Izzie je napisao:
Ćao svima. Prva sam godina medicine. Zanima me par stvari,pa bih bila mnoogoo zahvalna kad bi se našao neko da mi odgovori... u skorije vrijeme.

Svake sedmice imamo polaganje nekih malih kolokvija iz anatomije. Ja sam u startu kasnila sa tim,i nekako sad pokušavam da stignem to sve,ili bar nešto. I baš sad sam računala koliko imamo do kraja prvog semestra i skontala da neću steći "uslove" da izađem na taj parcijalni početkom februara. Možda bih i stigla ispraviti te kolokvije,ali uvalili su nam oko,uho i nešto iz grudnog koša,ili čak sve,za sad poslije pauze. Inače u 1. semestru radimo osteologiju,zglobove i CNS. Meni je ovo sve novo,i nemam koga od starijih da pitam. Da li je moguće položiti anatomiju "odjednom" ? Tamo negdje u junu,julu ili kad već budu ti termini? I šta se dešava ako ne izađem,ili ako izađem kojim slučajem

a ne uspijem ni u jednom terminu položiti? Kako funkcioniše onda taj 2. semestar ? Da li imam pravo polagati te male kolokvije sedmično i integralne?
I one more question

. Šta se može prenijeti u 2. godinu?
P:S. Nadam se da će mi neko "normalan" odgovoriti i malo razjasniti sve ovo,pa zato zamoljavam sve one koji planiraju da filozofiraju ili koji nemaju neke konkretne odgvore da ne komentarišu. Hvala.

Što se tiče anatomije, ovako stvari stoje: Parcijalno polaganje nije obavezno, što znači sve te zaostale mini-kolokvije možeš polagati u toku drugog semestra. Ako položiš prvu parcijalu, drugu polažeš u onim ljetnim rokovima, a isto tako i cjeloviti ispit (za one koji nisu položili prvu parcijalu). Ove ispite, kao ni bilo koje druge ne moraš položiti iz prvog puta. Znači: padneš - izlaziš ponovo. Da bi izišla na ispit moraš položiti sve integrlne kolokvije (2 u prvom i 1 u drugom semestru), a da bi položila integralni - moraš položiti sve mini-kolokvije. Kad ćeš ih položiti, nije bitno. Primjer: ponedljekom možeš ispred Zlajinog office-a vidjeti gomilu studenata koji nadoknađuju mini-kolokvije od prošle godine... Malo sam se i ja spetljala sad u svemu ovome. Suština priče: moraš položiti sve mini i integralne kolokvije da bi mogla na ispit, nije bitno kad.
A za prenošenje, pravo da ti kažem...pojma nemam... svi različito govore.