banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 15:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2012, 11:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2011, 18:58
Нису ту само Фирмаши :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
menek je napisao:
Нису ту само Фирмаши :D

баш то пођох рећи,био је ту фин број Лешинара :)

Иначе ето кад већ кренусмо причу о Фирми,занима ме од вас који сте боље обавјештени него ја, њихова велика бројка је константност на гостовањима и број на трибини (имајући у виду да НС има 300 000 + и цијелу регију Војводине,гдје осим Маринаца и некадашњих зрењанинаца,те Сомбораца и нема организоване групе), само немој да о вјечитима буде у пола аргументације? На утакмицама са вјечитима буде их у копу 1500,а на осталим 600-700,морам признат да се упитам је ли могуће да на свакој у копу не могу имат бар 1000 (не играм се бројкама,бар ја знам шта значи довести 100 људи на трибину,каква је то мука,итд итд) у копу?

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Вуче из Зворника, тамо је менталитет јако сјебан. Да је Војводина прва на табели, био би малтене пун стадион стално.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Знаш како, имаш ти у НС и ону кориду која и није вриједна спомена, то су вјероватно протјерани људи са Фирминог сјевера и људи који су у неком протесту против њих, они нису вриједни сомена али ето у војводини имаш 3 групе рецимо. Што се тиче фирминог броја, наравно да ће бар за 1/3 бити више људи на северу а и читвом стадиону против вјечитих (као на градском против жељезничара и сарајева) то је нормално, више адреналина узбуђења свега једноставно један мотив више. Знаш и сам да није лако исцимати људе против једног баната,рецимо хајдука из куле, људи кад чују против кога Воша игра једноставно им није интересанто, иако мислим да се треба ићи због свог клуба а не противника, има ту разних параметара који утичу на бројност сваке групе. А наравно ту су и резултати клуба и све остало.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

menek je napisao:
Знаш како, имаш ти у НС и ону кориду која и није вриједна спомена, то су вјероватно протјерани људи са Фирминог сјевера и људи који су у неком протесту против њих, они нису вриједни сомена али ето у војводини имаш 3 групе рецимо. Што се тиче фирминог броја, наравно да ће бар за 1/3 бити више људи на северу а и читвом стадиону против вјечитих (као на градском против жељезничара и сарајева) то је нормално, више адреналина узбуђења свега једноставно један мотив више. Знаш и сам да није лако исцимати људе против једног баната,рецимо хајдука из куле, људи кад чују против кога Воша игра једноставно им није интересанто, иако мислим да се треба ићи због свог клуба а не противника, има ту разних параметара који утичу на бројност сваке групе. А наравно ту су и резултати клуба и све остало.

људи у прошлом посту умјесто бројка требало је стајат бољка,а нисам на вријеме едитово ;)

У праву си има Корида (једно вријеме је у Кули постојала она фракција зулу из Кулу,ал опет је то некако смјешна цифрица). Нисам упознат морам признат структуру Кориде и о коме се ради,слажем се да је један од мотива контра Фирми. Логично ми је то Менек,али ми је нелогично да 50% буде више људи против Звезде,Партизана (сјећам се да је на сјеверу 2010 против ЦЗВ било можда и свих 2000 (наравно било је и Лешинара тада један број),а рецимо против БСК 500 људи?! :roll:

Слажем се да свугдје постоје дербији,мање и више интересантне ствари (ето карикираћу мало,може и непотребно) по онаквој зимуштини Лешинара је био солидан број против моје Дрине (која је већ тада била отписана и сви су знали исход а напољу -5,на стадиону можда и већи (наравно да је број можда и дупло већи против сарајевских клубова),уствари желим рећи како је Борчева одредница (Крајина) дакако мања од Војводине и дакако је мање потенцијалних навијача (нико се не треба љутити,то је суштина, већ постоје такве какве фракције Војвода,Лидерса,Алкохола,које су на нивоу сомбораца,зрењанинаца и мало испод Маринаца). Ради се дакле о пуно већем становништву и немогуће да се не може скупити већи број на трибини на свакој утакмици (провјерено знам да има и људи који долазе из БП,Бечеја и других мјеста)?

