala:)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2012, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
прочитајте једно десетак задњих страница. мислим да ћете наћи одговор на већину питања ;)
ако не буде и даље нешто јасно онда питајте опет :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 15:44 
Početnik
Početnik

koliko bude pitanja iz hemije,a koliko iz matem.na prijemnom,i jel budu teska?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 21:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Feb 2012, 21:20
Pozdrav! Zna li tko koliko primaju stranih državljana na medicinu i koliko se plaća godina?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 12:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Jan 2012, 16:46
Cao! :D
Imam nekoliko pitanja ...Interesuje me kakvo je stanje na opstem smjeru, da li ima suvise prakse, kolko vremena dnevno provodite na fakultetu i da li ga je uopste moguce zavrsiti? Trenutno se dvoumim izmedju farmacije i medicine, pa bih voljela nesto vise znati prije nego sto se odlucim :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012, 22:06 
Početnik
Početnik

Ko je dekan fakulteta?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012, 23:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Шајин je napisao:
прочитајте једно десетак задњих страница. мислим да ћете наћи одговор на већину питања ;)
ако не буде и даље нешто јасно онда питајте опет :D

Što im više govoriš, oni sve više pitaju! :D :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Народе имам и ја сад једно питање и треба ми ваша помоћ :)

Гдје ја могу сазнати којој болници недостаје доктора?? Читао сам у новинама да доста болница и сеоских амбуланти има мањак доктора. Па гдје су те амбуланте? Како да провјерим гдје се траже доктори?

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Za koju regiju ti treba? Jel za Banjalucku? Sto se Banjaluke tice, odnosno gradskog regiona tu ti nista bez stele neam, al imas okolne opstine, skoro svakoj fali ljekara...

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Za koju regiju ti treba? Jel za Banjalucku? Sto se Banjaluke tice, odnosno gradskog regiona tu ti nista bez stele neam, al imas okolne opstine, skoro svakoj fali ljekara...
Не мора бити БЛ, могу и околне општине, може чак и читава РС тамо негдје до Зворника. Надам се да има неко ко је упућен у такве ствари, тј буквално ме занима како да нађем гдје има слободних мјеста

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2012, 12:16 
Početnik
Početnik

jel mi neko moze napisati kako se zovu prof.matematike i hemije,i dekan???

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2012, 16:17 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Feb 2012, 10:58
cao svima,je l' mi moze neko reci ko je upisao prosle godine medicinu,koliko je imao zadnji primljeni kandidat bodova??

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 19:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Mar 2012, 12:18
Zna li mozda iko da li je moguce, ako se upisem na medicinu, da se prebacim odmah na farmaciju? Pitam zato sto mislim ici u Bec i polagati tamo prijemni na med. pa ako ne polozim da se prebacim na farmaciju(prvo ovdje pa onda tamo) :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]