menek je napisao:
Знаш како, имаш ти у НС и ону кориду која и није вриједна спомена, то су вјероватно протјерани људи са Фирминог сјевера и људи који су у неком протесту против њих, они нису вриједни сомена али ето у војводини имаш 3 групе рецимо. Што се тиче фирминог броја, наравно да ће бар за 1/3 бити више људи на северу а и читвом стадиону против вјечитих (као на градском против жељезничара и сарајева) то је нормално, више адреналина узбуђења свега једноставно један мотив више. Знаш и сам да није лако исцимати људе против једног баната,рецимо хајдука из куле, људи кад чују против кога Воша игра једноставно им није интересанто, иако мислим да се треба ићи због свог клуба а не противника, има ту разних параметара који утичу на бројност сваке групе. А наравно ту су и резултати клуба и све остало.
људи у прошлом посту умјесто бројка требало је стајат бољка,а нисам на вријеме едитово

У праву си има Корида (једно вријеме је у Кули постојала она фракција зулу из Кулу,ал опет је то некако смјешна цифрица). Нисам упознат морам признат структуру Кориде и о коме се ради,слажем се да је један од мотива контра Фирми. Логично ми је то Менек,али ми је нелогично да 50% буде више људи против Звезде,Партизана (сјећам се да је на сјеверу 2010 против ЦЗВ било можда и свих 2000 (наравно било је и Лешинара тада један број),а рецимо против БСК 500 људи?!
Слажем се да свугдје постоје дербији,мање и више интересантне ствари (ето карикираћу мало,може и непотребно) по онаквој зимуштини Лешинара је био солидан број против моје Дрине (која је већ тада била отписана и сви су знали исход а напољу -5,на стадиону можда и већи (наравно да је број можда и дупло већи против сарајевских клубова),уствари желим рећи како је Борчева одредница (Крајина) дакако мања од Војводине и дакако је мање потенцијалних навијача (нико се не треба љутити,то је суштина, већ постоје такве какве фракције Војвода,Лидерса,Алкохола,које су на нивоу сомбораца,зрењанинаца и мало испод Маринаца). Ради се дакле о пуно већем становништву и немогуће да се не може скупити већи број на трибини на свакој утакмици (провјерено знам да има и људи који долазе из БП,Бечеја и других мјеста)?
Гостовања су још већа њихова бољка (сам сам ишао у двије улоге на гостовања по овим нашим просторима и знам колико је тек ту такозваних изговора од стране појединаца) оде их пофино против вјечитих,али онда дођу Ивањица,Чачак,Смедерево,БСК,Јагодина и број слаб.
Додамо ли томе руку на срце то што је ЈСЛ квалитетније такмичење,не треба бити нереалан па рећи да ту играју већа имена како клубова тако и играча (ма колико то опет било далеко од евро просјека),да су веће паре,па чак и услови доста бољи.... Просјек Воше је колико пратим негдје око 4000 у овом првом дијелу,што је за наше услове добро (додуше треба имат у виду да је на утакмици са ПФЦ и РКГ било 10000 односно 7000,па и то подиже) али у ту бројку су ушли и гостујући навијачи али и симпатизери (запад). Све у свему опет кажем (можда њамке) клуб као Војводина и град као НС морају имат бољи коп (бројнији прије свега) сматрам да на свакој текми их мора бити 1000,јер се тиме показује и величина клуба,а прича како то доста зависи од резултата не пије пуно воде (јер се онда не ради о правим навијачима).