Гостовања су још већа њихова бољка (сам сам ишао у двије улоге на гостовања по овим нашим просторима и знам колико је тек ту такозваних изговора од стране појединаца) оде их пофино против вјечитих,али онда дођу Ивањица,Чачак,Смедерево,БСК,Јагодина и број слаб.

Додамо ли томе руку на срце то што је ЈСЛ квалитетније такмичење,не треба бити нереалан па рећи да ту играју већа имена како клубова тако и играча (ма колико то опет било далеко од евро просјека),да су веће паре,па чак и услови доста бољи.... Просјек Воше је колико пратим негдје око 4000 у овом првом дијелу,што је за наше услове добро (додуше треба имат у виду да је на утакмици са ПФЦ и РКГ било 10000 односно 7000,па и то подиже) али у ту бројку су ушли и гостујући навијачи али и симпатизери (запад). Све у свему опет кажем (можда њамке) клуб као Војводина и град као НС морају имат бољи коп (бројнији прије свега) сматрам да на свакој текми их мора бити 1000,јер се тиме показује и величина клуба,а прича како то доста зависи од резултата не пије пуно воде (јер се онда не ради о правим навијачима).

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 13:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Не разумијем како ти је то нелогично, па свугдје имаш оних сезонаца који ће доћи када је лијепо вријеме или када им се да устати и прошетати до стадиона(негдје мање негдје више изражено) и наравно када "њихов" клуб игра против највећих ривала у лиги, то им је занимљиво па онда могу рећи е био сам јуче на утакмици примјера ради.

Што се тиче Борчеве утакмице са Дрином, и ја сам се изненадио када сам видио колико је првенствено нас Лешинара било (није то нека цифра али узмемо у обзир вријем какво је тад бил то је било одлично), укупно на стадиону и није било нешто људи.
Ма шта да ти кажем удари људима нешто у главу и ето ајмо на утакмицу, што ме много нервира или долази стално или немој никако.

А гостовања им јесу мало проблем, свугдје су ту школа,посао, родитељи највише ако говоримо о малољетним навијачима којих је све више баш због фејсбука и интрнета. Опет ћу се вратити на актуелност противника то игра највећу улогу, јер није код људи још развијена свијест да није важно који је противник него да идеш због свог клуба..

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 13:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Величина градова/ покрајина/регија/ентитета (небитно) није битна за посјету.
Па НС има више становника него Сплит, а немогуће је поредити Вошу и Хајдук по посјети...

Једноставно, да град има 100 000 људи, нек сваки 10-и становник дође на стадион, то је импозантна бројка за наше услове.
Да не причам о још већим срединама.
А сигурно је да сваки 10-и макар на неки начин прати фудбал и да би дошао.
Е сад да ли је до љености, припадности другом клубу, слабости тимова, лоше инфраструктуре, то је већ за неку дубљу анализу...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 14:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Ево покушаћу ја да ти опишем ситуацију у граду Новом Саду.
Једном рјечју дивљина.Ту је стална борба Фирмаша и гробара и делија.
Почећу од квартова...Фирмаши држе Лиман,Грбавицу - ту су најјачи,онда Булевар,Петроварадин,Сремску Каменицу(ма да се то може сматрати као Нови Сад али не припада НСу),има их на Салајци,Клиси,Телепу и наравно у свим осталим квартовима па чак и на Детелинари.Делије држе Ветерник,али то је предграђе Новог Сада,као код нас Шехер одприлике и ту има пар графита циганских и ту је вођство НСЦЗ-а.Њихово је већинско Ново Насеље,чак су имали неке акције са графитима,али то су већином клинци,старији са НН су Фирмаши и баш прије неку утакмицу је дигнут као неки мали транс Ново Насеље.Могло би се рећи да је у том насељу експанзија Фирме.Наравно делија има и на Телепу,али прошлу утакмицу су млађи из Фирме туда направили кортео и одма је повећан број Фирме са Телепа,одма се и појавио транс "Фирма Телеп" на тој утакмици.Гробари су на Подбари ,има их и на салајки и не знам ни ја гдје још.
Е сад Детелинара...То би требало као да припада Кориди,али то су уствари ТЗВ навијачи Новог Сада а уствари су ту не знам,због шпрдње и насеља и састављени су од детелинарских гробара и делија.Ту је јако мали број Фирмаши,непримјетни су на детелинари и могло би се рећи да је то највипше очишћен крај од Фирме.Трудио сам се да будем што више објективан и мислим да сам то и постиго...Поздрав. :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
Braneee je napisao:
utakmice srbije?
jer ako gledamo realno posjecenost na stadionima u srbiji je iz godine u godinu manja... nije valjda da im banja luka popravlja prosjek?

