banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Feb 2012, 02:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Koliko god pojedini psi bili mirni i pitomi, uvijek postoji mogućnost da stvari izmaknu kontroli je su oni IPAK ŽIVOTINJE, i to je moj stav. A bilo koji pas koje se smatra opasnijim obavezno mora imati brnjicu dok je u gradu pored ljudi i djece.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 08:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
dukicas je napisao:
Zoka, a koji su ti ono likovi na slici i kakve veze sa temom imaju?

To su osobe koje je Brejvik pobio za par sati. Odgovor na post prije tog mog posta.
dukicas je napisao:
A što se tiče držanja pasa treba uvesti stroge kriterijume, naročito za veće vrste pasa i opasnije (pit bulovi, buldozi, rotvajleri, vučjaci, terijeri i sl), korpica na njušku, obavezno lanac, ogrlica i čip sa podacima vlasnika,
Ovo je sasvim razumna opcija.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 09:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2011, 20:17
mrkvica je napisao:
_зока je napisao:
Ne postoje opasne pasmine,postoje opasni vlasnici pasa. Kojim kriterijumima bi se vodio prilikom izrade te liste? Da li bi na nju uvrstio i zlatnog retrivera,psa koji sigurno ima jedan od najviših "indeksa ujedanja" u svijetu? Pinčeve?

+1

Stvar je samo u dresuri pasa. Kao što upita zoka, baš me interesuje kako se to određuju koje su opasne pasmine.

http://source.ba/clanak/929588179529/Vo ... f=pretraga

Nekada iznenade i dresirani psi.....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 11:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
код паса не постоји црно - бијело,као и код људи. то исто као када би се дискутовало јесу ли људи зли или добри по природи! какве све страхоте могу људи да ураде и какве су радили мораш да се запиташ да ли смо лицемјери ако псе тако лако осуђујемо и искључујемо из нашег окружења.... ја нисам за то,по мени увијек има разлог зашто се то десило а одговорнст је већа на власнику него на самом псу,ако се нешто овако деси! јер пас,као и људи,поприма особине околине у којој одраста и сазријева,то је чињеница. ова листа 10 најопаснијих раса није смијешна,већ пресмијешна. када погледате разлоге биће вам све јасно,нпр: "пас изузетно жив,енергичан,неопходно му је доста простора и кретања,у супротном може да се отме контроли".. то је суштина јер држати велике псе у малом простору или било којем који му не одговара је већи проблем. суштина је,ако већ неко жели пса,сконтај са чим располажеш и каквог пса хоћеш па онда купуј! имао сам екстра,великог пса,и никад ми није направио проблем! зашто?јер је одгајан тако,јер имам двориште,јер му није фалило кретања,јер није био везан.... то је суштина,такорећи,ствар кућног васпитања.
па и пудлице и јебене пекинезере имате неуротичне и агресивне,али је то већини симпатично јер су мали па не представљају проблем а у суштини дође му на исто као и са великим псима.
битно је када набавите пса да сам пас сконта да је дио породице,али да није главни и да неће све бити по његовом. мора се знати ко је газда,исто као и када васпитавате дијете.
мада,како су данашњи клинци све гори и гори,није ни чудо што нам се и животиње отимају контроли;ствар васпитања,ништа друго!

углавном,забране су идиотлук.успоставити правила и ограничења,то да,али забранити држање паса,мсм....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Pas se ponasa kao i vuk ... I vlasnik treba da ima stav kao vodja copora ... On treba da pokaze ps sta smije a sta ne...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
A kako to da je uopšte dozvoljeno vlasnicima pasa da ih šetaju po parku? Prije rata je kod nas moglo međutim nakon obnove gradskog parka, postavljen je video nadzor i angažovani su zaštitari u samom parku a zabranjeno je izvođenje pasa u park.

Što se tiče opasnih pasmina čuo sam da je Srbiji obavezno izvođenje takvih pasa sa brnjicom. U Kanadi su otišli korak dalje i zabranili posjedovanje pit bul i bul terijera kao kućnih ljubimaca.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 19 Feb 2012, 14:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
_зока je napisao:
Ne postoje opasne pasmine,postoje opasni vlasnici pasa. Kojim kriterijumima bi se vodio prilikom izrade te liste? Da li bi na nju uvrstio i zlatnog retrivera,psa koji sigurno ima jedan od najviših "indeksa ujedanja" u svijetu? Pinčeve?

Kako ne postoje? Hoćeš reći da pit bul i bul terijeri nikada ne bi napali ako bi ga vlasnik dresirao i pored toga što im je agresivnost prirodna osobina.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 14:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
U normalnim okolnostima ne bi.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 20:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
Normalne okolnosti su za tebe da su svi vlasnici opasnih pasa upućeni i sa vještinama kao Cesar Millan, a ne kao što u stvari jesu u prosjeku ovisnici bez trunke intelekta i morala.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
http://www.etrafika.net/index.php/vijes ... parku.html

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 04:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Feb 2012, 08:18
Gamer je napisao:
U Americi i jos nekim zemljama, postoji policija za zivotinje ... Koji te mogu osuditi na nekoliko godina robije zbog maltretiranja zivotinja ...