posjećenost na marakani ove sezone je 21000 u prosjeku. 8) a šta mislis koliko je tu ljudi uz bg-a :-?
ajmo reci, u zadnjih 10 godina nikad vise ljudi nije islo odavde na utakmice

a ako pogledas realno posjecenost ove godine na stadionima u srbiji ona je vrlo dobra i iznad svakih očekivanja. debelo iznad prosjeka bilo u regionu, bilo proslih godina. naravno mislim na posleratni period.

a za ovo "kenja" nemam riječi. svaka čast

ostale postove nisam ni citao, i ovo ce biti i moj zadnji post sto se tice ove teme

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 15:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Какав смо ми шугав народ па то нигдје нема. Читав свијет нас мрзи и пљује, а Срби умјесто да узвраћају они сједе за столом и свађају се чији клуб је бољи. Пу!
Дај Боже да се Срби сложе!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Apsolutno bih se složio sa ovim gore da za posjetu nije najvažnija veličina Grada ili neke regije. Po tome bi Moskva trebala imati stadion od pola miliona gledalaca ili Pariz i sl. Dobri rezultati, atraktivna igra, kvalitetna liga, neki igrač čarobnjak, dobra promocija kluba i razni marketinški trikovi, uopšte neki odnos pripadnosti građana prema klubu ... mogu i u gradu od 100 000 privući ladno 20 000 na tribine

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 16:11 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Ljudi, preporučio bih vam da se opustite malo i da pogledate malo temu "Slicica za dobar dan (samo za muske oci)" :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

menek je napisao:
Какав смо ми шугав народ па то нигдје нема. Читав свијет нас мрзи и пљује, а Срби умјесто да узвраћају они сједе за столом и свађају се чији клуб је бољи. Пу!
Дај Боже да се Срби сложе!

Стуборне јбг немој претјериват,каквих црних 21000 (да је богдо први бих волио) ваша посјета је негдје око 13000 ;) и то је за наше услове фасцинантно (али у ту цифру улази и посјета са дербија гдје се окупило 35000-40000). Наравно да је посјета у Србији итекако порасла ове сезоне и још ће да расте долази фино вријеме.

Менек,дигресија једна човјече, никада нас читав свијет није мрзио, немој олако потпадати под пропаганду ЕУ и Америке (Русија,Кина,Грчка,Украјина,Словачка,Румунија,Индија,Куба,Јапан,Сјеверна Кореја и многи други сматрају нас пријатељским народом) ;) А и ја кажем дај боже да се СРБИ коначно једном сложе. Први не видим да се ми овдје свађасмо,друг Каплар фино човјек реално објаснио стање,ја рекао своје мишљење о Фирми и тако ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 17:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ма знам да нас не мрзе сви, то сам написао у љутњи због ствари које се по 500х понављају. Не свађамо се ми директно али могу се неке ствари прочитати између редова. Стварно је вријеме да се почнемо понашати као један народ ма гдје били!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 18:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2010, 13:34
Срби, помозимо!

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Браћа у Удинама издоминирала. :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MvypMuHxwIA[/youtube]

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
drinin vuk je napisao:
Браћа у Удинама издоминирала. :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MvypMuHxwIA[/youtube]

Još da vam je dočekati da i vi negdje "izdominirate" :lol:
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 16:58
:iconbiggrin:
Жив био, велики нараст'о. :occasion5:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
ja samo zelim da kazem da banjalucki posjetioci beogradkih stadiona ne cine ni 1% posjete, pa vi sad kako hocete...
ako nisam u pravu, dokazite mi...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 03:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
ds89 je napisao:
Срби, помозимо!

Slika

:occasion5:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4YWgKNPCyp4[/youtube]

Увијек се најежим кад слушам ову пјесму ! ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]