:roll:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gJymaLQVjsk&feature=related[/youtube]

u americi . . . . . .

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 07:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Užas!
Pas mora imati brnjicu pa makar on bio bilo koje rase.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 09:23 
Nek su roknuli psa, ipak je ljudski zivot vazniji...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ako pas napadne čovjeka, obično ima razlog za to, ili poludi, kao što i čovjek može da poludi tako poludi i pas. E sad aj znaj...
Na snimak, glupo mi je što je snimano ovo.
A tenssa, zašto je čovjek važniji od psa??

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 09:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Zao mi je psa, jer jadnik je sigurno bio gladan i morao je da se prehrani. Nisu ga bas morali ubiti, postojao je sigurno neki drugi nacin, ali to je nase primitivno drustvo gdje druga ziva bica nemaju nikakav prava.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 09:42 
Citiraj:
A tenssa, zašto je čovjek važniji od psa??

Ne troluj rdjo... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ne trolujem, pitam. :P

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
1996. godine nabavili smo americkog statforda, stene staro 40 dana. Kao i svako malo stene bio je velika maza. Sto je i kasnije ostao. Ova vrsta psa nema pretenziju da napada ljude, ali ima poremecaj da kad ugleda drugog psa (veceg ili jednake velicine) nakostrijesi mu se dlaka na vratu i izmedju plecki i pocne da rezi nekim unutarnjim podmuklim zvukom koji jedva da je i cujan. Strah ga je bilo vidjeti, Bio je vodjen iskljucivo na davilici jer je bio prejak kad mu dodje "zuta minuta".
Ova vrsta psa, namjenjen ja za borbe, a eto kod nas u kuci je bio maza i tome je i sluzio - da se mazi.

Slika

Doduse, nije se moglo protiv njegove prirode (da se upusta u borbu sa drugim psima, jednostavno to je bilo jace. Ne mogu opisati njegov nagon za borbom), ali u sve ostalom bio je pas kao i svaki drugi.
Dok je on tu niko nije smio niti u kucu, niti blizu kuce. Iskreno, u tim poratnim vremenima bio je spas, jer bi u kuci cesto spavalo samo jedno od nas.
Cim osjeti da se "nesto desava" pocne ono svoje podmuklo mrmljanje i stane iza vrata.
Da se najezis.
Ujeo je covjeka 2x: jednom mene kad me prvi put vidio na biciklu (nesto se ruzno desavalo sa mnom pa se bacio i na mene i na biciklo, uhvatio me grubo za desnu butinu tako da su ostale nekolike sare od zuba). drugi put, pijanog kolegu koji je htio da me potapse po ramenu ono drugarski sto Baxter nije protumacio tako. bukvalno, ali bas bukvalno, taj pas me stitio od i najmanje povrede.
Volio je djecu i djeca u dvoristu su voljela njega, mazili bi ga, vodali, igrali se sa njim. cak je ostajao u kuci sam sa djetetom koje spava, onako odvezan, da ga cuva.
Tako da te predrasude o krvolocnim psima - nije to uopce tako ako se pas lijepo goji. uostalom, isto kao i dijete. je li tako?

a ovim lutalicama - prije mjesec dana prezivjeh dva napada u SA, i o tome bi se zbilja trebalo povesti racuna; oni, stvarno, bez ikakovog razloga, napadaju ljude - hladno je, gladni su i krecu se u coporima po 7-8 komada. Nije zgodno, majke mi.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Igor Vujcic je napisao:
Ovdje kod mene ovih lutalica mali milion a jednom me je i copor okruzio kad sam isao kuci ali nije nije nijedan imao muda da krene na mene samo su lajali a gledam sad na sa-x pisu da je ovo bio lutalica da nije ni imao vlasnika

A da nisi citao komentare na sarajevo-x?!
Po njima je jedan od dobrih muslimana upucao psa,i sta bi bilo postavlja se pitanje da nije tog dobrog bosnjaka policajca ,vjerovatno bi rastrgao pas `genocidne vlahe`(na sta su mnogi likovali)
haha sry na off,ali toliko su iskompleksirani i nadojeni mrznjom da poturice gledaju na sve kroz tu prizmu nacionalizma.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
insp_CaLLahan je napisao:
A da nisi citao komentare na sarajevo-x?!
Po njima je jedan od dobrih muslimana upucao psa,i sta bi bilo postavlja se pitanje da nije tog dobrog bosnjaka policajca ,vjerovatno bi rastrgao pas `genocidne vlahe`(na sta su mnogi likovali)
haha sry na off,ali toliko su iskompleksirani i nadojeni mrznjom da poturice gledaju na sve kroz tu prizmu nacionalizma.

to ti tako gledas, pa tako i tumacis.
i da covjek krene na tebe da te bije, naravno da ces se braniti. ili da ces zastiti drugoga.
manite se vise tog nacionalizna, molim vas. nicemu dobrom to ne vodi. molim vas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]